Из делниците на един луд (18-22 септември)

Тони Филипов, д-р 25 септември 2017 в 14:12 22116 1

Понеделник, 18 септември

В речта си „За състоянието на съюза“ при откриването на политическия сезон председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер заяви: "Крайно време е България и Румъния да бъдат приети в Шенген".

Доде да се зарадваме и ни поляха с вряла вода. Първи нашите приятели от Германия. Вътрешният им Томас де Мазиер заяви, явно тайно от Меркел, щото тя обича Бойко и не би му го причинила, че не вижда възможност за бързо присъединяване на България и Румъния. А Холандският премиер Марк Рюте прати Юнкер да се прегледа: „Мисля, че когато някой има видения, трябва да се консултира с лекар… Противопоставяме се, има твърде много съмнения за контрола на границите и корупцията."

От Австрия пък думата взе лидерът на десноцентристката Австрийска народна партия Себастиан Курц: "Това не може да стане, докато не са изпълнени критериите."

С една дума Курц.

Днес минах по „Шипченски проход“. По-точно не можах да мина. Няма такъв ремонт! Да им изсъхнат ръчичките дано! Изпълнител е фирмата на Владимир Вутов, син на Цоло Вутов. Вутов Джуниър се залюбил с Цеци Красимирова и си заебал работата. Всеки уикенд фъркал до Барселона, където момата живее, за да се обичат. А ватенките, оставени без надзор, си правят каквото си искат. Наложи се Фандъкова, колкото и да не ѝ се иска, да глоби фирмата със 138 хил. лв. и да я накара да преасфалтира участъка за собствена сметка. Та тая любов му излиза доста скъпо. Освен това и Цвети е масрафлийка, не е от евтините жени. Парите са си негови, обаче нервите са наши. Моля, ако някой има адреса на Красимирова, да ѝ пише и да я помоли, ако не ѝ е проблем, да си събере краката за малко и да си дойде в София, та белким се довърши обектът. Че на нас в „Редута“, па и на тия от „Гео Милев“ ни се е… разказа играта!

Вторник, 19 септември

Цацата и Чайката подписали Програма за сътрудничество между двете институции за периода 2017–2019 г. Споразумението е доста интересно и се чудя дали да им открия, че ако сериозно са го замислили така, те направо режат клона, на който седят: „Взаимодействие между страните в борбата с престъпността, защитата на правата на човека, интересите на обществото и държавата, противодействието на тероризма, наркотрафика, корупцията и незаконната миграция.“

Не, няма да им казвам. Нека се изненадат.

По повод това, че много хора се забавляваха да умотворят около сюжета „Чайка изяжда Цаца“, Антон Луков написа във ФБ: „Не знам защо повечето хора, живущи далеч от морето, са убедени, че чайките ядат само риба. Всъщност чайките ровят боклука и не отказват и мърша.“

Така си е. Като огладнеят, чак до София идват.

Мисля обаче, че много хора се заблуждават и в това, че цацата е риба. Още от деца ни лъжат. Помните ли песничката „Цаца-Рибка“. Всъщност, извън това песничката е доста поучителна:

Цацa рибка съм с късмет,
в океана чакам ред.
Всички хитрости владея,
да избягам аз умея.
Ала, падна ли в капана,
хрупкава за миг ще стана!

Ще падне в капана, помнете ми думата. Капанът никога не остава празен. Я цаца ще се хване, я кашалот. Съдбата умее да уравновесява везните.

Разни хора, разни мнения. Градският Петко Вацев видял нещата извън орнито-ихтиоложкия дискурс: „Руска Чайка посети българката шайка.“

Пък в Москва открили паметник на Калашников. На тържеството говорил министърът на културата на Русия Владимир Медински. „Автомат Калашников, рекъл, е истински културен бранд на Русия.“

Културен! Ами да! Благодарение на тоя бранд имаше 45 години на съветската култура в Източна Европа. Култура да видиш! Нищо няма, обаче култура има…

Понеже споменахме Чайката. Той пък рече в София: „В нашата история Русия никога не е била агресор. Винаги е бранила своите интереси. Ние помним завета на Александър Невски - който при нас с меч дойде, от меч ще погине. При никого не сме отивали с меч".

Руската империя е единствената в света, която е създадена с добра дума. Това Прибалтика, Украйна, Беларус, Полша, Бесарабия, Финландия, Кавказ, Казахстан, Централна Азия все доброволно и с референдуми са се присъединили към Русия. Както е известно, референдумът е въведен от Петър I. И СССР така беше създаден. С добра дума и… някой танк.

И докато сме още на темата. По време на военните маневри "Запад 2017" в Русия хеликоптер изстрелял ракета по зрителите, съобщиха АП, позовавайки се на руски медии. Не се съобщава дали Путин е бил сред зрителите. Което ни оставя единствената възможност да обясним нещата банално – с водката.

Боже, на тия велики пичове сърбите какво им дойде до главите… Напълнили са им правителството с гейове. На проведения тия дни в Белград прайд присъствала лично премиерката Ана Бърнабич. Нещо, което дори Станишев не си позволи да направи у нас. Вероятно защото тя не крие, че е лесбийка. Освен нея в редиците на манифестиращите се наредили министърът на труда Зоран Джорджевич, на държавната администрация Бранко Ружич, кметът на Белград Синиша Мали и други видни лица. Дето се вика, още не сме ги приели в Европа и почнаха да се изпедерастяват.

Преувеличавам малко, разбира се, но то е щото ме е яд на сърбите и търся как да ги уязвя. Тия имаха нахалството оня ден да пуснат магистралата от Ниш до нашата границата, която е част от Коридор 10. А ние още не сме я почвали. Да се чудиш те ли воюваха до вчера или ние…

Обаче вижте какво, добрата инфраструктура е нож с две остриета. Френският "Паризиен" докопал секретен доклад на полицията, в който се казва, че съществува реална опасност от терористични атаки по железопътни линии в цяла Европа. Слава Богу, ние нямаме нужда от терористи по влаковете. На нас БДЖ ни е напълно достатъчна. Такъв тероризъм никой не може да измисли - бавно, мръсно, късно… Изобщо няма да споменаваме случаите, в които влаците попадат под обстрела на паравоенните формирования на индобългарите.

Погледнете и с бежанците какво става. Вече не искат и транзит да минават през нас. Предпочитат през Румъния. Снощи един колега ми се кълнеше, че при разговорите на Борисов с полския премиер Беата Шидло станало дума за мигрантите. И тя му рекла (предавам със свои думи): Вие като сте такива европейци, защо няма бежанци при вас? Пък Бойко ѝ рекъл: А, бе, имахме един, ама някъде се затри…
Госпожата го клъцнала заради неговата нетактичност по руската тема. Да пледираш пред поляците да се премахнат санкциите срещу Русия дори не е нетактичност, ами направо дебелащина. Ако не е невежество.

С една дума да кажеш, че Борисов е дипломат, е като да кажеш, че смисълът на дърводелството е да произвежда трици…

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

25.09 2017 в 18:03

"Утре е празник, 109 години от обявяването на Независимостта на България. 109 години, обаче бруто. Нето са наполовина. Зер от 1944 до 1989 сме били независими? А колкото до времето след 1989 г., трябва да решим един дълбоко философски въпрос: зависимостта от няколко господари дава ли по-голяма независимост от зависимостта от един господар."

Прав сте докторе, но така както сте го представили този философски въпрос няма да може да ангажира редовите българи. Понеже те тази зависимост/политическата/ по-време на социализма не са я усетили. Но сега усещат зависимост от стратегическите инвеститори. Треперят за работното място, треперят дали ще имат хляб на масата или дали ще могат да пратят децата си на училище. Все такива дребни зависимости и нещица дето вас интелектуалците които дерзаете за творческа свобода , просто явно не ви засягат.....