Водещи журналисти напускат Gong.bg заради Кирил Домусчиев

OFFNews 28 май 2019 в 13:15 21845 1

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев е казал на Николай Александров, че не го харесва. Вече бившият главен редактор на сайта Gong.bg е известен като привърженик на ЦСКА и подкрепя ръководения от Гриша Ганчев отбор.

Оттеглянето на Александров доведе до катаклизми в онлайн изданието. Вчера водещият на "Спортно шоу Гонг" Томислав Русев и неговият екип в състав Валентин Грънчаров, Стефан Стоянов, Ивайло Йовчев и Веско Вълчев обявиха, че повече няма да работят за Gong.bg.

Те са солидарни с Александров, с когото работят от дълги години. Освен това гуруто на култовия бранд Русев е забелязал "първи признаци на редакционна намеса". "Gong.bg" наскоро стана собственост на Домусчиев, като част от придобиването на "Нова броудкастинг груп" и пакета медии на "Нетинфо".

"Тогава (преди 12 години) ни закриха радио "Гонг" и го направиха чалга радио. И ние решихме да си създадем сайт. По нашия си модел - бавничко и постепенно. Мислехме, че той е на сигурно място. Официално спираме всякакво редакционно участие в Gong.bg от солидарност с Александров, който напусна сайта.

Основният мотив да спрем да помагаме на граждански договори, както беше досега, е, защото забелязахме първите признаци на редакционна намеса, каквато нашият екип не понася по никакъв начин и не е търпял никога. Спортният екип на "Дарик" никога не е търпял и най-минималната намеса за вижданията как да изглежда нашият продукт", каза Русев и посочи, че ако се наложи, ще даде подробности.

От спортното шоу добавиха, че се прекратява и договорът за влога "Без бутонки". Те твърдят, че промяната няма да се отрази на информационното отразяване на събитията около Лудогорец в ефира на "Дарик".

Домусчиев придоби "Нова броудкастинг груп" преди по-малко от два месеца. Промени на управленски позиции вече имаше в "Нова телевизия". Все още не е финализирана сделката да придобие останалите 30% от "Нет инфо", притежавани от Христо Христов и Радосвет Радев (собственик на "Дарик радио"). Именно Радев е причината Русев и екипът му да са все още в радиото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

28.05 2019 в 14:07

Ша си позволяват те да поставят под съмнение победата на Домус ага над юношите на Черно море..
Пък и за една друга "победа" - над пернишките юноши да припомнят..
На свободни журналисти, със собствено мнение искали да го играйкат.. Те жълтио, че и червенио карто за кво са измислени..