Из делниците на един луд (12-16 март)

Тони Филипов, д-р 19 март 2018 в 13:13 29892 2

Понеделник, 12 март

На конгрес на Партията на справедливостта и развитието в град Сакария, където живеят много изселници както от България, така и от другите балкански страни, турският президент Ердоган направил поредното провокативно изказване: "Кърджали е част от нашите душевни граници".

По този повод Кристиан Вигенин вика: "Ако душевните граници на Ердоган мръднат още малко, на срещата във Варна той ще се окаже домакин. Безличната позиция на МВнР прави съвсем реалистична шегата с шербета".

Това с шербета не беше шега. Президентът Радев съвсем сериозно посъветва премиера Борисов да прави, да струва, но да гледа на срещата Европа-Турция във Варна ролята на България да не се свежда до домакина, който разнася шербет.

Между другото, Борисов, такъв, какъвто го рисува Комарницки, прилича точно на евнусите, които разнасят шербет. Но на живо не прилича чак толкова.

От Външно отговориха на провокацията на Ердоган изключително любезно, малко в стил „Извинете, че ме настъпихте!“: „Днешните държавни граници са утвърдени с международни договори, признати от всички държави и не подлежат на съмнение, нито на преразглеждане. България и Турция, които се радват на отлични двустранни отношения, не правят изключение от тези договори".

Дано ги разбере агата. А може би е по-добре да не ги разбере…

Утвърдените журналистически стандарти изискват за една информация да имаш поне два независими източника, пък ако имаш и три, още по-добре. У нас, ако намериш един източник, хвърляш капата до небето. Пък, ако е и независим, то си направо с Бога вечерял, но това почти не се случва. Затова сме принуден да съобщаваме разни работи на юнашка вересия. Например Фрогнюз твърди, че американците отрязали мераците на Борисов да посети Вашингтон. Ако че оня недорасляк зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев се изхвърли, че предстои скорошна визита на Борисов в САЩ. Според жабите не предстои и скоро нямало да предстои.

Причината за тази резервираност на Тръмп била в липсата на реформи в правосъдието и по-конкретно в прокуратурата, бездействието на държавата към сигналите за съмнителни сделки на Делян Пеевски, огромната корупция и отказът на правителството да се бори с нея. 

Ето още един случай, по който не можем да уплътним журналистическите стандарти. На страницата на Петър Низамов във Фейсбук се натъкнахме на интересно съобщение, което с известно притеснение ще споделим с вас. Лицето Петър Низамов стана известно покрай гонитбата на емигрантите по границата, заедно с Дивото Динко. Даже го арестуваха по едно време… Та на неговата страница четем: „През 1990 г. в Прага е проведена нарочна полицейска акция, в която са арестувани 22 българи, участвали в организиран трафик за откраднати автомобили. Лидерът им е Иво Карамански. Сред тях е Бойко Борисов! Той изкарва 8 месеца в затвора Панкрац!

През 1991-92 г. Карамански и Борисов са върнати в България заедно с още 20 души… и 7 тома материали по случая. Българският съд обаче преценява, че няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление и го освобождава с мярка за неотклонение парична гаранция – 2000 лева. По това дело така и не се стига до присъда“.

Ако това е вярно, то би могло да обясни откъде тръгва омразата на Борисов към чехите и ЧЕЗ по-специално. Дето се казва, кучето винаги има опашка…

Вторник, 13 март

На заседание на ЕКОФИН (министрите на финансите на страните членки на ЕС), ръководено от Владислав Горанов, се решило да се задължат счетоводители, адвокати, банки и консултантски компании да докладват на данъчните власти за агресивни схеми, с които техни клиенти се опитват да избегнат данъчно облагане. Което ми се струва неземна глупост. Нали именно счетитата, адвокатите, консултантите ги измислят тези схеми, те с това си вадят парите!

По повод тази нелепица, която противоречи на правата и свободите на гражданите, приятели във ФБ напомниха една Резолюция на Върховния съд в САЩ по делото Хенверинг срещу Грегъри от 1934 г., която гласи: „Всеки е в пълното си право да урежда своите финансови дела така, че да плаща колкото се може по-ниски данъци. Никой не е длъжен да планира печалбите и загубите си по най-изгодния за Министерството на финансите начин. Плащането на по-високи данъци не е въпрос на патриотичен дълг“.

Това решение е много популярно в българските счетоводни среди. През живота си съм стъпвал в три счетоводни къщи и в две от тях го имаше изписано на лист А4 и лепнато на видно място. То е нещо като клетва да работят за клиента срещу държавата. Защото извечна истина е, че държавата живее от събраните данъци, населението от укритите. И в тази битка счетитата и адвокатите са страна, не са наблюдател!

23-годишната попфолк певицата Нанси от Сандански се похвали в предаването на Милен Цветков, че се подложила на процедура за подмладяване на вагината. На 23 години!

Какъв ли зор е видяла, за да се износи на такава ранна възраст? Некои си карат цял живот със старата…

Вика на Милен, че, ако имал дефицити в сексуален план, да ѝ се обадел, можела да услужи. Жените много добре ги усещат тия работи. Дефицитите имам предвид…

Но ще сбъркате, ако само от това предложение си направите заключения за Нанси. Тя сега завършвала компютърни технологии в родния си град Сандански! Компютърни технологии! В Сандански!

Интересното е, че процедурата, на която се е подложила Нанси, освен освежаване на вагината, гарантирала и увеличаване на оргазмите и сексуалното удоволствие. Наричала се О-Shot (съкращение от The Orgasm Shot) и представлявала нехирургично лечение. Взема се кръв от пациентката, прекарва се през специална центрофуга и след това се инжектира в определени зони на влагалището. Приложима била и за мъже, но за тях не разбрах къде им се инжектира. 

Депутатът от БСП Славчо Велков в предаването "Беновска пита" на Канал 3. Един куп безсмислици си наговориха. За нейните ботуши, за неговото сако… Накрая Славчо подари на Беновска една… краставица. Да си я ползвала по предназначение… Беновска се дръпна обидено: "Аз краставици не използвам!".

Сигурно заради нитратите…

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови