Захариева: Жотева не е права, но може би и аз бих реагирала така

OFFNews 23 юни 2017 в 10:15 4866 7

Екатерина Захариева

Не мисля, че г-жа Бетина Жотева е реагирала подобаващо и адекватно, но в крайна сметка тя е емоционален човек и може би и аз също бих реагирала така, когато някой каже „от първо лице знам“ за нещо, което изобщо не е истина.

Това коментира министърът на външните работи и вицепремиер Екатерина Захариева в интервю за bTV по разразилия се вчера скандал с члена на СЕМ Бетина Жотева и журналиста Къдринка Къдринова.

Вчера Къдринова пусна в интернет запис от диктофона си, на който се чува как Жотева я заплашва и предупреждава да не говори по неин адрес по време на заседание на парламентарна комисия. По-късно Жотева коментира, че е била провокирана от лъжливо изказване на журналистката и смята да я даде под съд за клевета. На заседанието Къдринова я пита срещала ли се е с испаноезичен посланик по повод закриването на Радио България и споделяла ли е с него, че външният министър Захариева подкрепя това.

Това е абсурден скандал, смята Захариева. Тя потвърди, че информацията е невярна, защото тя самата не е говорила с Жотева от месеци, т.е. няма как да ѝ е казала, че подкрепя закриването на радиото.

Освен това Министерството на външните работи и тя самата са имали официална позиция преди заседанието на комисията, а и в разговор с директора на радиото била заявила ясно, че според нея ще бъде грешка да се спре излъчването на други езици. За мен е важно то да се запази и дори да стане по-популярно, каза министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

23.06 2017 в 22:45

Ми като е емоционална - да иде да работи емоция. Не кокорбашия. Емоционалните управленски решения винаги са глупави, значи мястото и не е там, ами на бунището, при ментора, патрона, и какъв още и се пада плевналиев.

7800

6

Симеон Симеонов

23.06 2017 в 21:58

Дори и да не истина (нещо в което силно се съмнявам) това за което е питала журналистката, това не дава право на Жотева да заплашва!
Колкото до Захариева, тя се опитва да бяга далече по тъча, само и само да не влезе на хората в устите!

15509

5

Бухльо

23.06 2017 в 18:07

През 1996 г. Жотева е говорител на предизборния щаб на президентската двойка на БСП – Иван Маразов и Ирина Бокова...корени...

10571

4

Hissarion

23.06 2017 в 12:42

Абе тя като е толкоз емоционална, да не вземе да издивее по време на някое заседание и да отече нечия невинна душа. Казва, че колегите и знаели колко е страшна. Най-добре да вземат да ги отърват от тая постоянна заплаха за живота им, като я насочат към друго поприще в живота.

42249

2

Denis Rizanov

23.06 2017 в 10:38

Това е абсурден скандал, смята Захариева. Тя потвърди, че информацията е невярна, защото тя самата не е говорила с Жотева от месеци, т.е. няма как да ѝ е казала, че подкрепя закриването на радиото.

ТОВА НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!

Въпросът е Дали Жотева е изказала такова твърдение пред испаноговорящ дипломат!
Там е сканадала. Дали тази мазна противна ботоксова пача е направила това, за което я питат! На всичкото отгоре тя е правила изказване в разрез с позицията която цаема и 3 дни по-рано, когато е изказала категорична позиция, без да е имало такава на СЕМ!

кучката чампоева-жотева и т.н. да си подава оставката и да ходи да става говорител на онци омразен ТУЧ плевелниев, който я назначи на това топло местенце като заслуга за ролята и на бесен-протестър.
 
X

Подкастът на OFFNews