Из делниците на един луд (15 – 19 октомври)

Тони Филипов, д-р 22 октомври 2018 в 15:36 22000 3

Понеделник, 15 октомври

Президент Плевнелиев: „Заставам с името си зад F-16. На източния фланг на НАТО има само F-16 и няма "Грипен."

Името, да, името… Понякога да застанеш с името си означава да добавиш стойност, друг път – да отнемеш стойност. В конкретния случай не мога да преценя.

Президент Радев: „Аз призовавам и премиера, и министрите, и депутатите, да запазим радиомълчание, докато тече работата на междуведомствената комисия.“

Пък FBF (фейсбук френд) вика, че „имаме нужда не от радиомълчание, а от радевомълчание“.

Да ви кажа аз как ги виждам работите с шума в ефира и радиомълчанието. Шумът се определя от размера, а мълчанието – от разпределението. Двете неща са свързани. Колкото по-голям – толкова повече доволни и, съответно, по-голямо мълчание. Тази сделка предполагаше пълно мълчание. Но пуста алчност…

Доказвам. Росен вика: „Имам голямото притеснение и съм почти сигурен, че за съжаление предстои България да вземе едно изцяло погрешно решение в областта на самолетите."

Понеже притесненията и съображенията на Росен не могат да са от професионално естество, то остава да са, сещате се. Разбира се той може да има и други съображения. Не всички съображения са в пари. Някои са в политически услуги, в длъжности…

На днешния ден преди 63 г. е роден поетът Добромир Тонев:

След тебе злото диша като хрътка.

(Доброто е обществено понятие.)

Разтвориш ли ръцете за прегръдка,

ти вече си удобен за разпятие.

Ех, Ямбол, Ямбол… Как можа да възпиташ изтънчен поет като Добри Тонев, и такива цървули, като Сидеров и Валери Симеонов?! В Математическата гимназия дали се чувстват горди от тия два артикула?!

Ама той не само поетът е засрамен! На сайта на Ямбол има рубрика „Известни личности“. И там пише, че в Ямбол са родени Жельо войвода, Жорж Папазов, Джон Атанасов, Митко Щерев, Славка Калчева („Бяла роза“). Между другото, ще ви кажа нещо за „Бяла роза“, но да си остане между нас. Тази песен е химн на Философски факултет на СУ. Нема лъжа! Нещата са отишли далече и нема връщане!

И остави, че Сидеров и Симеонов и по сами срамят Ямбол, ами и ката ден се карат като цигани.

НФСБ свали доверието си от Сидеров като председател на ПГ на ОП заради „недопустими“ нападки срещу Симеонов. Толкова недопустими, че Симеонов вика, че не било изключено да напуснат и коалицията ОП. 

И както става обикновено, ябълката на раздора е някоя слива. Деничка ѝ се приискало да опознае Страсбург и Брюксел. И затова Сидеров поискал да се кандидатира за евродепутат. "Ако се включа в тази листа, мисля, че трябва да бъда водач. Бареков ми отстъпи това право." Тясно му стана да лудува из България, ще му се и из Европа. Но Симеонов и Каракачанов му отказали. И сега със смешника Бареков ще правят консервативна коалиция, а Сидеров щял да води листата.

Млади хора, много ви моля, не си съставяйте мнение за понятия като консерватор, либерал, демократ и т.н. от наблюденията си върху политиците и начина, по който те се самоопределят. Сидеров е толкова консерватор, колкото Борисов е демократ, Каракачанов е толкова патриот, колкото Симеонов е соросоид.

Сидеров така каза. Че е маша на Сорос в България, адепт на джендъризма и еднополовите бракове. И предател на православието му каза също! Щото НФСБ приветства решението на Вселенската патриаршия и призова БПЦ да признае независимостта на Украинската ПЦ.

Депутатът от НФСБ Касабов вика: „На нас ни писна. Ние сме омерзени от действията на Волен Сидеров... Сценарият му се пише от Сараите. Поне веднъж месечно е в Бояна… След срещите му там винаги започват скандалите.“

Може би това имаше предвид Радан в един текст, чийто патос не разбрах докрай, че Волен е много напред с материала, защото „където докоснете пръст, Волен ще целуне гъз“…

Вторник, 16 октомври

Владимир Житенски, един от собствениците на скандалната "Джи Пи Груп", за която се подозира, че е свързана с шефа на „Лукойл“ Златев, вика: "Никога не е имало чадър над нашата компания - нито икономически, нито политически… Определени групи, които имат определени интереси, ни сатанизират и ни вкарват в режим на карантина, изолират ни."

Това казва той, а пък вие си решете дали ще повярвате, че може години наред да си № 1 по приходи в строителния бранш, ако не те чадърят! Ако повярвате в това, вие сте готови да повярвате, че обществените поръчки у нас се провеждат прозрачно и честно и винаги печели най-добрият и най-икономичен проект!

Кошмар! Някой написал на стената на Мемориала на мира в Хирошима „Локо София". На чист български! Ако беше написал например Х.й, можеше пак да се оправдаваме с руснаците, щото те казват х.й, пък ние предпочитаме к.р, което не е съвсем вярно, но е патриотично. Ако беше написал само „Локо“, пак можеше да го минем за тяхна сметка. Нали има и „Локомотив“ Москва. Между другото Попето за там го гласели. Но при „Локо София“ няма мърдане! Писателят е българин, от София, най-вероятно от кв. „Надежда“.

По този повод музикантът и мой FBF Тодор Митров написа: „В момента колегите от Софийска Опера играят финалните спектакли от турнето си в Япония... Сигурен съм, че те дават всичко от себе си, за да представят страната ни по най-добрия начин ... Разбирам, че едни други, т.н. българи, са оставили една друга диря…“

В този момент си помислих… Честно, помислих си го! Защото е много лесно да се каже „едни други българи“. Но няма други, само ние сме!

Какви ли не смешки из ФБ. Една госпожа написа миналата седмица: „Отивам да кастрирам Хенриета. Пожелайте ми успех!“ Как ли пък не! Варвари! Те могат да се чукат всеки месец, а котката не може веднъж в годината!

Пък друг написа: „Бруно не е акал втори ден, опасно ли е…“

Опасно е, разбира се. Направете му клизма.

Ама най са ми смешни като почнат да се свалят. Една госпожа написала някаква щуротия. И отдолу свалячът ѝ написал: „Страшна си, жена и половина, направо ламя!“

Да, да, като гледам снимката и си мисля, че съвсем малко ѝ трябва да станат две жени… Обаче това с жена-ламя ме накара да се замисля. Представяте ли си, жена с три глави. То на жена три глави дип не ѝ трябват, но няма как да има три усти, без да има три глави, не ли? А жена с три усти чудеса можа да направи. Да спра ли за момент да си го представите?

Жокер: Усмихването е второто най-хубаво нещо което една жена може да направи с уста!

Обаче пък като се размислих още малко и си казах, че това е голяма глупост. Колко жени си ползват устата по предназначение? Повечето ги ползват само по трето направление, за говорене. И, ако една уста понякога трудно се понася, то при три направо можеш да се побъркаш. Не, не, Господ е бил наясно какво прави. Но до едната уста може да се е стигнало и по еволюционен път. В еволюцията е използван и малко бой, да знаете, не всичко е вървяло мирно и тихо. Както и да е. Не ѝ трябват на жената три усти. Ако е възпитана правилно и една стига.

Сряда, 17 октомври

Борислав Цеков, шеф на Институт за модерна политика, се възмущава от плана на Фандъкова за ремонт на пл. „Славейков“, който план той нарича „Херостратов“. На името на оня, дето подпалил храма на Артемида в Ефес, за да се прочуе.

Толкова си знае Цеков. Един малко по-информиран човек би кръстил плана Гейзерик“, на вожда на вандалите, които ограбват и разрушават Рим през 455 г. „Или „Аларих“, на името на вестготския крал, който ограбва и бастисва Рим през 410 г. Защото Фандъковите не палят, те рушат и грабят като варварите. 

Най-голямото възмущение на Цеков е предизвикано от това, че „липсва композицията с пейката и братя Славейкови“.

Борислав Цеков, юрист, възпитаник на СУ, смята, че Петко и Пенчо са братя! Като специалист по конституционно право, какъвто се пише, трябваше да помни, че единият от двамата развива активна дейност в Учредителното събрание, ораторства, манипулира простите селяни с лафове като „леща на кебап“ и „консервативен ветър“…

Бъркат ги хората. И не ги обвинявам. Като ги погледнеш седнали на пейката, направо са си братлета. Оня чапкънин скулпторът ги е направил, гаче са през година раждани. През 2003 г. и премиерът Сакскобургготски ги обяви за братя. И каза, че лично си ги спомня. Което беше още по-озадачаващо и от братството им, понеже дядо Славейков умира през 1895 г., а Пенчо - през 1912 г.! И няма как царят, който е набор с Лили Иванова, по-точно набор на една от нейните възрасти, но не най-вероятната, да помни.

Та когато Готски ги нарече братя, един професор му обърна внимание на грешката и той се извини: “Стават такива лапсуси на стари години.” Но и при него, както и при Цеков, не беше лапсус, а липсус - на Libri legendi.

Най-страшното е, че политиците не си дават сметка, че невежеството, което сеят, ще се възпроизвежда десетилетия наред!

Мислите ли, че след изказване на Борисов някой ще си оставя компютъра включен в контакта? Едва ли. Поне онези 25%, които му гласуват, щото му вярват, ще изключват от кабелите, за да не им влязат буби в компютъра!

Нали наскоро Великобритания и Холандия обвиниха руското ГРУ в глобален кибер заговор. И по този повод Борисов вика: "Няколко пъти преди европредседателството кибер атаките срещу МС и основни министерства бяха ужасни. Даже си спомням един петък, за да не заразят цялата система, ги накарах… малко смешно звучи, но от кабелите от контактите да ги изключат машините, за да предотвратиме такъв набег.“

От контактите! За да не им влезе кибер атаката през тока!
Не знам за вас, но ние сме потресен! И този човек сме го виждал на снимка с лаптоп в скута. Е, редеше пасианс, но все пак на компютър…
Борисов казал също, че няма да гоним руски шпиони. Цецерон се е изказал доста над компетенциите си. От думите му оня ден излезе, че емен-емен сме готови да изгоним двама-трима: „Доказателствата вече са много по-ясни и тук може да се каже, че трябва да се съобразим с това, което направиха всички развити европейски държави.“

Но Цветанов предполага, Борисов разполага: „Цветанов винаги е бил по-краен в тези искания, но накрая решенията ще вземаме ние. Към този момент това не стои на дневен ред…“

Четвъртък, 18 октомври

През 2050 г. всеки пети българин ще бъде циганин, показва изследване, проведено от доц. Георги Бърдаров от СУ и доц. д-р Надежда Илиева от БАН.

Според преброяването от 2011 г. самоопределилите се като цигани са 325 хил., или 4.4% от населението. Експертите обаче смятат, че в действителност са 750-760 хил. души. До 2030 г. ще бъдат 820-830 хил., а към 2050 г. ще достигнат 1.2 - 1.3 млн., или 22-23% от населението.

Доц. Бърдаров обаче вика да не се концентрираме върху количеството, а върху качеството. Щото качеството е по-ужасяващо даже и от количеството! В момента едва 0.5% от ромите са минали през университет, а гимназия са завършили 9%. Това означава, че 90% от ромите имат основно или никакво образование. 22% са практически неграмотни.

Мисля, че не нужно човек да е ясновидец, за да предскаже, че през 2050 г. инциденти като тоя в Гълъбово ще са ежедневие. Там, както сигурно знаете, въоръжени с брадви и мотики пияни цигани раниха полицаи и разбиха патрулката, а после обградиха полицейското управление, та се наложи да се вика жандармерия, за да спасява полицията от разгневените диваци. А те се разгневили, че им се пречи да слушат музика до когато си искат и колкото си искат силно!

На дискусионен форум в град Сочи Путин говорил като дервиш: "Агресорът трябва да разбере, че наказанието ще бъде неизбежно и ще бъде унищожен. А ние, като жертви на агресия, като мъченици, ще отидем в рая. А те, те просто ще умрат, дори няма да имат време да се покаят."

Ох, безразборното четене, да ви кажа, е много вредно. Някъде срещнах едни думи на водача на сектата на асасините Хасан и-Сабах, които удивително приличаха на думите на Путин. Но сега не мога да ги намеря.

Както и да е, Путин бърка. Не става така с някакъв абстрактен рай. Трябва да обясниш, че там например „в пещере каменной нашли источник водки“, а огурците се раждат направо кисели. Мюсюлманският рай е истински мъжки блян. Там за всеки мюсюлманин се грижат по 72 девици и каквото душа му сака... И оргазмът траел (без майтап) по 800 години! (Виж например Мелер, Най-големите лъжи в историята, стр. 178)

Обаче истината е, че в самия Коран такива работи не се обещават. Там в Сура 56 се казва: "И ще имат хубавици с големи очи, подобни на скрити бисери… Сътворихме ги Ние с прекрасно сътворяване и отредихме да са девици любещи, връстнички." В Сура 78-ма: "За богобоязливите има сполука, градини и лозя, и с напъпили гърди девствени връстнички, и пълни стакани…“

Любещи връстнички с очи като бисери, девствени връстнички с напъпили гърди… Точно на това място от Корана ислямът ме загуби окончателно и завинаги! Ще ме съблазняват с 60-годишни девственици… Айде нема нужда! Знаете ли как им викат младите келешчета? „Пеницилини“. Не знам защо.

В "Кому на Руси жить хорошо" Некрасов казва: „Я рад бы в рай, да дверь то где?“

И тоя въпрос и днес стои нерешен. Руският рай е без вход.

Петък, 19 октомври

Ден на лекаря! Както журналистите биват разни, така и лекарите. Има добри, има и не толкова добри. Позволете ми да благодаря на двама лекари, без които за малко да останете без любимия си доктор. Без майтап, лани работата беше в киреча. Затова благодаря на д-р Исмаил Амин за отзивчивостта и на д-р Анастазия Петреска за професионализма.

Не знам как е по другите болници, но в „Токуда“ („Аджибадем“) ми направи впечатление огромната разлика между любезните лекарите и сестрите, класически кучки. Може би не всички, но тези, които опознах... Даже една я попитах да не би да имаме някаква стара вражда от цивилния живот. Само така би могло да се обясни непредизвиканата с нищо агресия от нейна страна. По-късно една друга сестра, която ми свали катетъра и по тази линия се сближихме до известна степен, ми каза да не се възгордявам, нямало нищо лично. Тя така си се държала с всички.

Софиянци, мои доведени братя и сестри, спрете я, бе! Спрете тази безумна жена преди да е бастисала центъра на София. Сега чета в „Площад Славейков“, че е почнала да запълва падината в градинката пред „Кристал“. 

Кметицата отговори, че не запълвали дупката, а само сменяли хумусния пласт, защото вече се бил изчерпал. Интересно, да не би да садим зеленчук, та трябва богата почва. Ако ще е пак трева, не е нужно да се сменя почвата. Но може би на някой наш човек е нужно. Колко роботи се смениха по тази причина само…
Госпожо Фандъкова, ако ми се доверите, ще докарам 10-20 самосвала истински хумус от Пазарджик. Даже не от Пазарджик, а от Ивайло, Касаплий по старому. Тоя хумус ражда световно известната касаплийска капия. А доматите стават големи, като на Борисов тиквата.

„Мога да приема всичко, но не и свързване на името ми с корупция. Тези, които познават и мен и работата ми, много добре знаят, че през целия си живот не съм взела стотинка под формата на корупция. Няма и да взема.“

В казармата казвахме: „Член Шести, да си взела!“ Ако от общинския бюджет тече като из дармон, хич не ме интересува, дали Фандъкова взема заедно с приятелите на премиера или само дава. Всъщност, втората хипотеза е трудно въобразима. Никой не прави бизнес с некорумпирани управници. Това е условие за взаимно доверие, залог за мълчание. Та не нам тия!

Крадат ни, братя! Крадат ни както турчин не ни е крал!

По-горе цитирахме Некрасов… В друго стихотворение той казва: „Това правило следвай упорно: на думите да им бъде тясно, на мислите пък – просторно.“

Ако Валери Симеонов имаше една дюза на устата, можеше да бъде приемлив политик. Отличен не, няма сиво за отличен, но приличен. Обаче с тази мръсна уста е неприличен. Нещо повече, в която и да е държава на запад от Калотина, ако кажеш на майките на децата с увреждания „едни кресливи жени“, „без майчинско чувство“, с „уж болни деца“ си подписваш политическата смъртна присъда. А у нас премиерът разправя, че това, което Симеонов казал, не било това, което казал, а съвсем друго! Не е за чудене, нали помните как Борисов викаше за същите майки да му се махат от главата?

Трябва да свиваме с тези гримаси на капитализма, няма как. Валери Симеонов е озъбеното лице на капиталиста от първоначалното натрупване.

За съжаление много народ писа по темата преди нас и не останаха ярки епитети неизползвани. Това идиот, говедо, простак, тъпанар, урод… Всичко вече беше употребено. Но пък, от друга страна, самото му име вече е епитет. И не трябва да пишем пред него например простак, защото се получава тавтология.

В рубриката "Естествено руси" ви представяме депупатката от БСП Нона Йотова, която яростно се противопоставила на искането на общинските съветници от Чирпан да се прекръсти улица „Георги Димитров“ на името на художника Никола Манев.

„Става дума, вика, за Георги Димитров. Една от най-значимите фигури в световната история.“

За нищо на света не бих легнал до жена с такава идеология! Но генерал Бонев, синият министър на вътрешните работи, ляга. Дали защото Костов го изгони, дали защото Георги Гергов го приласка (той му е кум!), но в генерал Бонев настъпиха големи нематериални промени. За материалните не знам. Намрази той и синьо, и дясно…

Между другото, сега се сещам за нещо. През 2014 г. Бонев писа на Волен: „Сидеров, ти помниш ли книжарницата на Магурата през 1986 г.?! Помниш ли, че те арестувах с белязани пари за рекет и откраднати фотообективи, бе?! И делото отиде по подсъдност за изнудването в 3-о РПУ. Но някой от ДС пое случая. И “случайно” се размина без дело. Време беше да ти припомня… ”

Бонев, повтори му, тоя от веднъж не разбира! И припомни също и на Борисов кой беше. Как, когато като министър събра мутрите да им кажеш да си налягат парцалите, него не го покани. Щото беше от дребните мутри, „сервитут“ както го нарече Слави Бинев в невежеството си. И той се чудеше да се радва ли или да се потисне.

И понеже на утрешния ден е роден художникът Борис Димовски, та да завърша с едни негови думи за бъдещето ни: “България е населена с прости хора. Надеждата ми е във внуците – едва при тяхното поколение нещата ще се почистят.”

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

24.10 2018 в 13:42

"От контактите! За да не им влезе кибер атаката през тока! "
:-))))))))
И Фандъкова и Сидеров и Симеонов и Йотова чудно си ги описал и щеше да ми е много смешно, ако бяха сценки за комедия, а не нашите управници.
Поздравления, Докторе!

12050

2

Very Bastard

22.10 2018 в 21:01

kokoten , ако нямаш друга работа не пиши глупости , а заминавай да си еб.... гледаш работата .

6145

1

kokoten

22.10 2018 в 19:01

...няма как,простотията обхваща всичко,даже тебе,докторе...освен това ставаш част от статуквото...