bTV променя програмата заради карантината, гостите в студиото ще са далеч от водещите

Bulgaria ON AIR спира да кани гости в студиото

OFFNews 17 март 2020 в 13:24 6118 0

bTV Media Group ще промени част от програмата си заради наложената социална карантина.

Целта им е да защитят здравето на всички служители, партньори и външни контакти на медията, както и да гарантират, че каналите на bTV ще продължат с основната си работа. 

"В трудни времена, българското население има нужда от незабавен достъп до навременна и достоверна информация повече от всякога, а bTV ще продължи да бъде първостепенният източник на информация за милионите си зрители, радиослушатели и онлайн потребители", добавят от медийната група.

Като част от новите строги мерки са въведени работа от вкъщи и ротация на разделени екипи на седмични смени, включително за новинарските, продукционните и техническите екипи. Тъй като тази промяна се отразява на ресурсите, с които разполага всеки екип, за да създава редакционно съдържание, временно няма да се излъчва спортна емисия в късните новини, като важните спортни новини ще бъдат съобщавани в самата емисия. Също временно, предаванията CoolT и bTV Репортерите няма да показват нови епизоди, а ще пускат стари, считано от тази събота.

От 23 март "Тази сутрин" ще започва излъчване в 7:00 часа.

От телевизията съобщават също, че са установени и правила за спазване на дистанция между гостите и водещите в актуалните предавания и токшоу програмите. За работа на терен в потенциално заразени зони, новинарските екипи разполагат със специално предпазно облекло и аксесоари.

Строги мерки са въведени и за администрацията, включително забрана за бизнес срещи и други ограничения във връзка със сигурността.

От телевизия Bulgaria ON AIR пък обявиха, че спират да канят гости в студиата си. Вместо това, те ще бъдат интервюирани в живи връзки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови