Групировката ''Русич'' или как Путин денацифицира Украйна с помощта на неонацисти

Дмитрий Чупраков за OFFNews 11 октомври 2022 в 12:36 21448 15

Алексей Милчаков и Сергей Аксёнов

Снимка rossaprimavera.ru

Алексей Милчаков и Сергей Аксёнов

Тезата за неонацистите бе в основата на руската пропаганда, обясняваща нахлуването в Украйна: в Украйна има нацисти и Русия трябва да сложи край на това.

Защо точно Русия - това не разбира дори всеки в самата Русия, както и не се разбира кои са тези нацисти.

Към днешна дата руската пропаганда практически е забравила за нацистите в Украйна, методологията се е променила и оправданията за войната днес звучат по съвсем друг начин.

Графиката показва бумът на употребата на "нацизъм" в руските медии пред нападението над Украйна.

Въпреки това, много жертви на руската пропаганда продължават да се тревожат по темата за украинските нацисти, но те изобщо не се притесняват от нацистите, които са под крилото на Путин и които се бият на страната на Русия в Украйна.

Например групировката „Русич“.

Тя е основана през 2009 г. от Алексей Милчаков. „Русич” участваха във войната в Донбас през 2014-2015 г., където натрупаха безценен боен опит и изиграха една от ключовите роли в началото на войната.

Командирът на „Русич” Милчаков смята за свое основно постижение разгрома на украинския батальон „Айдар” на 5 септември 2014 г. в Луганска област. Любопитно е, че Милчаков е нацист, което самият той многократно е признавал:

„Аз съм нацист. Няма да задълбавам в дълбока националистическа, патриотична или имперска посока. Просто казвам - аз съм нацист”, казва Алексей в интервю.

В Русия нацистите предпочитат да останат в сянка, но не и Алексей. Командирът на "Русич" дава интервюта, изявява се по телевизията като експерт и се среща публично с първите хора в държавата.

Милчаков не говори много за себе си. Най-известният факт за него в Русия е убийството на кученце. Насилието, което той извършил спрямо животинчето, гордо било запечатано с камера.

(разполагаме със снимка, налична и в руската и украинската преса, която няма да публикуваме - б.р.)

Днес Милчаков обича да се хвали с финансовото си благополучие, което е различно от това на останалите военни в Русия:

„Нямам жилищен проблем, като тези служители, които плачат, че им трябва  много време, за да изплатят ипотеката. Имам отличен апартамент в центъра на Санкт Петербург с прозорци към Нева (река) и тавани с височина 5 метра“, казва той в интервю.

Неонацистката групировка "Русич" работи неофициално с Министерството на отбраната на Руската федерация. Известно е, че „Русич“ са участвали в боевете в Сирия и в пълномащабно нахлуване в Украйна през 2022 г.

Групата "Русич" има собствени канали в социалните мрежи.

Наскоро техният канал в „Telegram“ беше блокиран, когато те написаха как „правилно“ трябва да се действа с украинските затворници:

„Отрежете пръсти... (...). Запишете точните координати на погребенията, направете снимка, за да се види лицето и продайте тези данни за погребенията на техните близки за 2-5 хиляди долара“, написа Милчаков в телеграм канала Русич преди блокирането.

Ето как Путин изпрати нацистки организации в така наречената „денацификация“ на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

15

dolivo

17.10 2022 в 12:01

В Русия целта оправдава средствата - нацистките организации вършат някаква работа, следователно ги толирира Путин. В момента в който станат неудобни, ще ги изплакне най лоялните досиетата им и ще се префасонират на нещо в дневен ред.

5630

14

deyan_h

16.10 2022 в 00:16

д.. бля.. ))) гг

5630

13

deyan_h

16.10 2022 в 00:15

Ц. Нарича се "Коловрат" нещо като въртяща се свастика.... Слънце.

Збавно е, че в друга тема в уффнюз има снимка на Милчаков... Да, от Донбас, от 15-та... И там се твърди за друго подразделение, не за "Русич".... )

ДРГ Русич беше 14-та за кратко лятото, и бяха нещо като 10 човека... Аха, лично Путин ги е подбрал и ги е пратил.... гг

905

12

lilianasimeono1

12.10 2022 в 09:08

Символът на "Русич" - две кръстосани свастики?!

2805

11

Едър Вредител

12.10 2022 в 07:19

Не само че се целуваха рибентроп и молотов когато делиха полша,ами Иван Костов преди години извади 1 позив на БКП от ония времена да не се закачат германците че били съюзници на СССР. Отделно има клип в Тубата документален направен от руски историци по данни от архивите който казва колко милиона тона,жито милиони литри петрол,дървесина,кожи метали е дадено
на Райха. След договора в Рапало години наред немската армия се обучава в руски полигони,най вече летци. Помня последните думи на автора"Добре се погрижи изобщо СССР да обурудва и изучи германците за да ги подготви да ни нападнат"
Повечето от авторите са Водещи историци и преподаватели в Русия проверих ги в уикипедия

10298

10

AntiZ

11.10 2022 в 16:04

Чакайте бре, хайде да си припомним как се целуваха червената армия и немските войски на парада в полша през 1939-та? Само дето не се опънаха! (За последното не съм сигурен!) Те имат дълбока връзка още от едно време. Винаги съм казвал, че цистите са като чавдарчета в сравнение с руснаците. Нищо ново под слънцето. Дебилна извратена нация, достойна да бъде заличена от лицето на земята!

9347

9

Анализи

11.10 2022 в 15:37

За руснаците няма нищо притеснително ако говорят едно, а вършат друго. Патологични лъжци.

2073

8

Johnny B Goode

11.10 2022 в 15:13

Бармалейчо, това кои са нацистите е ясно на всеки с две клетки мозък в главата, но твоите явно са по-малко.

865

7

Constanza

11.10 2022 в 15:10

До коментар 2:

Те са такива, каквито им платят да бъдат.
Най-древният занаят.

345

6

Джендо Джедев

11.10 2022 в 15:00

Бармалейчо,

Истината те боли, а? Та се разквича! :D