Из делниците на един луд (21-25 май)

Тони Филипов, д-р 28 май 2018 в 11:31 29942 1

Понеделник, 21 май

От ГЕРБ искат оставката на депутата Ташко Ерменков заради фейка във Фейсбук, че водата на София е отровена. Което наистина си беше провокация към националната сигурност, да не кажа тероризъм. Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев обаче оправдава колегата си. Това, вика, му е работата като депутат – да задава въпроси. Ако не бяха подобен тип въпроси, нямаше да разберем, че има проблем с урана във водата в Хасково.

Като каза Хасково, та се сетих, че Лещански още го заобикаля отдалече, защото го търсят да го бият. И той загрижен за хората като Ташко по-лани предсказа тежко земетресение. Та хасковлии караха Великден на палатки… Мисля, че и дело имаше, но не знам какво стана.

Между другото, в сайта agentibg.com хвърлих едно око на досието на щатен сътрудник на РУ-ГЩ Ташко Ерменков. Там са поместени много ласкави отзиви за работата му като разузнавач. Ето само един от тях: „Със затруднения изпълнява задълженията си… не винаги проявяваше професионален усет. В отделни моменти показа признаци на боязън. Не успя да създаде условия за трайно ползване на легални източници като институти, библиотеки и др… В усложнена обстановка на моменти губи самообладание и не може да контролира емоционалните си реакции…", РУ-ГЩ, юли 1990 г.

Впечатлението ми е, че така, както са го описали, изглежда малко дебилен…

Вежди Рашидов, по известен като Прогресивния, разправя пред „24 часа“: „Борисов има една "вина" - толерира свободата на словото…“

Отдавна е известно, че Вежди е доста неук, но не допусках, че чак до там, та да не знае значението на думата „толерирам“… Ще напомня, че това лице (разбира се, че преувеличавам!) е председател на парламентарната комисия по култура и медии. И също ще напомня, че „24 часа“ е от вестниците на медийния империалист. За когото по-лани Вежди рече: „Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод…“

И сега същият този Вежди се мазни на изрода… Проблемът с медийната свобода в България бил, че поради добротата на Борисов, една "шайка", "секта" от "умни и красиви" се развихрила: "Неговото добро отношение даде възможност на едни хора да преминат границите, да развихрят слободията и да го нападнат…"

Предполагам, че визира Прокопитата. Щото говори за „розовобузест олигарх“.

Добре тръгва седмицата, дума да няма…

Вторник, 22 май

Трябва да си Антон Тодоров, за да не разбираш, че унижението на президента на България е унижение и на България. И трябва да си пълен кретен, за да се радваш на това. „Путин се изгаври с нашия тип, както само московците могат да се гаврят с подобни елементи. Только 48 сек. изявление на Путин, в което основният акцент е посещението на Борисов в края на месеца. Място на унижението – в гората, набързо… Кеф!“

Сн. Фейсбук

Как се предаваше графично ономатопеята, когато човек плюе върху нещо гнусно? Не плюе, ами храчи? Както и да е, сещате се.

Добре, де, ами ако тая работа е замислена заедно от Борисов и Радев на ползу роду?

Имаше един виц за поручик Ржевски. Преди да тръгне на бал, той сложил един банан в левия джоб. Ще поканя, рекъл, Наташа Ростова на танц, ще я притегля към лявата страна, тя ще усети банана и ще се отмести към дясната… И точно там ние ще я посрещнем. Та някак ми се струва, че Радев е в левия джоб, в ролята на банана. Но може и да греша. Ще се върнем пак на тоя въпрос по-надолу.

Регионалният министър Николай Нанков вика, че около 30% от населението на страната ни нямало достъп до канализация. Голяма работа! Били са времена, и то не много отдавна, когато и 100% са нямали. Те да имат какво да ядат, па ще намерят къде да… Така, де, не е ли така? Дето е казал Брехт, хляб дайте, канализацията после.

Замислих се, че докато е жив, човек опознава жените и накрая пак умира невежа. Вчера например научих, че човек трябва да се пази от жена в Белаз, дори и да е с Камаз!

В мини в района руския град Киселевск 38-годишна водачка на 130-тонен Белаз не видяла един Камаз и го нагазила. Слава Богу, жертви няма. Катаджиите съставили акт на шофьорката и я глобили 500 рубли. 13 лева наши пари!

Разбира се, това се случва в един свят, от който ние се опитваме да се откъснем, но някои хора упорито ни теглят обратно…

Сряда, 23 май

Както каза навремето министър Петканов, Борисов много обича да се прави на умряла лисица. Снощи имаше протест пред МС срещу размразяването на „Белене“. И докторът отиде да повика „Долу!“, „Оставка!“. Даже прояви самоинициатива и три пъти викна „Педерасти!“. Два пъти за него си и един път за една приятелка от провинцията, която не можа да дойде. Не беше голям протест, 2-3 хиляди се събрахме. Другите явно не им дреме, че се гласят да им откраднат още няколко милиарда. Нека им тогава! Обаче сбирката на защитниците на строежа на „Белене“, организирана от Гоцетата, беше направо камерна, само за най-близките приятели на организаторите…

Та днес Борисов се чуди и мае: “Защо викат под моите прозорци, при положение, че в момента Радев е на посещение в Русия: "Не можах да схвана. Президентът е в Москва, а протестът е срещу мен…"

Прави се на улав. Цяла България разбра, че Радев е в Москва да му вземе поканата. И Путин го каза, и Медведев: "Очакваме с нетърпение посещението на българския премиер Борисов…" Даже му казаха и кой ден да иде – 30 май. Както се казва във Великата книга, има призвани, има и призовани. Радев е от призваните, Борисов от призованите… Направо му пратиха повиквателната от Москва.

"Не мога да разбера каква е тази истерия. Ако не ги водим тези преговори, няма ли да имаме обратната истерия? Защо се отнасяме безстопанствено към милиардите, които българският данъкоплатец е платил?"

Време е да направим няколко тома с избрани мисли на Борисов по важните теми. И като почне да не разбира нещо, да го върнем към съответната страница, когато го е разбирал. Например когато викаше, че „Белене“ е гьол, че е сеизмично опасна, че е скъпа…

В България никой не знае нищо за предстоящата визита на Борисов в Москва. Знае се, че ще ходи в Киев на 26 май. Когато, съвсем случайно, там ще се играе финалът на Шампионска лига между Ливърпул и Реал. Но за Русия и самият Борисов сега научава. Щото визитата е уредена от Меркел и Макрон, които вече посетиха Путин. И са му обещали, че ще му пратят и Борисов да удари едно чело. Щото за нас, за някои от нас, той може да е цървул, но така или иначе е началник на Европа и чрез неговото челобитие един вид Европа ще уважи Путин…

И всичко това е заради оня тъпанар Тръмп. Зорлем тика Европа в ръцете на Бялата мечка.

В интерес на истината, европейските лидери даже и не чакат много да ги тикат. Гледайте Меркел какво прави. Ами Макрон? В деня, в който международните следователи, разследващи трагедията с полет MH17 на „Малайзийските авиолинии“, свален над Източна Украйна през 2014 г., при което загинаха 298 души, съобщиха, че самолетът е бил ударен от ракета „Бук“, изстреляна от 53-ата противоракетна бригада, базирана в Курск, която е част от руските въоръжени сили… „Та точно в този ден, написа Светльо Божилов във ФБ, за голям срам президентът Макрон нарече Путин “скъпи Владимир”, и подписа сделка на “Тотал” с приятеля на Путин - Тимченко за 2.5 млрд. евро. Жалка Европа.“

Жалка Европа…

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6560

1

Nediy

28.05 2018 в 16:30

"...максимално количество българи..." - българите не са в насипно състояние, заради правоговора трябва да е "максимален брой българи". Извинете, че си позволявам корекция!