Стоил Рошкев: БНТ има нужда от своя телевизионен Тръмп

Мая Младенова 04 юли 2019 в 15:35 4056 0

Стоил Рошкев

"Да направим БНТ отново велика" - така кандидатът за генерален директор Стоил Рошкев е озаглавил концепцията си за управление на телевизията, която представи днес пред СЕМ. По думите му БНТ има нужда от своя телевизионен Тръмп, който да може да се справи с дълбоката телевизия.

Рошкев посочи, че ако бъде избран за генерален директор, ще спре кранчетата за източване на медията. Според него тя не е във фалит и бюджетът ѝ е достатъчен за дейността ѝ. Все пак той предлага да се промени подходът към външните продукции - те да бъдат на собствена издръжка чрез спонсорства. Във вътрешните предавания пък трябва да се съблюдава плурализмът и да не се канят все едни и същи гости, заяви кандидатът.

БНТ може да си осигури допълнителни приходи, като например дава помещения под наем или отвори почивните си бази. От еврофондове пък може да се финансира нова сграда за телевизията - в НРТЦ зад The Mall на "Цариградско шосе", предлага Рошкев.

"Започва се от малките неща, вижте в какво състояние са тоалетните в телевизията. Тоалетната хартия свършва още в понеделник", каза журналистът, който е дългогодишен криминален репортер.

На въпрос на члена на СЕМ Розита Еленова би ли се справил при липса на управленски опит, той отговори: "Вие бяхте тези, които избрахте Константин Каменаров, за когото говореше, че има изключителен управленски опит. Той не управляваше себе си, камо ли да управлява тези 1500 души. Какво значи управленски опит? Това е просто едно работно място."

С представянето на Стоил Рошкев изслушването на шестимата кандидати приключи. Утре в 11 ч членовете на СЕМ ще изберат новия генерален директор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови