Държавата питала ли ме е дали искам да се родя в нея?

Не искам да знам правата и задълженията си на гражданин

Калин Терзийски 31 януари 2018 в 17:10 10933 8

Ще ви призная, че не съм чел Хартата за правата на човека. Някой от вас чел ли я е? Ако я е чел – помни ли я и може ли да я цитира точка по точка?

Не питам съвсем произволно, имам нещо на ум, за да ви питам. Между другото – не съм чел почти никаква правна литература. Не знам Конституцията наизуст (макар че съм се опитвал да я чета и май даже съм я прочитал в някои периоди от живота си) - така че не знам правата и задълженията си на гражданин.

Сега ще ви призная и нещо, което ще ви възмути. Но защо съм аз писател и мислещ човек, ако не за да възмущавам хората, като им казвам неща, които да ги събудят от мрачната дрямка? Ето, казвам ви: Аз и въобще не искам да знам правата и задълженията си на гражданин! Не ме интересуват, не искам да изпълнявам задълженията си и не искам да се възползвам от правата си!

Хаха, правото на гласуване – какво ще кажете?!

Защото аз съм човек, аз съм човек, аз съм осъзнат и осъзнаващ себе си човек, аз съм човек със съвършени сетива – както е и всеки друг; съвършени сетива и съвършена способност за усещане, чувстване и мислене; съвършена интуиция и себеусещане – дадени ми направо от Бог, Природата или както щете го наречете (това, което аз наричам Моя Бог).

И защото съм такъв, аз знам какво искам, какво ми е потребно, какво трябва да правя, какво не трябва да правя, какво искам и какво не искам, кое е полезно за мене и кое – не! Именно затова – какви там Харти, какви шибани Конституции?

Аз – някак с времето и огромния си късмет – късметът на болния от недоволство от Нормалния живот – успях да осъзная, че като човек и именно и само като човек съм съвършен – и съвършенството ми се изразява в едно: Да знам във всеки момент кое е добро за мене – чрез сетивата си и ума си – аз знам кое е добро за мене; което ще рече – и добро за Всички!

Сега ще ви кажа: Който се се опита да ви убеди, че това, което е Добро за вас, е Зло за другите – той е мръсник и робовладелец!

Но не честен робовладелец – с камшик и пистолет, с пранги и вериги! А мръсен, таен робовладелец, който ще ви заблуди, ще ви измъчи с морални фалшификации и ще ви направи роб на своята подла Система!

Та така де: Истинският осъзнат и вярващ на фината си, прекрасна, дадена от Бог сетивност, чувствителност, интуиция, ум и вроден морал (да не се бърка по никакъв начин с натрапения ни морал!) винаги знае кое е добро за него, той знае и кое е добро за другите – знае, че доброто за него е същото като доброто и за другия – и затова не отнема доброто от другия, за да може да живее в добруване с тоя друг; осъзнатият и вярващ на Божествената съвършеност на сетивата, интуицията си и на всичко, що Бог ни е дал (способност за себеосъзнаване), не се подвежда от хитрите морални, религиозни и идеологически, политически и тям подобни заблуди, витаещи в обществата!

Той сам знае как трябва да се живее, защото слуша съвършените си – дадени ни от Бог – тяло и душа!

И така – не знам какво искат да ме излъжат, казвайки ми че като човек имам еди какви си права и като гражданин - еди какви си права и задължения! Аз всичко това си го знам не от Хартите и Конституциите – тия долни лъжи! Знам го, защото слушам тялото си и душата си! Чистата си, неизлъгана душа!

И така. Някой ще попита – а откъде знаеш, че душата ти не е покварена, че тялото ти не те лъже, че всичко това не е дяволска самозаблуда?!

Ще ви кажа: Ако приемем, че Бог е създал сетивата ни, чувствата ни, интуицията ни, ума ни – значи ние можем изцяло да им се доверим. Ако приемем, че те са калпави или са продукт на шегите на Дявола – то значи, че въобще не бива да им се доверяваме. И ако не им се доверяваме – то тогава никакви Харти и Конституции – защото и те ще са дяволски шеги – нямат никакво значение.

Преди дни някакъв руски самолет засякъл американски шпионски самолет над Черно море! Сега ще питате – защо скочи пък на това?

Ще ви кажа: Моето естествено право, моето дълбоко право на човек е да бъда спокоен. Никой мръсник няма право да ме безпокои.

Преди дни прочетох: Остават две минути до ядрения апокалипсис! – Това естествено – заглавие в просташка електронна медия. На човечеството му оставали две минути до полунощ - по часовника, създаден като символ на ядрената заплаха през 40-те. В смисъл – по-страшно не сме се приближавали до Края на Света никога.

Казвам си: Кой, Бога ми, ме е питал? Кой наглец си е въобразил, че след като съм изтърсен на тоя свят от безумни родители (това е огромна тема, но нека само подхвърля – родителите имат ли право да раждат деца, след като тоя живот е страдание и като по тоя начин родителите обричат невинните дечица задължително на мъчителна смърт – накрая на тоя мъчителен живот? В тоя смисъл – родителите – всички що раждат деца - не са ли водени от безумна инерция, от престъпна небрежност?) та след като съм роден не по своя воля, кой си е въобразил на всичкото отгоре, че има право да застрашава моя личен, и без друго тревожен и измъчен живот?

С шпионски самолети, с ядрени апокалипсиси? Кой ме е питал за това?

Аз знам – с всяка фибра на тялото си, с всяка фибра на душата си знам – че имам право да бъда човек. Автономен и ръководещ живота си. Спокоен и борещ се, осъзнат човек. И никой няма право да застрашава спокойствието и сигурността ми – ако ще тоя някой да се казва Русия, Америка, Европейски съюз, България, или каквато и там организирана свинщина да е!

Това, че съм се родил в държава, не означава, че с нещо съм ѝ длъжен! Държавата питала ли ме е дали искам да се родя в нея? И след като аз съм се родил без свое желание, но съм развил съзнанието си на човек – аз имам ясното, осъзнато право да живея в мир и спокойствие. Ако държавата, в която напълно случайно съм се родил и затова я чувствам (както бих чувствал и всяка друга държава или Система) като тегло и ненужен затвор, та ако тая държава реши да воюва или да създава проблеми на гражданите си – аз имам правото (ако мога) да проваля плановете на тая държава! Защото аз имам правото да бъда оставен на мира!

(Тук помислете малко за огромната традиция, която е задължавала всеки роден в коя да е държава мъж да става войник – тоест – убиец; убиец, задължен да убива в името на отечеството - задължен от законната военна повинност! Помислете най-вече за това, че никой съвременен човек не е изградил имунитет, изразяващ се в пълно неприемане и отвращение към тая традиция! Тоест – тя все още е що годе приемлива като идея! Помислете и за идиотските брътвежи за връщане на задължителната военна служба!)

Моето благо и моето спокойствие са неприкосновени! И ако една организация, система, общество, държава прави така, че чрез своите подли и неморални машинации застрашава спокойствието ми, красотата и сигурността на моя живот – чрез политиката си, чрез (дори!) географското си разположение, чрез историята си – то аз съм длъжен пред Божията същност на своето богосъздадено тяло и душа – да се опълча! На системата (обществото, държавата).
Или казано като Буковски: Никой няма право да ме безпокои, защото съм случайно пребиваващ в тоя скапан хотел!
Или простичко казано (защото повечето хора наистина нито могат да четат и разбират, нито се и опитват):

Ще съдя държавата, обществото, Света, хората въобще – за това, че са: създали самолети; че са направили държава до Черно море; че са създали ядрено оръжие; че са създали въобще държави; че летят с тия самолети над Черно море; че са създали шпионажа; че се шпионират във времето, в което Аз живея! И също за това, че: произвеждат оръжие; търгуват с оръжие; готвят се за войни; осъществяват войни – далеч и близо до мен (защото и далечните ме измъчват - с новините за убити деца, идващи от тях!); за това, че печелят пари; за това, че са създали парите; за това, че заради пари са готови да убият всеки, дори най-невинния и нямащия нищо общо – дори Мен!

Ще съдя държавата, обществото, човечеството за това, че нарушават моето свещено спокойствие!

На което аз – осъзнат и вярващ човек – знам, че имам право!

Та така де. Ако осъзнаем, че всъщност никой не ни пита за това дали на нас ни харесва да летят самолети над Черно море и да ни заплашват с ядрени войни...Ако разберем, че СА ДЛЪЖНИ ДА НИ ПИТАТ, защото това касае нашия живот и сигурност... Ако осъзнаем, че никой няма право да ни говори, дори да споменава пред нас думата война, защото Ние не я искаме (Аз, Аз не я искам – така е по-честно) и дори споменаването на тая дума ни е противно и ни води до страх, отчаяние и болест...ако осъзнаем, че тоя, който ни безпокои с негови си ужасии и гадости – било той журналист, който заради сензацията пише и говори злорадо за смърт и ужас; било политик, който от алчност подготвя масови кланета, било военен – готвещ се да убива, защото иска да се осъществи в кариерата си – ако осъзнаем, че имаме право да се опълчим срещу тия, да им кажем: Ние не участваме в това, то си е ваше, но моля – нека не стига дори до слуха ни!...Ако осъзнаем, че щом те са готови да нарушават нашето свещено спокойствие – ние имаме право на пълно и свещено Неподчинение...

Ако осъзнаем всичко това – не знам...

Може би Светът ще стане по-добро място.

Някакъв шпионски самолет – над Моето Черно море – морето, в което съм плувал, в което съм прегръщал красиви момичета и съм плакал със солени като водата сълзи – някакъв шпионски самолет бил засечен от изтребител...

...и това можело да доведе до край на Моя живот и на живота на Всички, които обичам?

Пфу – аз имам право да се откажа от всичко това! Да се откажа, но не като пораженец! А като силен, автономен и осъзнат човек. Да се откажа – но като борец, не като жертва...

И да кажа: Щом вие правите всичко това, с което аз не съм съгласен и то вреди на красотата на моя живот – аз тогава имам право на пълно Неподчинение! Не очаквайте - щом вие така застрашавате мен – аз да се държа като послушен член на робското ви общество! Аз ще правя каквото искам! И то може да е много, много лошо за вас!

А кои сте вие?

Вие си знаете. Нарушители на моето спокойствие!

Апропо, като стана въпрос за граждански права – прочетете Гражданско неподчинение на Хенри Дейвид Торо. И така нататък...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12450

8

Alicante

06.02 2018 в 00:25

Браво! Напълно съм съгласен с тази теза, слушах Бийтълс, докато я четях и ми стана още по-резонна. Подкрепям!

7900

7

Aleksa Vukotic

01.02 2018 в 12:26

Написаното може да се приеме само като несполучлив опит за някаква пародия, може би на анархизма или друго антидържавно идейно течение. Какво правим ако се пръкнат милион такива "мислители" като тази КАЛИНка?

17439

5

мнение от IP

01.02 2018 в 08:37

Доста плоско. Ако се вълнувате от сблъсъка общество-човек прочетете "Публични врагове".

12107

4

В М Маровска

01.02 2018 в 06:24

Господин, „творец”. След като „Аз и въобще не искам да знам правата и задълженията си на гражданин!” защо въобще ни занимавате с Вашата особа? Тридно Ви е да се впишете в обществото? Ами отивайте в гората. Не искате да се съобразявате с никакви норми и правила (без коментар дали са добри или лоши)? Ами...пак в гората. На Вас не Ви е комфортно сред хора? Горатаааа....

13214

3

XR4

01.02 2018 в 02:00

Ся...ти си знаеш, де.Ако таргет групата ти са хора с IQ на мушкато....

13214

2

XR4

01.02 2018 в 01:58

Йончев, колкото по-бързо изриташ тоя "творец" (да не използвам нецензурни изрази)от сайта си, толкова по голям шанс имаш да не падне до нивото на чалгата наречена "шоуто" на Слави...

11800

1

limlim

31.01 2018 в 19:02

АЗ - ът на това нищожество кърти мивки. Добрата новина е, че той не е нищо от изброените. Най трудно е да се каже какво е, все пак. ______. Това е.