„Движение БГ“: ГЕРБ се разпада на враждуващи кланове

Кирил Аврамов 01 март 2013 в 15:06 9204 11

Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС

„ГЕРБ се разпада на враждуващи кланове, които ще водят битка за политическо оцеляване“, заявиха на пресконференция в петък анализаторите на „Движение България на гражданите“ Петър Николов и Кирил Аврамов.

Според тях в най-близко бъдеще членовете на ГЕРБ ще се разпаднат на групички, които ще се обединят около премиера в оставка Борисов, президента Плевнелиев и вътрешния министър в оставка Цветанов.

Партията на Кунева предвеща мрачно бъдеще пред управляващата партия в оставка.

„Проектът им беше на принципа: Ще се вземат едни хора от подземния свят и от мутрите и ще започнат да изглеждат като граждани за европейско развитие на България. Но България от европейска, стара ориенталска за тези 3 години“, обясни Николов, като даде за пример нападението срещу Ахмед Доган и стрелбата по Златко Баретата.

„Няма да вземат повече от 50 мандата в следващото Народно събраниe, а г-н Бойко Борисов няма никакъв шанс да бъде министър-председател занапред. Политическата му кариера свърши по един не много достоен начин“, допълни още Николов.

От „Движение БГ“ предупредиха, че на предстоящите избори хората ще се изправят срещу картел между ГЕРБ, БСП и ДПС.

По думите на Николов „най-опасният сценарий“ пред страната ни е властта да се върне в ръцете на БСП.

„Всеки досег на БСП до власт ще доведе България до тежка политическа и икономическа катастрофа и бедност. Страната не трябва да се впуска в леви експерименти“, обясни Николов. Той бе категоричен, че свикването на ВНС и приемането на нова Конституция са неизбежни стъпки пред държавата.

От „Движение БГ“ прогнозираха, че ще се превърнат в най-голямата дясна партия в бъдещия парламент и обещаха да работят за „разума, ане за елементарни политически трикове, които да заглушават ропота на хората“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!