Вместо да даде оставка, шефът на БНР плаши със съд

OFFNews 24 септември 2019 в 12:08 6340 9

Снимка БГНЕС

Светослав Костов

Генералният директор на БНР Светослав Костов изпрати до медиите отворено писмо, в което отново коментира кризисната ситуация в Радиото.

"Абсолютно съм убеден в правотата си", казва Костов и заявява, че ще даде на съд всички, които "се упражнявали" върху неговото име, достойнство и професионални качества". Той не посочва дали говори за отделни хора или медии, нито дали има предвид служители в националното радио.

"Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива", пише още генералният директор.

Публикуваме писмото му без редакторска намеса:

Свидетели сме на тревожна ситуация в Радиото. То е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората в БНР и уронва престижа на една авторитетна медия. А БНР е най-авторитетната медия в България. Тази ситуация доведе до това няколко човека да използват един уважаван от мен орган – Съвета за електронни медии, за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.

Няма да позволя 20 години кариера в медиите, в която неведнъж съм доказвал професионалните си качества, да бъде опетнена от група хора и няколко медии.

Тук е моментът да обърна внимание върху т.нар. „цензура“ в Програма „Хоризонт“. Категорично заявявам, че под никаква форма не съм упражнявал контрол върху словото и публичното общуване. Доказателство за това е програмното съдържание през последните дни. 

Наясно съм, че всяко желание за промяна на статуквото ще среща силна съпротива. Абсолютно съм убеден в правотата си. Не сме отстъпили от волята си за промени, защото отдавна има нужда от тях. Това искат и близо 1300 служители, работещи всеки ден, всеотдайно, за Радиото.

Ще потърся отговорност в съда на всички, които се упражняваха през последните дни върху моето име, достойнство и професионални качества.

Ще направя всичко възможно да запазя независимостта, свободата на изразяване на мнение и доверието към обществената отговорност, която носят журналистите в Българското национално радио.

Вярвам във всички работещи в БНР, вярвам в екипа, сигурен съм, че ще излезем по-силни от тази криза.

Радиа много, БНР е едно!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

9

Стефан

25.09 2019 в 03:03

А то да шибнеш през устата добра водеща, и отлична съдебна репортерка, е някакси не точно нужната промяна ... А обикновенно свинство.
Би ти направило чест, да не казваш кой те е принудил, ако защитаваш голяма идея, и от принципни съображения. А така излиза, че криеш бандити. Те все едно няма да ти простят че номерът не мина, пък няма да спасиш и нито Радиото, нито себе си.
От как свят светува, бесят бандитите, а те не изчезват. Понеже те не мрат по бесилките, те мрат от светлината. Посоченият бандит - вече не може да работи бандит, и умира.

23293

8

Стефан

24.09 2019 в 22:53

Ми айде промени нещо де. Например забрани борбата с пълният член, с женския род, забрани безобразния български на повечето журналисти. Абсурда на повечето от водещите музикалните предавания, непрекъснатия англоезичен вой. Несвързаните фрази и незавършените изречения, но повторени по три пъти, на криминалният репортер. Стигналото вече до клиника лигавене на врачанската репортерка. Какво ли не още.
Щото "промени въобще", звучи меко казано неадекватно.

23293

7

Стефан

24.09 2019 в 21:48

Мда.
А в българският, думата "радио" няма множествено число:) Както например "обуща" няма единствено.
"Радиостанции", батка, "радиостанции"!

8931

6

AnderXale

24.09 2019 в 15:20

Този трябваше от отдавна да търка наровете в Софийски централен затвор! А вместо това той си позволява да отправя заплахи. Поредното доказателство, че мафията е превзела държавата! Време е да се защитим!

12130

5

borisboris

24.09 2019 в 14:31

Колкото по-гнусно е едно лайно, толкова повече мирише.
Тоя нагъл мазньоч не просто трябва да подаде оставка, той трябва да си върже един голям камък и да скочи у Панчарево.
Когато и да го сгази камион с гюбре все ще е късно.
Да е*а к*****е продажни.

17439

4

мнение от IP

24.09 2019 в 13:45

Все по жалка картинка... Така говорят почти всички, когато се омаскарят. Без да разбират, че с последната им останала капчица достойнство трябва да подадат оставка. И тогава може би няма да са толкова жалки и може би хората биха отчели, че са били притискани.

11915

3

stob

24.09 2019 в 13:32


# Кой ?

18551

2

Нострадамус

24.09 2019 в 13:29

Индивида Светослав Костов е образ и подобие на началника си, този Най-отгоре, оня дето се обажда по телефона и нарежда без да отговаря за последствията !

18551

1

Нострадамус

24.09 2019 в 13:09

Вместо да даде оставка, шефът на БНР плаши със съд, защото зад него стои Той !