ВОЛЯ пише закон срещу фалшивите новини

OFFNews 03 август 2017 в 15:33 2638 2

Политическа партия ВОЛЯ подготвя закон за фалшивите новини. Това обяви в тв предаването "Денят ON AIR" членът на Изпълнителното бюро на партията Стефан Августинов.

Основният механизъм на този закон ще бъде регистрационен режим за всички сайтове. Той ще съдържа информация за собственика на домейна, кой оперира в сайта и каква е неговата класификация.

”Проблемът с фалшивите новини е изключително наболял в цяла Европа”, допълни Августинов.

Той коментира и текста на предложените поправки в Закона за съдебната власт, който ще принуди всички работещи в съдебната система да декларират евентуални членства в ловни дружинки, клубове по интереси, фенклубове и други подобни.

Августионов бе категоричен, че това може бъде употребявано като наказателна мярка срещу магистратите и е вид влияние върху съдебната власт.

"Това на практика забранява свободата на сдружаване, която е основна човешка свобода... Търси се инструмент за влияние върху тези хора", допълни още политикът.

Според него дискредитиране на даден служител в съдебната система по този начин може да се случи, ако последният, например, не си е плащал от години членския внос в клуба, където се води записан.

Августинов припомни още, че ПП ВОЛЯ е била с най-висок коефицент на ефективност на внесени законопроекти през първите три месеца от работата на 44-то Народно събрание. Той се обяви и за законодателни промени, които ще подпомогнат разкриването на светло на обществените поръчки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

03.08 2017 в 16:53

Августинионов не е май наред с главата - регистрационен режим за всички сайтове ще види когато му цъфнат налъмите. Не е лесно да си глупав, няма как да ти хрумне да го скриеш.