Из делниците на един луд (22–26 октомври)

Тони Филипов, д-р 29 октомври 2018 в 14:35 21724 1

Понеделник, 22 октомври

Таралежът, който Борисов си сложи в гащите на последните избори, се размърда. И на него му стана меко казано дискомфортно.

„ГЕРБ се чувстват далеч по-комфортно да управляват заедно с Обединени патриоти, отколкото с бившите си партньори от РБ. В момента мога да кажа, че е по-работоспособна ситуацията…"

Ехо, Цецерон, още ли така мислиш?! Ега ти работоспособната ситуацията!

Човек, когато е глупав, то е за цял живот. Няма обяснение защо му беше на Симеонов да обижда по този циничен начин майките и децата с увреждания. И то, когато нещата вече отиваха към мир, протестиращите и кабинетът вече се бяха договорили за законопроекта за хората с увреждания.

Някои неща просто не могат да се обяснят, както казал оня, дето жена му го заварила със смъкнат панталон зад кравата…

Тоя е по-страшен от Денис Белята. Издънка след издънка. Като се почне от самосиндикалната закана за отмяна на класовете за прослужено време, мине се през „Бухенвалд“ и майтапчийските снимки, после любезността на турската граница, където искаше да поноси чантата на една възрастна жена, после Ска Келер, която нашият джентълмен нарече "зелена джихадистка" със самочувствие "на добре платен командирован сюнетчия". Преди това от трибуната на НС нарече циганите "озверели човекоподобни", а жените им "улични кучки"… Индиректните заплахи към Виктор Николаев. И венец на народополезната му дейност сложи изказването за кресливите майки с уж болни деца.

Такъв когато и да го уволниш, все е късно.

Не помня кой го беше казал и за кого го беше казал, но го беше казал добре - „човек, който не само прилича на идиот“. Не знам защо се сетих…

Обаче премиерът вика, че не може да го уволни: „Ако поискам оставката на Симеонов, правителството ще падне…“ „Ще се счупи цялата конструкция.“

Салвадор Дали, Мека конструкция с варен боб и предчувствие…

Нинова възмутена. Думите на Борисов били по-цинични дори от тези на самия Симеонов.

Верно? А какво ще каже госпожата за това: „Ако не изберем Пеефски за шеф на ДАНС, правителството пада!“

Така е по нас, моралът винаги е за другите!

Истината е, че Пеефски не стана шеф на ДАНС и правителството падна. Та мисля, че Борисов е извлякъл правилния исторически опит.

Той от вчера е на посещение в ОАЕ. На летището бил посрещнат от министъра на изкуствения интелект на емирство Абу Даби. Не сме единодушен защо точно от него. До известна степен сме склонен да се обединим около мнението, че това е израз на тънка арабска ирония. По-голям майтап щеше да е да му пратят министъра на веселбата. Щото у нас напоследък такава веселба пада… С интелекта е по-сложно, защото на премиера ни от далече му личи, че идва от страна, където естественият интелект е загубил не една и две битки с глупостта. Та няма съмнение какво ще се случи и с изкуствения интелект.

Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“ Имам информация, че Тери Пратчет е бил известен за съществуването ни, както и за някои наши характеропатични особености, когато е написал горните думи.

Съществуват виждания, че е възможно да прескочим епохата на естествения интелект и да преминем направо към изкуствения. Русия как прескочи капитализма и отиде направо в комунизма. Е, поне опита… Затова приветстваме намеренията на Борисов да назначи министър на изкуствения интелект. Даже ще препоръчаме Тетка Цачева. По-добър от нея е само Цецерон, обаче той е зает с партията.

Премиерът е далече, а държавата продължава да се върти около вицето Симеонов. Арман Бабикян вика, че едно от значенията на името Валери било здрав, стойностен човек! И според латинския, който д-р Филипов е учил в Механото, е така. Валери означава здрав, от латинското valens и също означава нещо, което струва, има стойност, от латинското valere.

Името може да прокоби човека. Казвал сме как името Сергей, което означава слуга на народа, прокоби Станишев. И служи Сергей, служи на нашия народ, па накрая отиде да служи и на другите европейски народи… Но Валери кардинално се е разминал с името си. Работата е малко чугунена. Здрава, но не струва много…

Жената до президента го е направила на салата в профила си във ФБ: "Позор... Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители. Позор за неговата партия… Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек…"

Отмъщението се сервира студено!

Помните ли той какви ги наговори за Радев, а покрай него и за жената до него? Една жена никога не забравя такива неща!

„Радев е човек без биография. Тоя е просто един шофьор на самолет… абсолютно случайно попаднал в политиката… човек дошъл от никъде, а и ми доведе в НС една дълга жена със себе си. Какъв е тоя? Каква е тая дълга жена?! Какво прави тя тук?!"

Дълга жена! Помните ли тая простотия?

Ако сте забелязали, анатомично компактните много се дразнят на дългите. Все едно са пораснали за тяхна сметка.

Проблемът при Радев е, че за него ще се грижат три жени. Освен тази „дългата“ има и две широки. Дано да е мъж за три жени, иначе ще му вземат здравето.

А Деси наистина е дълга, но главно за сметка на краката. Една друга жена ми каза за нея, че бедрата ѝ започвали от сливиците, даже и малко по-отгоре. Изобщо била като жираф наобратно. А Валерката е не само къс откъде крака, ами и крив като прабългарин. А в лице… Като го гледам в лице ми идва на ум нещо за книгата на Ломброзо „За престъпните типове“, но няма да го кажа…

И като стана дума за президента, та се сетих нещо. Из ФБ размятат една статия от миналата година, в която се казва, че най-малко 12,6 млн. евро подкупи били дадени на политици в Чехия и Унгария, за да изберат изтребителите “Грипен” за своите ВВС след влизането им в НАТО. Сред заподозрените бенефициенти са премиерите на Унгария Орбан и бившият на Чехия Милош Земан. Общата стойност на сделката в Чехия е $ 750 млн., а в Унгария - $924 млн.

Припомнянето на тази статия вероятно има за цел да подскаже, че където е текло, пак ще протече.

А производителите на Ф 16 не корумпират. От убеждаващата дихотомия „Морков-Тояга“ те предпочитат тоягата, ако ме разбирате.

Вторник, 23 октомври

Гледам Сидеров, гледам Каракачанов, вглеждам се внимателно във Валери Симеонов и не ми излиза от главата мисълта на английския писател Самюел Джонсън „Патриотизмът е последното убежище на негодника!“

Трудно ми е да си представя по-големи негодници! Те превърнаха патриотизма в мръсна дума, в далавераджийска практика, в синоним на алчност и продажност. Това им беше задачата, поставена от кукловодите, и те я изпълниха с чест.

Откровен бандит като Борисов е за предпочитане пред тези хлъзгави влечуги!

Симеонов се сърди, че думите му били манипулирани. Не съм казал, вика, това, което казвате, че съм казал. Казал съм съвсем друго. Между “група кресливи жени” и “тези уж болни деца” има цели 13 думи. Никога не съм казвал “кресливи жени с уж болни деца”. Ето ги дословно думите ми: “Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях.”

Това, което той казва, че е казал, е абсолютно идентично с това, което ние казваме, че е казал. Освен ако има разлика в интонацията. Щото българският език освен с лексика, е много богат и с интонации. Една Милена, FBF, разправяше за един бай Христо, който можел само с фразата: "Дейба ма'а му …" да те напсува, да те похвали, да поздрави и даже да изрази съболезнования.

Та вероятно не сме разчели интонацията. Валери е поздравил майките, пък на нас ни се е причуло, че ги е напсувал…

Снощи Борисов пристигнал в Египет. От ПИШ (Правителствена информационна шлужба) съобщиха, че на летището в Кайро бил посрещнат лично от премиера на страната Мустафа Мадбули. Останал много доволен от направения му ихтибар и похвалил домакина: "Благодаря, че си дошъл на самолета да ме чакаш. Само за канцлера Меркел ходят така…"

Навремето Радой Ралин питаше: „Простакът, ако се изявява в чужбина, не издава ли държавна тайна?”

Според мен вече не е тайна. Поне в Европа не е…

Бива да си непосредствен, но непосредствеността на Борисов граничи с пълната посредственост! В тази шопска кратуна никога няма да намери убежище мисълта, че посрещат България, а не Борисов! В суетата си той тръгна да се мери с Меркел. На село на такива им викахме СОС или ПОП. Селянинът си остава селянин, другото си го преведете сами.

Защо бе идиоти, защо осякохте дърветата на пл. „Славейков“?! Има толкова начини да ги запазите и пак да си турите шибаните плочки и да си откраднете същите пари!

Не, тези не крадат, тези влачат! Както казват ингилизите, dog drags - no tracks.

Сряда, 24 октомври

Парламентарното ОПГ дружно - ГЕРБ, ОП, ДПС и „Воля” - отхвърли ветото на президента и прие отново промените в Закона за държавната собственост. Преди седмица Радев върна промените с аргумент, че създават възможност за скрита приватизация на дружества от забранителния списък - около 180 държавни фирми, сред които предприятия от ВПК, болници, комунални дружества и т.н.

Чиста проба лобистки закон, обслужващ олигархията. И на първо място Пеефски. Инициативата за поправката идва от икономическия министър, който е креатура (мекере по турски) на Пеевски. С негова помощ Шиши се опита да прилапа „Дунарит“. Е, следващият път вече няма какво да го спре.

Схемата е проста. Даже по ума на Гергов, който с нея присвои панаира. Държавната собственост се апортира по занижени цени, частникът вдига капитала, държавните дялове се обезценяват в пъти и частникът получава предприятието. Напълно законно.

Още една свинщина тази седмица. Депутатите приеха законодателни промени, които дават възможност арестите да се пазят в тайна 48 часа. Разследващите ще имат право да не уведомяват близките на задържания. Ще съобщават единствено на адвокат. Дори при арест на дете ще има възможност това да остане тайна от семейството му за 24 часа. С основание някои коментатори правят паралели с отвличанията.

Братя и сестри, това ако го допуснете… Виждате ли, все още не съм ви отписал напълно.

Тази седмица ни е тръгнало на свинщини: „МО налива над 300 млн. лева в съветските Су-25 с процедурен трик“, пише „Медиапул“.

МО е одобрило офертата на беларуския "Авиоремонтен завод 558" да ремонтира 14 самолета за над 310 млн. лева. Прогнозната цена в тръжната процедура е 41 млн. без ДДС. Сделката ще бъде оформена в рамково споразумение, което дава възможност да се заобиколи НС. Според Закона поръчки до 100 млн. лв. се одобряват от МС, но над 100 млн. изискват санкция на парламента.

Ако това е вярно, и внуците на Каракачанов могат да не работят. В случай, че не е успял да ги осигури с българското гражданство за македонците…

В интервю по БНТ сутринта Валери Симеонов каза, че няма да се извини защото, ако се извини, няма да е искрено. После се извини и наистина не беше искрено! “По настояване, вика, на коалиционния съвет, поднасям извиненията си на всички, които са се почувствали обидени.“

При това положение протестите с основание продължават, а протестиращите с основание не признават извинението и искат оставка.

Ще ви кажа каква е истината за Валери. Той е мизантроп. Като Костов, но значително по-прост.

Народе, народе… Как може да избереш такова нещо…

Народите… О, народите могат така да си го начукат, че никой да не може да им го отчука! Вижте ги поляците! Там сега се провеждат местни избори и се очаква победа на управляващата „Право и справедливост“. Евроскептична партия, която иска забрана на абортите, контрацептивите, инвитро оплождането и настоява за много по-консервативна култура и образование. С една дума настоява да се върнат един-два века назад.

Поляците са много набожни. Даже малко повече, отколкото е здравословно. През 2016 г. по инициатива именно на управляващата партия Иисус Христос бе провъзгласен за крал на Полша. Което също не е ново като подход. Майка му още през 17 в. е обявена за почетна кралица, защото помогнала на поляците да победят шведите.

Между другото, най-високата статуя на Христос вече не е тази в Рио де Жанейро (38 м.) През 2010 г. в град Свебодзин, на границата с Германия, беше завършена статуя на Христос висока 51 метра. Но така е то, всеки гледа накриво маниите на съседите си. Поляците пък ни се чудят на русофилството. Те вчера демонтираха последния съветски паметник – паметника на Червената армия в парка "Скаришевски". По исторически причини поляците са били съвсем умерени в издигането на руски паметници, та набързо ги демонтираха. Ние ако почнем… Но ние няма да почнем.

У нас напротив бяха взети сериозни мерки по охрана на паметника на съветската армия, да не би някой да го оскверни.
Правителството на Борисов и милицията на Борисов! Между другото, на днешния ден е роден сладкодумникът Радичков. Та той казваше, че “Човек не всякога е там, където е капата му.“ Капата на Борисов е в Европа, но главата му не е в капата…

Четвъртък, 25 октомври

Колегите от Faktor.bg изровили едно интервю на Иво Христов професора Иво, от 2014 г., дадено за о бозе почившия в. „Преса“.

В него любителят на екстремни квалификации и бомбастични обобщения професор казва за БСП, че тази партия нямала нищо общо със социализма, била един от основните стълбове на олигархията и една от основните причини за провала на прехода в България. И като се има предвид, че Иво сега е депутат от същата тази виновна партия, възниква въпросът дали в БСП са настъпили важни промени или в професора. Промени в БСП са трудно въобразими, особено пък в положителна посока. И остава другото обяснение: “Че професорът е просто кариерист и затова се е прилепил до червените.“ Така ще да е. Няма как другояче да се обяснят такива крайни идейни метаморфози - от екипа на синия Лучников до депутатските банки на БСП.

Д-р Филипов: „Човек като си плаща, всичко може да си купи. Включително и някой интелектуалец. Идея нямате колко са поевтинели, откак Борисов е на власт…“

И така проф. Иво Христов зае своето законно място в редичката до Антон Тодоров, Тома Биков и останалите по-дребни ренегати.

Вчера посланикът ни в Саудитска Арабия Димитър Абаджиев се похвали с участието си в икономическия форум в Рияд. Факт, който на негово място щяхме да запазим в тайна. Западните държави бойкотираха форума заради жестокото убийство на саудитския журналист Джамал Кашоги. От участие във форума се отказаха финансовите министри на САЩ, Франция, Холандия, Великобритания… Шефове на големи компании като Google, медии като CNN, CNBC, "Ню Йорк таймс" и т.н.

От МВнР опитаха да се дистанцират от идиотската постъпка на посланика с още по-идиотското обяснение, че бил отишъл в лично качество. Да, да… Ние, понеже сме прости и бълбуци, та не знаем, че посланикът и до клозета да иде, пак го прави от името на държавата, която представлява. И освен това на този форум, на който на галено му викат „Давос в пустинята“, така пускат цървули като Абаджиев в лично качество.

Помните ли този тарикат откъде тръгна, през къде мина и докъде стигна? Архиренегат! А помните ли, че беше споменат в признанията на Бисер Лазов по делото за КТБ като един от големите бенефициенти на Цветан Василев, наред с Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Стефан Гамизов, Росен Карадимов и т.н. Като се казва големи, се има предвид точно големи. Кънчовците били взели на два пъти по 500 хил. евро.

Пък с Яне Янев как се бяха сдушили... Носеха се като Ленин и Зиновиев, ако ме разбирате.


Което ме подсеща. Двойката мъжки пингвини Меджик и Свен от аквариума в Сидни станали родители. Но не буквално, да не си помислите, че мъжки пингвин е почнал да снася! Не, станали са нещо като приемни родители. Когато служителите в зоопарка ги събрали, забелязали, че те започнали да си разменят поклони, което на пингвински означавало, че искат да се… искат да създадат семейство. Служителите им сложили яйца и те ги излюпили.

Пък в Холандия издали първия полово неутрален паспорт. На мястото за пол имало хиксче. Леоне Зайгерс (57 г.) се родил мъж, но през 2001 г. си прави операция за смяна на пола. И понеже не се чувствал нито изкъде едните, нито изкъде другите, завел дело да бъде регистриран като полово неутрален и го спечелил.

Пенсиите, ще проуча дали това носи някакви дивиденти и ще ви обадя! Вие имате основания да се обявите вече за полово неутрални. Помислете, ей! Това е единственият начин човек да живее само за свой кеф. Иначе все трябва да се грижи за кефа на някой друг, бил той мъж или жена…

Между другото, ако не сте съвсем наясно със себе си, можете да отидете на адрес tialoto.bg и да решите теста „Зависими ли сте от секса?“ На мен ми показа, че не съм зависим. Дори обратно, той бил зависим от мен...

Петък, 26 октомври

От МО успокояват, че ремонтът на самолетите Су-25 няма да струва 8 пъти повече от планираното, а само 2 пъти! Олекна ми!

Планираното е 41 млн. лв. без ДДС, но било възможно сумата да нарасне и до 82,5 млн. лв. Нищо работа, 41 млн. повече, няма и колкото парите за Дупката на Гергов. Интересно тогава защо се сключва рамково споразумение. Нещо ни ментят, нещо не е така…

Поетът Манол Глишев вие като флекс, че му изтрили и трите профила във ФБ. Не следим ФБ-творчеството на младия поет. Всъщност, той вече не е толкова млад и е време да си намери друго оправдание. Както и да е, не можем да вземем отношение. Само ще го посъветваме да не се концентрира толкова, когато пише. Не бива на повече от три концентрата. Щото се получават едни работи, дето не са ви работа… Вижте сами, няма да ви сугестирам.

Не знам. Поетите, които познавам, не говорят така. Не е правилно така, не!

Поэ‎том можешь ты не быть,
Но гражданином быть обязан.

Лелей… Какви страшни работи разправя проф. Христо Кисов, председател на Българската академия по естетична стоматология. "Има, вика, приблизително 750 000 пациенти с пълно обеззъбяване, нямат нито един зъб… В нормалните държави, вика, човек, който няма зъби във видимата област, се възприема като човек, който е излязъл гол на улицата."

Представяте ли си?! 750 хил. чисто голи! И още толкова „по бельо“ – кой с един, кой с два зъба…

„Видимата област“ е евфемизъм за предни зъби. Но според нас не е правилно да се мисли първо за предните зъби. Те са главно за хубост, а пенсиите имат нужда от кътници. Гълтането на цели парчета карловска луканка и филе „Елена” уврежда цялата храносмилателна система и става причина за много заболявания. Както сме казвал и друг път, точно това са имали предвид Илф и Петров, когато са написали: „Като дъвчеш внимателно храната, ти помагаш на обществото!”

Ало, пенсиите, не е цяло обещание, но е повече от половинка. Финмин Горанов вика: „Реалистично е да има коледни добавки за пенсионерите.“

Съобщавам ви го отрано, за да подготвите инвестиционен план. Много пари се харчат лесно, но за 20 лв. човек трябва пет пъти да помисли.

Димитров ден. Разпуск.

Пропуснахме един добър шанс…

„Изобщо не трябва да очакваме, че правителството ще реши нашите проблеми. Нашият проблем е самото правителството.”

Просто си го запишете и след известно, но не дълго, време, пак ще си говорим.

To be continued

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5430

1

Stifen

31.10 2018 в 13:11

Докторе, не си прав за Валерката! момчето си е пич отсекъде - може да е чукундурин, ама всичко, дето го е рекъл - си е самата истина. Проблема не е в думите - а в това, че той е единственият, който още не се продал за рубли в целата банда - от Бати ти Бойко до лудотоо воленче