Телевизията на БСП тръгва утре сутринта

OFFNews 23 януари 2019 в 17:05 18655 1

Телевизията на БСП - Българска свободна телевизия, ще стартира утре, 24 януари, от 07:30 ч. Програмата започва с новини и сутрешен блок "България се събужда" с водещ журналиста Стоил Рошкев.

Следобедният блок на БСТВ ще е от 13:00 до 15:30 ч. с водещ Елена Пенчукова. Тя и нейните гости ще коментират интересни теми от всички сфери на живота. Планирано е централната емисия новини на БСТВ да започва в 18:30 ч. - за тях ще отговаря Валерия Касиян.

Във вечерния блок са заложени предаванията "Студио икономика" с Нора Стоичкова и "Актуално от деня" с водещ Велизар Енчев. Предавания в телевизията ще имат и журналистите Александър Симов и Велизар Енчев. В ефира на телевизията зрителите ще могат да видят и много от любимите български филми, стойностна музика и документалистика.

Телевизията, начело с журналиста Петко Тодоров, получи лиценз от СЕМ през октомври миналата година. Документите бяха внесени през септември. "Избрахме името "Българска свободна телевизия", защото вярваме, че в нея ще бъде изразявано свободно мнението на хората, без страх, а истината и фактите ще се представят такива, каквито са, без цензура", заяви тогава Нинова.

За партийния канал през март миналата година БСП гласува отпускането на 2 млн. лв. от партийната субсидия като едногодишен бюджет. Парите за следващите периоди ще се решават година за година според интереса на зрителите и възможностите за разширяване на медийното и развлекателното съдържание.

В проекта, представен пред СЕМ, бе посочено, че БСТВ има амбицията рамките на една година да привлече 20% от националната аудитория. Телевизията ще бъде разпространявана по платформи, от които сигнал вземат над 200 кабелни телевизии. Те осигуряват почти 100% покритие на страната. Телевизията ще може да се гледа от българите, живеещи в Европа и Америка. Разпространението на БСТВ е безплатно за всички. Клиентите на Виваком ще могат да гледат телевизията във всички пакети, заявиха от "Позитано" 20.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови