Жената в железния ковчег по Viasat History

OFFNews 05 март 2019 в 00:32 2774 0

Снимка DRG

На 4 октомври 2011 г. строителни работници шокирано откриват човешки останки на изоставен терен в квартал "Елмхърст" в "Куинс" в Ню Йорк. Останките са толкова добре запазени, че свидетелите първоначално решават, че са се натъкнали на труп от скорошно убийство, но заключенията на съдебномедицинския анализ са коренно различни. Погребано в красиво изработен и скъп железен ковчег, тялото всъщност е на млада афроамериканка, починала в първата половина на 19-и век, още преди Гражданската война и официалното премахване на робството.

Коя е била тя? "Жената в железния ковчег" следва съдебномедицинския археолог Скот Уорнах и екип от историци и учени, които разследват историята на жената и времето, в което е живяла, разкривайки какъв е бил животът на свободните афроамериканци на Север.

Необикновената история можете да проследите по Viasat History на 5 март, в 21:55.

Снимка: DRG/Viasat World

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови