bTV и БНТ солидарно застанаха зад заплашения Виктор Николаев от Нова тв

OFFNews 06 октомври 2017 в 14:35 11595 4

bTV и БНТ солидарно застанаха зад журналиста и свой бивш кадър Виктор Николаев, чиято работа бе нагло заплашена в ефир от депутата от ГЕРБ Антон Тодоров.

Новината за скандала бе публикувана начело на сайта на bTV в знак на колегиална подкрепа на свободата на словото. Макар че големите телевизии са в дългогодишна ожесточена конкуренция, те решиха да защити журналиста от нападките на Тодоров и вицепремиера Валери Симеонов.

"Депутат от ГЕРБ и вицепремиер „обясниха” на водещия на сутрешния блок на „Нова телевизия” Виктор Николаев как може да му се спретне „Викторгейт”, как с въпросите си клати държавата и как колежката му Анна Цолова вече я няма, така че да внимава с думите, които използва, за да не му „изядат хляба”, а също и за какви въпроси „се уволнявa", информира bTV. 

"Половин час по-късно друг представител на властта показа безпардонно отношение към журналистиката. Фон на разменените реплики стана обсъждане на скандала в Хасково, придобил известност като „Кумгейт”", добавя медията.

Заглавието на интернет страницата на БНТ гласи "Депутатът Антон Тодоров с недопустима реплика към журналист".

"Заканите срещу Николаев бяха потвърдени по-късно в същото предаване и от вицепремиера Валери Симеонов. Той също спомена празния стол на Ани Цолова и добави, че „Викторгейт“ се прави лесно", съобщава националната телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7900

4

Petko Hadjiiliev

06.10 2017 в 20:39

бТВ били застанали зад жуналиста, дето го изгониха през 2013 заедно е липсващата сега Анна Цолова, щото питаха тогавашният премиер Орешарски #КОЙ номинира Пеевски за шеф на ДАНС, Орешарски се препоти 3 пъти, те нагло и продължително продължиха да го притискат и след 2 дни вече се бяха озовали на улицата (по-точно, преместиха ги в Нова Телевизия)
Та другари от ДС, не мислете че е в ерата на Интернет толкова лесно може да манипулирате (друг е въпроса, колко лесно в момента народа се поддава на манипулации, особено в последните 2 седмици)

14469

2

случайно прочетох

06.10 2017 в 15:14

В 13,20ч са се сдобили с мнение.
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/zaplahi-kam-vodeshtija-viktor-nikolaev-vnimavajte-vashata-kolezhka-veche-ja-n jama.html

14469

1

случайно прочетох

06.10 2017 в 15:11

БТВ първо изчакаха да видят реакцията на ГЕРБ и после се сдобиха с мнение по скандала.