Телевизия 7/8 стартира ден след изборите

OFFNews 22 октомври 2019 в 11:27 16432 1

Телевизията на Слави Трифонов "Седем осми" стартира на 4 ноември, ден след втория тур на местните изборите, в 19 ч.

Това обяви Трифонов в интервю, което бе излъчено във фейсбук страницата му.

Телевизията ще се разпространява по кабел и сателит и ще бъде позиционирана на 78-ми канал, а за абонатите на "Булсатком" на 780-и канал. Както стана известно преди дни, каналът на Слави тръгва с лиценза на досегашната телевизия "Стара Загора", която той е купил.

Шоуто на Слави се запазва и в новата телевизия и ще се казва "Вечерното шоу на Слави Трифонов". То ще се излъчва в 22:00.

Медията ще има 5-часова програма в праймтайма - от 19 до 0 ч. Всички предавания са създадени от екипа на "Седем осми" и - по думите на Трифонов - ще предлагат "ентъртейнмънт и свободно мнение, нашата гледна точка". Не се предвиждат новини.

Нашата телевизия е подарък за зрителите. Ние не искаме пари. Ще се финансираме с реклами, обясни водещият.

Трифонов се спря и на ключовия въпрос с приходите от реклами и пийпълметрията, която измерва рейтингите. Запитан на коя агенция за пийпълметрия ще разчита, той отговори, че екипът му е намерил нов, по-ефективен модел.

Аз от години съм абониран и за двете ("ГАРБ и "Нилсен" - б.р.). И когато на bTV ѝ трябваха резултати от другата агенция, аз ѝ ги давах, допълни той. На въпрос на интервюиращия го Тошко Йорданов (един от дългогодишните сценаристи на "Шоуто на Слави") за достоверността на техните резултати, Слави посочи, че обичайно агенцията, измерваща bTv, дава по-висок резултат за bTV, а агенцията, измерваща Нова те, дава по-добър резултат за Нова.

Големите тв снабдители като Виваком, Булсатком и др. имат много реална пийпълметрия с по-точни данни, защото там извадката е на база всички абонати. Ако имат 400 000 хиляди абонати, умножени по средно 2,7 зрители в домакинство, това дава реална представа за 1 милион зрители, обясни той. Именно тези данни ще ползва "Седем осми", стана ясно от думите му. "Сключихме и сделка с Галъп. Ние ще намерим и намерихме друг начин, по който да се измерва, много по-точен и по-конкретен от тези, по които работят другите агенции, с цялото ми уважение към тях", обобщи Трифонов.

Той не разкри какви предавания още са подготвили, "за да бъде по-интересно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови