Три от филмите на журналиста Слави Ангелов ще могат да се гледат онлайн от чужбина (видео)

OFFNews 11 май 2020 в 15:46 9328 0

Документалните заглавия "Защитен свидетел", "233 метра между живота и смъртта" и "8 години робство" на Слави Ангелов ще бъдат достъпни онлайн за всички българи зад граница, които са заинтересовани от работата на разследващия журналист, който стана жертва на жесток побой в средата на март тази година.

Трите подбрани продукции могат да бъдат закупени в платформата Neterra TV+, която предлага все по-голямо, разнообразно и ексклузивно съдържание онлайн за българите по цял свят.

Слави Ангелов е своеобразен експерт по темата с отвличанията, занимава се с разследваща журналистика повече от 25 години. Главният редактор на вестник „168 часа“ и на списание „Космос“ има зад гърба си няколко документални книги –
„9 милиметра“, „Взлом“ и „Наглите“, както и 10 филма, разследващи българската мафия в поредицата „На прицел“, излъчени по БНТ1. Извън работата по разплитането на схемите на организираната престъпност, при която го отличават изключителната му прецизност, принципност и непоколебима отдаденост, Слави Ангелов е познат и като един от сценаристите на криминалната линия в хитовия сериал „Под прикритие“.

Два от избраните филми, проследяващи истински истории, потапят зрителя дълбоко в подземния свят. „Защитен свидетел“ се занимава с разследване на живота на тези, осмелили се да дадат показания срещу мафията – решение, свързано с промяна на името, напускане на дома и родината. Фокусът пада върху криминално проявен, който решава да влезе в програмата, тъй като научава, че е пренесъл оръжието за разстрела на най-добрия си приятел Йордан Цонков-Джиджи, организирал най-големите банкови обири в България.

„8 години робство“ е документален разказ за българка, принудена да проституира в продължение на 8 години в Нидерландия, от което сводникът ѝ печели над 1 милион евро. Преди да събере смелост за бягство и да намери закрилата на полицията, тя работи по 18 часа всеки ден, в условията на физически и психически тормоз.

Като човек, верен на инстинкта да търси различната история, и като запален свободен гмуркач, Слави Ангелов избира да проследи голямата подводна драма, свързана с поставянето на световния рекорд по дълбочинно гмуркане през 2017 г. „233 метра между живота и смъртта“ е филм за Теодора и Михаил Балабанови с автентични кадри и разказ от първо лице за развоя на гмуркането в залива Торонеос, от което жив успява да изплува само Михаил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови