Журналист е убит при въздушен удар в Сирия

OFFNews 21 юли 2019 в 20:14 3424 1

Журналист е бил убит при руски въздушен удар в провинция Идлиб, Северозападна Сирия - предава Анадолската агенция, цитирана от "Фокус".

Журналистът работи на свободна практика към Анадолската агенция. За информацията си тя се позовава на агенцията за гражданска защита на Белите каски. Той е бил и спасител от Белите каски.

Анас Диаб е загинал в неделя. Той е на 22 години. По същото време е съобщавал за руски въздушен удар в родния си град Хан Шейхун.

"Диаб е изпълнявал своя журналистически дълг в много опасни райони. Работил е, за да се чуе гласът на Идлиб и Сирия в целия свят", каза Мустафа Хай Юсеф, директорът на "Белите каски" в Идлиб.

Миналата година Диаб е бил ранен от удари на сирийското правителство и изпратен в Турция за лечение.

Правителствените сили и руските военни самолети засилиха нападенията върху зоните на деескалация в северната Сирия през последните дни. Въпреки че Турция и Русия се договориха през септември 2018 г. да превърнат Идлиб в зона за деескалация, където нападенията са забранени, договореността постоянно се нарушава.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

22.07 2019 в 01:51

"Журналист", или "бяла каска?
Види ми се, че турците и англичаните въртят няква мизерия заедно.
Има международно признати закони и обичаи по време на война. По които, никой не може да бъде едновременно две неща на едно и също място, по едно и също време.
Че шмекерът е бил на две заплати, и значи е заслужил смъртта си - дребен въпрос. Какво ще правим с приказките за това?