Слави Трифонов купи телевизия Стара Загора

OFFNews 17 октомври 2019 в 19:43 7344 0

Бившият телевизионен водещ и сегашен партиен лидер Слави Трифонов е купил телевизия "Стара Загора", съобщи "Дневник". Така той си осигурява лиценз за национален ефир, който телевизията притежава от средата на 2017 г. с решение на Съвета за електронни медии. Освен справката в Търговския регистър, която показва сделката, от телевизията неофициално са потвърдили пред "Дневник", че тя е факт и бъдещият собственик е именно Трифонов.

Юридическото лице, чрез което ще се управлява дружеството на телевизията, е "Седем осми" АД, представлявано от Трифонов.

Преди два дни Трифонов обяви, че телевизията му "7/8 TV" ще може да бъде гледана в най-скоро време, но от екипа му така и не съобщиха подробности за бъдещия канал.

Справка в Търговския регистър показва, че от 10 октомври в съвета на директорите на дружеството собственик на ТВ "Стара Загора" - "Статис" АД, са вписани Евгени Димитров – Маестрото, Диана Младенова, която беше продуцент на "Шоуто на Слави", и Ася Тодорова, която е в съвета на директорите на продуцентската му компания "Седем осми".

Едното от заявленията в Търговския регистър, което е за промяна на действителните собственици на дружеството "Статис", е внесено от името на Слави Трифонов от негов упълномощен адвокат, сочат още документите. Засега внесеното заявление за действителен собственик в лицето на Слави Трифонов все още се обработва, вписана е промяната в представителите и в съвета на директорите на телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови