Средният пръст на Кошлуков донесе 3000 лв. глоба на БНТ

OFFNews 03 април 2018 в 15:40 12530 2

Емил Кошлуков

Българската национална телевизия (БНТ) ще бъде глобена с 3000 лева от СЕМ заради показания в ефир среден пръст от Емил Кошлуков.

Това обяви след днешното заседание на медийния регулатор членът на съвета Иво Атанасов.

"Днес санкционирахме с 3000 лв. БНТ за показания в ефир от Кошлуков среден пръст. Защо толкова късно, ще кажат някои? Защото има законова процедура, която трябва да се извърви. Извършва се наблюдение, съставя се акт за установяване на административно нарушение, поканва се в определен срок доставчикът да го подпише, той го подписва с възражения, които представя писмено в посочения от закона срок, после актът се внася за разглеждане на заседание на СЕМ и се превръща в наказателно постановление, ако събере поне три гласа от общо петима членове на СЕМ", коментира в своя фейсбук профил Атанасов.

"За" решението са гласували 4-ма от 4-мата присъствали на заседанието членове на СЕМ.

Скандалът избухна през февруари, когато Емил Кошлуков - програмен директор на БНТ и водещ на "Още от деня" започна разговора в предаването си с видео от новинарски репортаж на телевизията от протест пред сградата на БНТ. Той предупреди, че не е подходящ за деца, защото един от участниците в протеста държи листовка с неприличен знак – изобразена ръка със специфичната конфигурация на пръсти. Чуват се и нецензурни призиви. В края на разговора Кошлуков сви пръсти, за да покаже жеста и се обърна към госта в студиото Борислав Сандов ("Зелените") с думите: "А този знак ще го има ли...". Природозащитникът му отговори, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници. 

По-късно Кошлуков се извини за показания жест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

03.04 2018 в 16:15

Кошлуков е подходящ за монолози тип професор Вучков, но за водещ никак не става. Не слуша какво говорят гостите, прекъсва ги и се опитва да им разкаже своите виждания по темата. Ясно, че са му обещали хранилка в БНТ, но щеше да е по-лесно да му осигурят 15 минути, в които да излее каквото има да казва по темите, които да го вълнуват, вместо да мъчи зрителите с напъни за диалогичност.

26179

1

ELPIDA

03.04 2018 в 16:04

Offnews, сега да не вземат и вас да ви глобят за фотката?! Лешперите от СЕМ, освен да чоплят СЕМки,другото което умеят е да предлагат глупави решения! Колкото до Кошлуков- с него е много весело. Не води предаването протоколно, снобски, а с хъс и темперамент!