Из делниците на един луд (21-25 декември)

Тони Филипов, д-р 28 декември 2020 в 15:33 33284 0

Понеделник, 21 декември

Преди да започнем с глупостите, да ви кажа нещо много сериозно и важно. Един професионален съвет от Хемингуей, особено ценен по време на празници. „Може да нямаш вкъщи уиски, но винаги трябва да имаш лед. Някой може да донесе уиски, но никой няма да донесе лед.” И си е точно така. Като се замислих, стотици пъти са ми носили уиски и нито веднъж лед! Хемингуей е човек, в чийто професионализъм никой няма право да се съмнява.

И така след няколкомесечна проверка прокуратурата установи, че пачките в чекмеджето на Борисов не отразяват обективната действителност. „Снимките може и да показват кюлчета злато и пачки евро, но няма категорични доказателства, че такава е обективната действителност.“ В смисъл, това дето го виждате, не е онова, дето го виждате.

Така е. Обективната действителност е много по-страшна! Тези пачки и кюлчета в шкафчето са само „пичеловки“, да ме прощавате. С тях впечатлява утките. Обективната действителност, милиардите, са по банки и тайни сейфове. Още през 2012 г. се чу, че Борисов събрал приятели да почерпи за първия милиард. Сега вероятно ги е направил 3-4, а защо не и 5.

Говореше се, че се бил зарекъл да стане най-богатия политик на Балканите. Може и да е станал. Макар че и другите балкански разбойници по нищо не му отстъпват - Мило Джуканович в Черна гора, Александър Вучич в Сърбия, оня разбойник в Косово…

Та това е обективната действителност. За Боко милиардите. А за нас… чушки с праз!

Хората имат честни, откровени политици. Не като нашите лъжци! Като например кмета на Терано, Италия. Човекът ясно и недвусмислено е показал на съгражданите си какъв ги чака. Снимка: Фейсбук.

Един от наблюдаващите прокурори по проверката е Боряна Бецова, за която Медиапул намеква, че каквато и проверка да ѝ се възложи, тя може да я провали - проверката на Бисеров, проверката на Пеевски и неговата майка…

Пък от „Неновините“ викат, че прокуратурата не намерила данни, че самият г-н Борисов е премиер на Република България. Не казват, че и тази проверка е извършена от Бецова, но не е изключено.

Прокуратурата акцентира на това, че не е възможно да се установи чия собственост са златото и пачките. Може да са на някой, който е минал от там и ги е оставил за малко в шкафчето на премиера. Не ли? Е защо пък не?

Наблюдаващите прокурори не намират, че по делото са налице доказателства за престъпление, свързано с естеството на вещите от снимките и видеозаписа, произхода на тези вещи или режима на тяхното държане.

Значи, ако си Борисов, даже и Федералния резерв да намерят в спалнята ти, няма престъпление.

Николай Хаджигенов от Отровното трио, което май вече е дуо, вика: „Вероятно ще се наложи да се кандидатирам за депутат.“

Верно? Ще се наложи? Въх!

Какъв беше оня случай, дето на един му се наложило да опъне бабичката, щото тя била с пушка?

Налага се да седне и той на софрата. Както отбеляза Иван Костов, а той ги разбира тия работи, политиката е софра:

Българската политика е "изгорена земя". В нея не влизат способни хора, защото знаят каква съдба ще ги сполети. В политиката отиват хора, като на пикник, да се нахранят. Не отива талантът на нацията.

Край, Хаджигенов, разкри се! Не си сред талантите на нацията! Тръгнал си на пикник!

Само че, за твое голямо съжаление, няма да ти се наложи да станеш депутат. С тая комбина със сестра Галева – тя, един друг и още двама, няма да прескочите бариерата. Социолозите дават засега 2.4%, но до изборите могат и да си ги вземат.

Пък и Мая е жена с минало. И не такова, каквото имаше предвид Оскар Уайлд. Всъщност, може и такова да има, но то сега не ни интересува. Във ФБ Методи Лалов беше изброил всичките ѝ исторически приноси към демокрацията: Връзките с братя Галеви, издигането на Пеевски за шеф на ДАНС, Аферата „Костинброд“, поправката „Ванко 1“ и т.н. и т.н.

А тримата (двамата) мъже, чието политическо бъдеще е под голям въпрос, просто легитимират втория живот на Мая Манолова като демократ. За да се забрави, че до вчера беше острието на червените. И още щеше да е там, но Нинова я прогони. Съберат ли се две женички…

Вторник, 22 декември

Великият италиански (и американски) физик Енрико Ферми, създател на първия в света ядрен реактор и първата верижна реакция, е формулирал следния парадокс, който носи неговото име. „Размерът и възрастта на Вселената предполагат съществуването на много технологично напреднали извънземни цивилизации. Обаче това убеждение е в противоречие с липсата на доказателства, които да го подкрепят.

С една дума в противоречие с обективната действителност…

Има много опити за разрешаването на парадокса на Ферми, но мисля, че досега само д-р Филипов го е разрешил. И решението е много просто: крият доказателствата за съществуването на извънземни цивилизации. А те вече с тук. Те са сред нас!

В. „Дейли мейл” пише, че сателитът Mars Express направил снимка на ангел близо до южния полюс на Марс. Познавало се, че е ангел по ореола и крилата.

Според колегите от „Дейли мейл” това доказвало, че Коледа вероятно не е празник, който честваме само на Земята.

Жената, която чака рейса, е в горния ляв ъгъл. На голямата снимка е ангелът.

Учени от Eвропейската космическа агенция обаче викат, че тези форми са случайни и се дължат на геоложки характеристики, уникални за полярния регион на Марс.

Да, бе, да! Те все така ги обясняват работите.

През 2008 г. световните медии разпространиха една снимка, която нарекоха "Жена маха от Марс", направена от "Спирит". На снимката ясно се вижда жена, която, според "Дейли мейл", вероятно чака автобуса. През 2011 г. известният американски „виртуален археолог” Джоезуф Скипър откри на една снимка от Марс ЖП релси, а недалеч от тях, в кратера Гейл, се вижда и нещо като гара. Значи жената всъщност е чакала влака, а не рейса.

Оня ден бившият шеф на отдел „Космически програми" на Израел Хаим Ешед каза пред „Йедиот Ахаронот“, че извънземните отдавна са тук и Тръмп го знае, но засега не обявява контакта, за да не се предизвика паника сред населението. Ешед твърди, че САЩ имали „споразумение“ с „галактическа федерация“ и извънземни от цялата вселена вече ходят сред нас.

Според Ешед извънземните помогнали за предотвратяването на няколко ядрени катастрофи на Земята.

Нямам място да изредя многобройните доказателства за съществуването на извънземните, които проф. Лъчезар Филипов, син на Гриша Филипов, привежда. Затова ще спомена само още един авторитет. През 2014 г. Пол Хелиър, който е бил военен министър на Канада през 60-те години, призна: „Извънземните са сред нас”. Те „посещават планетата ни от хиляди години". Били 80 различни вида, някои от които досущ като нас. Почти всички били добронамерени и искали да ни помогнат. По думите му, „те искат да ни сътрудничат, да ни научат как да живеем по-добре, но само ако ние го поискаме.” Федерацията на извънземните имала правило да не се намесва в развитието на световете.

Явно ненамесата в живота на тъпаците е универсален закон на Вселената. А ние толкова се надявахме, че развитите западни демокрации ще вкарат и нас в правия път.

Един пич, името му е Бил Хикс, ако ви говори нещо, вика така: „Хората от Файф, щата Алабама, носят ловджийски пушки, в случай че срещнат извънземни. Попитах един човек: „Защо носите пушки?" Онзи ми обясни: „Ами... не искаме да бъдем отвлечени от извънземни." Ако аз живеех във Файф, щата Алабама, всяка вечер щях да се моля на колене да бъда отвлечен от извънземни.

На колене, братя и сестри! Да се помолим!

Сряда, 23 декември

„Премиерът, извел България от най-тежката криза, става на 71 г.“, пише не кой да е, а „24 часа“. И го пише не за друг, а за Иван Костов, с когото ги събира десетилетна вражда. „Иван Костов бе министър-председател от 1997 до 2001 г. Неговото правителство дойде след краха на управлението на БСП на Жан Виденов и изведе страната от най-тежката икономическа криза в модерната ѝ история.

Какво нещо е като имаш база за сравнение! Ако 10 години те е управлявал Борисов, даже и управлението на Костов ще ти се стори идеално. Не подценявам Костов, просто се опитвам да си обясня поведението на Часовете. Сега, ако вземе и ръководеният от Блъсков „Труд“ да го признае, ще трябва и аз да взема отношение. Положително отношение, щото иначе съм вземал... Проблемът ми е човекът Костов. С политика Костов нямам проблеми. Но все пак може би да изчакам първо Блъсков.

Бил Гейтс пророкува: „Ситуацията с пандемията ще се влоши следващия месец.“ Бил обобщил резултатите от изходящата година в личния си блог и изразил загриженост, че въпреки ваксинациите, пандемията ще се усили през следващите месеци.

Да, да, загриженост! Как пък не! Какво ли още е намислил. Явно чипирането не му е достатъчно. Пък и то май ще се провали, защото хората се изучиха и са си приготвили цедки и марли да прецедят ваксината.

Прав е Карлсон. "Този, който е преболедувал глупостта не може да се зарази от нищо." Но ние, за съжаление, още не сме.

Един Цецо даде много разумно предложение. Ако бяха турили, вика, ваксината в ракията, досега половин България щеше да се е ваксинирала. Нещо повече, самата ракия подпомага ваксината. Общопрактикуващият лекар д-р Емил Енчев, излекувал стотици доказани с COVID-19, вика: „Концентрираният алкохол в умерени количества е сигурна превенция срещу заразата.

Превантирате ли се, братя? И друг път съм ви казвал, че в една чаша вода има милиарди микроби, а в чаша ракия няма нито една! Това какво ви говори?! И тази превенция е всеобхватна, не само за Ковид 19! Помня преди време в Кърджали, след една сватба, 13 души попаднаха в болницата със салмонелоза. Сред тях нямаше нито един пияч. Което, доказва, че заразите ходят по трезвениците.

Знаете ли какво казва Марк Твен? Алкохолът може да ти навреди, само ако стъпиш бос върху чашата си. В това като внимаваш, друга опасност няма.

Д-р Енчев вика, че събиранията в домашна обстановка на десетина-петнайсет човека, ще осигурят безопасна среда. Пък д-р Филипов вика, че в никакъв случай не трябва да се надвишава бройката 10 души, защото пуйката няма да стигне за повече.
Според мен, вика д-р Енчев, заразяването става най-вече чрез парите.

Най-вече чрез парите и най-вече чрез пенсиите. Както съм ви казвал, те имат навика да целуват петолевките преди да се разделят с тях. Властите затова махнаха двулевката, защото пенсиите я целуваха на прощаване, а тя беше бактериална бомба. Д-р Филипов още тогава предупреди, че като няма двулевка, пенсиите ще целуват петолевката. Така и стана.

Бойко бил казал на Ангела Меркел: „На Коледа българските пенсионери обикновено колят пиле. Но напоследък, с добавките които им дадох, могат да си позволят и пуйка.

„Няма категорични доказателства, че такава е обективната действителност.“ Даже напротив. Още в Евангелието е записано: „Който е ял пуйка, пак ще яде. Който не е ял, пак ще гледа!“ Е, не с тези думи, но смисълът е тоя.

Четвъртък, 24 декември

Понеже споменах по-горе Бил Гейтс, та се сетих нещо.

През 1994 г. Гейтс купува една от тетрадките на Леонардо да Винчи за $30,8 млн. Което пък ме подсети, че наскоро попаднах на една публична лекция на проф. Дамян Попхристов в „Портал 12“, в която се твърди, че майката на Леонардо била българка, а целият Ренесанс бил повлиян от богомилите. Лично уредничката на музея в родната къща на Леонардо му разкрила българска следа. През 1080-а година, вика професорът, България пада под византийска власт и целия български царски двор емигрира в Централна Италия. И до днес там съществували български родове, като например родът Фризига, който имал документ от Ватикана, че произхожда от Самуил. Майката на Леонардо била много интелигентна жена, посветена богомилка. И самият Леонардо става висш посветен в Ордена на Изтока, т.е. част от пазителите на най-висшето езотерично познание.

Малко ме смущава само, дето професорът вика, че България пада под византийска власт през 1080 г. Докато ние и българската историческа наука твърдим, че това е станало през 1018 г.

Освен това във всички официални биографии се приема, че Леонардо е извънбрачно дете на флорентинския нотариус Сер Пиеро и младата селянка Катерина, която после се поженва за някакъв грънчар.

Както и да е. В друга посока ви водя. В един коментар някакъв нашенец беше написал: „Да, бе, българин друг път. Бил е педераст.“

Гаче българин изключва педераст…

А Леонардо верно е бил гей. Даже е съден на два пъти за содомия. Има хипотеза, че Джокондата всъщност е портрет на неговия любовник Джан Джакомо де Каприоти.

Което пък ме подсеща за една българо-македонска история.

Говорят си един известен български политолог и един македонски политик, на маса. Политологът казва:

- Чакай да ти кажа нещо за Александър Македонски...

- А, не, недей, знам какво ще ми кажеш, че не е македонец. Македонец е! Той е македонец и аз съм македонец и ние сме му наследници!

- А бе, чакай нещо да ти кажа, бре!

- Няма да те слушам - македонец е и ние сме му наследници!

- А бе, ей, ти знаеш ли, че е бил педераст?!

- Е, па те всички гърци са такива!

Действителен случай! Няма нищо за чудене, тука е така.

Като Александър е македонец, като педераст е грък.

Петък, 25 декември

Честито Рождество Христово, братя и сестри! Да сте живи, да сте здрави! Хапнахте, пийнахте, не ли?

Две пенсии си говорят:

Хубаво нещо е Коледата, наборе!

Хубаво е, ама сексът е по-хубаво.

Да, де, ама Коледата е по-често…

Отговаря ли на обективната действителността това твърдение, братя?

Ей, видяхте ли Витлеемската звезда? Нищо, ще я видите през 2080 г.

Във ФБ разправят, че Бойко бил сложил в питката кюлче злато. И пак на него се паднало.

Пък други викат, че от баницата с късметите му се паднало „доживотна без замяна“…

Трети викат, че Дядо Коледа не оставил нищо на Борисов. Отворил чекмеджето на нощното шкафче и като видял какво има, си рекъл: Ми той на мен трябва да дава, не аз на него…

Такива работи разправят хората. Не знам кое е верно, кое не.

В Пловдив започват ваксинацията от утре. Днес пристигнаха първите 1100 дози. Междувременно пуснаха брошура, която нашироко обяснява ваксината. Та там четем: Двудозовият ваксинационен курс с Comirnaty може да не защити напълно всички ваксинирани и не е известно колко дълго ще бъдете защитени.

Какво излиза? Че може изобщо да не те защити, а, ако те защити, не се знае за колко време. Освен това много честите нежелани реакции можели да засегнат повече от 1 на 10 души. Колко повече? Два, три, пет…

Ако към всичко това добавим, че разкарват ваксините с бус на кренвиршите „Леки“ и ги складират в хладилник „ЗиЛ“, връстник на Априлския пленум, щото само той се заключвал, човек почва да се замисля, дори и да няма нищо против ваксините.

И естествено тази обективна действителност веднага роди маса вицове.

Защо ваксините са пътували точно с бус за кренвирши! Защото и в едното и в другото не се знае какво има…
Ваксина от Леки: Ке умрем за нея!
Ваксина от Леки: Ке умрем от нея!
Споко! Страничните ефекти от ваксината ще са много „Леки“.
И т.н. и т.н.

Междувременно новоизбраният американски президент се ваксинира с препарата на "Пфайзер", като събитието беше предавано на живо от всички американски телевизии. Бойко ще си чака реда. Тоя бъзльо умира от страх, да ви кажа, няма друго обяснение.

И докато сме във Филибето…

В групата "Забелязано в Пловдив" е публикувана обява, разлепена из целия пловдивския квартал Кючук Париж. В обявата пишело, че еди-кой си, живущ на еди-кой си адрес има извънбрачна връзка. Пишели си в месинджър и се виждали в парка всеки ден.

Какъв всемирен подлец! Какво ти пречи, че хората се обичат! Е, то каква ли обич е това в парка, ама все пак…

Срещали се в парка - нелогично е някак. И каква връзка могат да имат в парка? Визуална. Не съм сигурен, че визуалната връзка се брои за извънбрачна.

Макар че знам ли, какви ли не видове секс се откриха вече. Включително има и безконтактен секс. Измислил го е индийският гуру Свами Чайтания Керти. Този вид секс се постигал чрез медитация и носел дори повече удоволствие от мисионерския.

Пенсиите, то вие аслъ по цял ден медитирате, ами поне си правете кефа, бе!

И все пак само с гледане в парка… Не знам, не знам…

Като се разхождам из Борисовата градина често срещам двойки. Например горе, в най-гъстото на Борисовата, веднъж срещнах едни, които съм запомнил за цял живот. На външен вид представители на средната възраст. Дамата стискаше червена роза в ръката и се беше ухилила направо неприлично. Колегата се беше барнал като на сгоден циганин брат му – бела риза, зелена вратовръзка, тъмносиньо сако. Да, сако, при 36 градуса. Държат се за ръка и крачат нагоре. И тя се радва, сякаш не се сеща защо я е подкарал към гъсталака? За една роза…

И понеже днес се навършват 53 г. от смъртта на Чудомир, та се сетих да напомня какво е написал той в дневника си на 10 април 1958: „Лошото в повечето бракове е това, че докато жената е по природа майка, мъжът е по природа ерген.“

Ми това е за днес. Знам, че не е много, но пък и събитията бяха кът. Ще се видим догодина. Призовавам ви този път да се молим правилно на Новата година. Правилно значи да ѝ се помолим не да ни донесе, а да отнесе. Да го отнесе ще е най-големият подарък, който може да ни донесе. И ще ви кажа нещо, което от доста време обмислям. Трябва да изберем лекар за премиер. Нямам предвид гинеколог, макар че всички сме едни… Имам предвид, че законът на лекаря е „Primum non nocere“ (Първо не вреди). А по-нататък ще търсим и някой да ни помогне. Ако е възможно, де. Големият румънски писател Емил Чоран беше казал: Роден съм в нация, лишена от шансове. Щастието свършва във Виена; отвъд Виена започва Проклятието!

To be continued next Sunday

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови