Успешните практики за медийна грамотност ще бъдат популяризирани и у нас

Центърът за развитие на медиите стана най-новият и единствен партньор за България на European Association for Viewers Interests

OFFNews 22 ноември 2017 в 17:12 5088 2

Центърът за развитие на медиите подписа договор за сътрудничество и стана член на European Association for Viewers Interests (EAVI).

Българската организация се присъедини към партньорската мрежа от 40 асоциации, институции и компании от цяла Европа и извън нея, и ще укрепи усилията за застъпничество за медийна грамотност и пълноценно гражданство в Европа.

EAVI – Media Literacy for Citizenship, базирана в Брюксел, е ангажирана да работи в полза на обществения интерес в областта на медиите в Европа и да популяризира медийната грамотност в световен мащаб.

„Да станем част от EAVI е от голямо значение за нас, тъй като това партньорство носи добавена стойност към нашата работа, особено в областта на медийната грамотност. Това ще ни позволи да предоставяме интегрирани услуги в Европа и извън нея. Готови сме да развиваме, популяризираме и обменяме идеи за най-добрите практики в областта на медийната грамотност, както и да насърчим партньорството и трансграничното сътрудничество в Европа“, коментира Яна Пеловска, управител на Центъра за развитие на медиите.

Обединените усилия на EAVI и Центъра за развитие на медиите ще подпомогнат реализирането на инициативи, които дават възможност на гражданите да четат, пишат и участват в обществения живот чрез медиите.

EAVI представлява интересите на гражданите в Европа чрез лобиране, конференции, развиване на партньорства, проучвания, проекти, насочени към медийната грамотност, разработване на добри практики и създаване на онлайн съдържание с акцент върху образованието на младите хора.

Центърът за развитие на медиите е организация с нестопанска цел, основана през 1998 г. Създадена е с цел да подпомага дейността на независимите медии в България и да насърчава изграждането на капацитет на медиите чрез поощряване развитието на добри практики в журналистиката. Центърът работи в посока за стимулиране развитието на професионалната етика и подпомагане на диалога между държавната администрация, медиите и неправителствения сектор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови