Стартира независимото предаване „По острието с Калоян Константинов“

OFFNews 24 юни 2020 в 14:29 11464 4

Снимка Никола Тотухов

Калоян Константинов. Автор на снимката: Никола Тотухов.

На 1 юли започва независимото журналистическо предаване „По острието с Калоян Константинов“. То ще се излъчва всяка сряда по Ютюб и Фейсбук, както и ще се качва като подкаст в Спотифай, Айтюнс и Енкор.

В предаването ще бъдат интервюирани изявени и компетентни в своята област гости, с които да се навлиза в дълбочина по палитра от теми, издигащи нивото на обществения дискурс – култура, наука, политика, философия, образование, икономика.

Освен интервюта, „По острието“ ще публикува свои коментари за наболели теми по света и у нас, които може да намерите във Фейсбук, Туитър, Инстаграм и Ютюб.

„Ще се осланяме на подкрепата на отговорните и интелигентни граждани, които разбират, че свободната журналистика е в основата на свободната демокрация. Само лъжите и пропагандата са безплатни. Но накрая излизат скъпо“, коментира Константинов.

Кой пък е водещият?

Калоян Константинов започва кариерата си, когато е на 18 г., в сп. „Vice“ и продължава като редактор в OFFNews.bg. Там получава 2 награди и няколко номинации за текстовете си, а анализите и коментарите му са споделяни от десетки медии и четени от стотици хиляди души.

Изучавал е „Връзки с обществеността” в СУ, „Близкоизточни науки“ в Кралския лондонски колеж и „Съвременна политика на Близкия изток“ в Оксфорд. Сред акцентите на неформалното ми образование стоят курсове по философски, религиозни и хуманитарни науки в Йейл, Харвард и Принстън.

Освен като журналист, Калоян е работил в Англия, Тунис и България по международни проекти, свързани с Целите за устойчиво развитие на ООН, и като про боно лектор по медийна грамотност. Участвал е в международни политически и културни форуми и проекти в Иран, Египет, Кюрдистан, Белгия, Германия, Австрия, Шотландия, Сърбия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

4

Corleone

25.06 2020 в 22:15

Карбовски 2.
С претенции за независим.

5784

3

Бабатунде

25.06 2020 в 09:12

"Сред акцентите на неформалното ми образование стоят курсове по философски, религиозни и хуманитарни науки в Йейл, Харвард и Принстън."

Т.е. нищо смислено. Като видях, че ще се говори по "наболели теми по света", пореднат пропагандна нишка, която ще ни занимава с това как негроните и мангалите ималоп права.
А до това колко е независим .... времето ще покаже, за сега няма как да го повярваме ! :)

2100

2

гоуемио

25.06 2020 в 08:05

Гади ми се от хора, които си държат ръчичките като тоз момък!

10372

1

elbarbudo

24.06 2020 в 22:27

кой го финансира, да разберем колко е независим?