Собственикът на Нова ТВ се отказа да я продава на Петр Келнер, търси нови купувачи

OFFNews 07 януари 2019 в 18:17 6842 1

Договорът за продажба на акциите на собственика на Нова телевизия Modern Times Group (MTG) в телевизията на инвестиционната група PPF Group, водена от чешкия милиардер Петр Келнер, е прекратен и MTG започва разговори с нови потенциални купувачи, съобщиха от Нова ТВ. 

Прекратяването на договора с PPF Group идва след решението на Комисията за защита на конкуренцията да не разреши сделката, както и след изтичането на удължения краен срок по договора между двете страни за приключване на продажбата. Сделката бе на стойност 185 млн. евро.

Очаква се MTG да приключи разделянето си на две компании - MTG и NENT Group - през март 2019 г., като Нова ТВ ще остане част от MTG до приключване на продажбата ѝ.

От телевизията обясниха, че MTG е договорила кредитна линия в размер на 1 млрд. шведски крони от банка Nordea, което ще осигури допълнително финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година.

Тригодишният револвиращ валутен кредит в размер на 1 млрд. шведски крони може да бъде усвояван изцяло или на части след листването на NENT Group на борсата.

„Новата кредитна линия ще ни предостави допълнителна гъвкавост, за да продължим да инвестираме както в текущия си бизнес, така и чрез нови придобивания с цел да развиваме нашите глобални дигитални продукти след листването на NENT Group на борсата. Продажбата на NOVA също е част от тази стратегия и ние очакваме разговорите с новите потенциални инвеститори за бъдещето на този утвърден и добре управляван и позициониран бизнес", обяви президентът и главен изпълнителен директор на MTG Йорген Мадсен Линдеман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови