Г-н президент, г-н премиер, Събудете се! Последвайте примера на Чехия!

Димитър Аврамов 26 февруари 2022 в 14:10 19856 6

Във вчерашният ден, в който руските войски започнаха да влизат в Киев, украинската армия залови групи за саботаж от руски наемници, за които предстои да бъдат предствени неоспорими доказателства, че са носили украински униформи. Това е изключително сериозен въпрос, по който не можем да се отнасяме емоционално. Защо? Защото, ако има убедителни доказателства за действието на такива групи, това автоматично прави Владимир Путин, президентът на страната, която осъществява военна инвазияя в Украйна военнопрестъпник!

Историческият паралел показва, че стратегията на г-н Путин да “данацифицира” Украйна е равносилна на нацистката стратегия за ликвидиране на Чехословакия и Полша през Втората световна война. Моля да имате предвид, че денацификацията на Украйна и “денацификацията” като термин бе заявена лично от Владимир Путин като официална цел. Тя не е част от риториката на противниците му!

Руската федерация посочи България като страна на нацисти!

Само няколко дни след заявката за “денацификация” на Украйна, руското външно министерство официално посочи България като страна, в която има нацисти! Каза го говорителят на ведомството г-жа Сахарова. Такова невярно изказване автоматично прави България мишена на Руската федерация. Една лъжа и България вече е идентифицирана, разбира се напълно неадекватно и несправедливо, като “нацистка страна”. И това при положение, че голяма част от българското обществено мнение исторически симпатизира на всичко свързано с Русия. В България има много малка група хора, която изповядва някакви неонацистки виждания и сходен тип политическа олигофрения. Те обаче са капка в морето на официално заявяващите се през последните десетилетия руски нацисти, които многократно са снимани по време на футболи мачове и т.н. Последните разбира се подкрепят Путин. Защо? Ами защото, по същество, курсът му на агресивна националстическа политика и идеология за “денацифкация” на други държави е акт на национализъм и се доближава силно до идеологията на нацизма! Забележете: Не наричам Путин “нацист”! Казвам обаче, че ръководената от него държава и военна машина използват нацистки методи. Включително и пропаганда. Включително и набеждаване на България и официален натиск към страната ни. Затова:

Г-н президент Радев, г-н премиер Петков,

Първо, важно е незабавно чрез официални обръщения да потвърдите и да обясните на българските граждани, че решението на НАТО да активира политическите и военни протоколи за колективна защита - нещо, което се случва за пръв път в историята на Алианса, е акт на защита на националните интереси и територията на Република България. Като част от нея в България ще бъдат разположени военни сили и техника на НАТО, на организацията, от която сме част. Те ще служат за превенция и защита на България, която се превърна в държава, официално посочена от руското външно министерство като страна “в което има нацисти”, тоест страна враг на Кремъл. По тази тема ще получите подкрепа на 80-90 процента от парламента, с изключение на проруската, безродна партия "Възраждане" и вероятно на част от БСП.

Второ, по примера на Чешката република е важно незабавно да изгоните руският посланик от България. Не ей така, в знак на ястребова позиция и на безмислена русофобия, към русофобия не бих си позволил да пледирам! Не дори заради това, че Руската федерация в момента унищожава украинската държава. Трябва да изгоните руския посланик, защото външното министерство на Русия официално постави България сред държавите, в които “имало нацисти”, такива държави, които според идеологията на Кремъл подлежат на денацификация. Наличието на хора с нацистки убеждения в Украйна, каквито наистина има, от поне десетилетие е основният аргумент на про-руските сепаратисти и на Кремъл за изпълнение на стратегия за унищожение на украинската държава и в момента на ликвидирането й.

Трето, принудете военният министър Стефан Янев да се извини на българския народ за изказването си “Не считам, че са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия. Такова решение не би кореспондирало нито със съюзните интереси, нито с националния интерес на Република България.”

То е напълно неадекватно и противоречи на 100% на това, което се случва в света и на решението на НАТО да активира процедурите си за колективна защита. По-горните думи на г-н Янев станаха част от официалната пропаганда на Кремъл. Следователно са акт на отслабване на националната сигурност на република България!

Вие, г-н президент, сте професионален военен, генерал от НАТО, вярвам човек с достоинство и патриот. Напълно недопустимо е бившият Ви съветник, служебен мнистър-председател и настоящ министър да отбраната да звучи като член на про-кремълска политическа организация. Неговата задача е да използва изпълнителните си правомощия, да подготви и мобилизира националните ресурси в пълно сътрудничество с партньорите ни в НАТО, а не да тълкува и преформулира българските национални интереси. И то по начин, който да зарадва дотолкова посолството на РФ в София, че да си ги публикуват на уебсайта.

Всъщност да Ви кажа честно, г-н Янев е толкова сгрешил вече, че се доказа като толкова неподходящ за позицията министър да отбраната, че би трябвало да Ви призова за оставката му. Аз обаче не съм политически ястреб, нито политик от опозицията, нито смятам да надскачам статута си на нормален гражданин. Г-н Стефан Янев винаги ми е изглеждал достоен човек. Имам право и дълг обаче да Ви обърна внимание на напълно неприемливото му публично поведение в качеството му на министъра на отбраната. То изглежда не като защита, а като отслабване на националните ни интереси. Тук, министър-председателят Кирил Петков и Вие като държавен глава имате задачата или да освободите Стефан Янев или да го задължите да се извини и да заяви публично какво прави подопечното му ведомство за укрепване на националната сигурност заедно с парньорите ни в НАТО. Ако има публичо извинение е важно то да не е такова, че да става за поредна публикация на уебсайта на руското посолство в София.

Накрая си позволявам да обърна внимание на простичкият факт, че да симпатизираш на руския народ, на Русия и на нейната култура е легитимно чувство. Да подкрепяш политически амбициите на настоящия руски президент Владимир Путин да денацифицира независими държави, да унищожи Украйна и по този начин да изгради нова “Империя на злото” обаче е политика на нов вид нацизъм. Новият нацизъм на 21-и век има само и единствено един исторически аналог – амбициите и опитите на Адолф Хитлер и нацитска Германия да денацифизират Европа и да установят нов глобален ред и доминация нацистката идеология. Съжалявам за силните думи. Никога досега не съм ги използвал, защото никой в последните десетилетия не е поставял политическата цел за денацификация на неависими държави. Руският президент Владимир Путин заяви такива геополитически цели и започна да ги изпълнява в Украйна. Това официално го направи официален идеолог на неонацизма на 21-е век. Тъжно е, че той е президент на Русия - страната, която даде милиони жертви и заедно със САЩ и Великобритания победи нацисткия режим на Адолф Хитлер. Тази страна, днес чрез официалния си ръководител, поставя официално и изпълнява нацистки политически приоритети.

Много е тъжно, много е неадекватно! Като нормален човек се моля достойният руски народ да спре това безумство и да не позволи Русия да се превръща в държава обладана от идеологията на нацизма, чиято официална външна политика се изразява в денацифицикация на други държави и в поробването на други народи. Моля се за спасяването на украйниската държава, за спасяването на политическата свобода на руския народ и за неговата свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

5

Bace7

28.02 2022 в 20:57

С каква скорост парцалите се лепят по амбразурите да ни учат на демокрадция и външна политика. И последния впиянчен лаладжия с торби под очите напира да дава акъл на всички.

6145

3

kokoten

26.02 2022 в 17:26

Димитре,май нещо,махмурлука не те пуска напоследък.....тази агресия е резултат от абсолютно неадекватното държане на западняците и най-вече на девствените военни от НАТО,те война още не са видели и подкокоросват тъпаците от Украйна да се правят на мъже и да се избиват взаимно,нещо напълно безсмислено....тъжно е,че тъпаците от ЕС,знаейки,всичко за Русия се хващат на това хоро и накрая ще изядат гьостерицата,а тя е чегарлива и на голо много боли....

23293

2

Стефан

26.02 2022 в 15:59

И внезапно станалата модна ЕнтелЕгенска снобария, гъсто залята с лицемерие.
Кой докара работата до там, руснаците да нямат друг избор?
Каквото повикало - такова се обадило. Сега по-добре мислете как да се обяснявате за тая, дето я свършихте.