Виктор Николаев благодари за подкрепата: Виждали сме много политици, паднали от стола на властта

OFFNews 09 октомври 2017 в 08:08 17359 2

Виктор Николаев благодари за подкрепата: Виждали сме много политици, паднали от стола на властта

Телевизионният водещ Виктор Николаев направи коментар по повод случаите с отправени заплахи срещу него в ефир. Той благодари на колегите си, които го подкрепиха.

"Вие показахте, че трябва да се задават въпроси", каза той. "Не очаквайте удряне на шамари. Ние задаваме въпроси, всеки си преценява какво да говори", продължи Николев.

По думите му всички избиратели носят отговорност за политиците, които избират. 

"Виждали сме много политици, паднали от стола на властта", каза Николаев.

"Вие дадохте знак, че искате в България да се задават свободно въпроси", обърна се водещият към зрителите на Нова тв. „Искам да благодаря на всички, които подкрепиха журналистиката – не просто мен или предаването. Това, което видяхме, не беше подкрепа, а лавина. Изпод руините на българската журналистика - срутвана и блъскана от доста време, тръгна лавина”, заяви в ефира на „Здравей, България” водещият Виктор Николаев.

„От реакциите след предаването в петък разбрах едно. Вие дадохте знак на журналистите, на политиците, на собствениците на медии и бизнеси, че искате в България да се задават свободно въпроси. Добри или лоши за някого, остри, спорни, но най-вече – зададени. Без претенции, без страх, без да се изживяваме нито като жертви, нито като кандидати за „Пулицър”. Не очаквайте да удряме шамари или да гоним от студиото някой, който ви е възмутил или разочаровал. Ние задаваме въпроси, а всеки сам преценява как да отговори, как да реагира и какво да каже. Що се отнася до това кой говори от студиата - управляващи, опозиция. Всички ние носим отговорност кого избираме, кой е в политиката и когато е там, ние сме длъжни да питаме. Ще се опитаме да продължим да го правим. Колкото до столчетата - виждали сме много политици, паднали от столчето на властта. Не забравяйте, че тези столчета ги давате вие и може да ги премествате – зависи от вас”, каза Виктор Николаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews