Из делниците на един луд (28 ноември – 2 декември)

Тони Филипов, д-р 05 декември 2016 в 13:25 33240 86

Понеделник, 28 ноември

„Мозъците бягат от България! Още по-бързо!”, пише OFFNews.

Двойно повече образовани българи напускали страната. Ако в началото на века висшистите са били 13% от напускащите, днес вече били 27%. Демек мозъците бързат да напуснат територията.

Както казваше Олян фон Ментелик, трябва да бързаш, защото никога не знаеш какво те настига. У нас всичко може да те настигне – безпаричие, безработица, бедност, престъпност, тъпи управници, умни мошеници…

Но, както сме казвал и друг път, всичко на този свят е едно за друго. „210 пъти се увеличило производството на тикви в България”, отчита министърката на образованието, пардон, на земеделието, Танева, но обещава свръхпроизводството да бъде овладяно.

Понеже много хора вече живеят за постоянно във Фейсбук, та ще съобщаваме и някои интересни новини и коментари и от виртуалния свят. Например вчера една Милена се беше размечтала да е прасе в следващия живот. Щото при прасетата оргазмът продължавал 30 мин. Чудя се как не се усеща, че злепоставя мъжа си по тоя начин! Пък една Стоянка й вика: Ти се моли да не се преродиш в заек… Така си е. В следващия живот едни ще се преродят в нещо по-добро, други в нещо по-лошо, трети ще си останат българи. Мен от това най ме е страх. А колкото до прасетата… Знаете ли, че едва 2% от всички прасета доживяват до оргазъм? Горе-долу като при хората.

И като стана дума за животни, та се сещам, че Радан Кънев се опитва да снесе направо кокошка. Рекъл: "Един десен лидер не може да тръгва към политическа кариера без амбиция за премиерския пост. Ще бъда министър-председател, но не знам кога.”
Аз знам. Ще бъде в петък, тринайсти, който по изключение ще се падне във вторник!

Вторник, 29 ноември

Нема такава гавра, нема такава хавра! На 29 ноември 2016 г., 29 години и 19 дни след „промяната”, последният шеф на Шесто управление на ДС, бивш вицепрезидент в "Мултигруп" и професор в УБИТ Димитър Иванов, по-известен като Митьо Гестапото, получи наградата "Златен век" на Министерството на културата, връчена му тържествено от „мултакът на републиката” Вежди Рашидов. Гестапото бил номиниран от група музеи, начело с НИМ. Тоест, едно ченге е предложило друго ченге. Гестапото бил „меценат на изкуствата”, затова заслужавал.

На въпрос дали не вижда етичен проблем с миналото на Гестапото Венцислав Велев, член на комисията, която одобрява предложенията, обяснил: „Иванов е номиниран в качеството си на издател и преподавател, а не в качества от своето минало." Сред останалите 16 наградени има и други с подобно минало. Има и такива с обратното минало. Но като ги видиш на снимката как другарски се усмихват, оставаш с впечатление за пълно опрощение и забвение на миналото.

Това е върхът на моралния релативизъм, апогеят на моралния дюстабанлък! Отделяме човека от миналото му, почистваме го от лайната и го награждаваме.

Не знам дали сме ви споделял, но ние сме човек, който непрекъснато се самонаблюдава. Не, че нещо ще научим, нито пък ще останем доволен от наученото, но така сме свикнал. Този път обаче забелязахме, че не сме в състояние да се възмутим.

Явно ни се е изчерпало възмущението. То едно и две ли бяха работите, от които трябваше да се възмутим през годините… И вие не бързайте да се възмущавате. Защото сред вас има към милион-милион и половина, които отделиха Борисов от миналото му на мутра и го направиха премиер. Преди това пък имаше друг един милион, които отделиха руския гражданин Станишев от миналото му на храненик на БКП, на тамагочи на партията, и го направиха премиер. Преди това имаше пък едни други… Изобщо да не ви разправям какви има сред вас. Косата ми настръхва, като си помисля, че Бог може наистина да е справедлив.

Като гледам накъде отиват нещата, тия дни май ще се наложи да отделяме миналото на агент Иван от Каракачанов и да го правим и него премиер, да не дава Господ. Ако сме я докарали до там да ни спасяват Каракачанов, Валери Симеонов – Прабългарина, Волен Сидеров, то не заслужаваме да бъдем спасявани. И, ако трябва да сме честни, защото не винаги трябва, Борисов точно затова не ни спаси. И Каракачанов няма.

Тук без всякаква връзка се сещам за описанието на един герой от „Цялото кралско войнство”: „Лицето му, мазно и тлъсто, приличаше на кравешко лайно сред пролетна ливада…”

Всъщност, сетих се защо се сетих. Вчера се возя в автобус 72. И идва при мен една госпожа на видима ранна средна възраст. И любезно пита: „Мога ли да седна до вас?” И аз се сетих за един лаф от „Цялото кралско…” и ѝ викам: Млада госпожо, за вас всичко е разрешено. Можете да стоите, да седнете и дори да легнете до мен. И тя като цъфна, малий… Викам си тая с какъв ли темерутин живее, щом се радва на откровена лъжа. Щото, пропуснах да споделя, госпожата не беше далеч от онова състояние, което на село наричаме градобитнина. Добре, че дойде спирката и аз се спасих от едно приключение, в което не бях подготвен да се впусна.

Това с Каракачанов почва да ме плаши. Борисов им се обещал. Те, вика, ме подкрепиха, длъжен съм да им върна жеста. Ще видим, Борисов дип не обича да връща…

Сряда, 30 ноември

Колежката Мария Кисимова се възмущава, че Златка била избрана за майка на годината. Черната Златка, не русата, която също като нас е родена в Пазарджик, но 2/5 века след д-р Филипов. Опитах се, огребвайки както казах дъното на възмущението си, да подкрепя колежката Кисимова в нейния справедлив потрес. Някаква си „Асоциация на брюнетките” решила да отличи Златка, щото тази година добила мъжка рожба .

Някой беше казал: „Успехите са като забременяването. Всички те поздравяват, но само ти си знаеш колко пъти са те еб…” (Думата е същата, която шефът на „Агромах” Бачев употреби, за да обясни какво е направил кметът на Симитли на Бойко. Но затова след секунда. )

Та така погледнато, Златка е вложила толкова много усилия, колкото рядко някоя жена влага. Заслужена е да бъде наградена. И тя според мен е наградена както подобава. Така че това „Майка на годината е в повече.

Скандалното видео с, което пияният шеф на „Агромах” Методи Бачев съобщи на народонаселението, че "кметът на Симитли Апостол Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов", му е струвало дотук 1 562 265 лева без ДДС, изчислява OFFNews. Ей, братя, сега ми хрумва въпрос. Ако има икономист сред вас, да каже дали на сексуалните услуги се туря ДДС. Нали е данък добавена стойност? Какво добавяш при таковането? Освен ако… Не, нека икономистите да кажат.

Та за Методи Бачев. Лани през ноември от АП дали на фирмата му "Пътища Пловдив" обществена поръчка за детелина на АМ „Тракия” за гореспоменатата сума. Методиката на оценка на офертите била така направена, че 50% от оценката се давали за цената и 50% за срока на изпълнение. И Бачев предложил да направи детелината за 6 дни. (Словом: шест дни!) И естествено размазал конкуренцията. Онези нещастници предлагали да я построят за 19 дни, за 45 дни, за 47 дни…

Но след непремереното изказване на Бачев на събора в село Черниче престанало да му върви. От пътната агенция забелязали, че нещо в тази поръчка не е наред. И я преразгледали при нов състав на комисията. И новият състав забелязал, че старият състав пропуснал да забележи, че срок от 6 дни е абсурден. И отстранили фирмата на Бачев, без да анулират конкурса.

От случая могат да се направят няколко важни извода. Удоволствието да се ебаваш с премиера никога не остава само за теб. Шегите със задника на началника обикновено ти излизат през носа. Няма безплатни удоволствия. Безплатните удоволствия обикновено ти ги удържат от обществените поръчки.

След отстраняването на Бачев поръчката отишла при следващата добра оферта, която съвсем случайно била на свързваната с Делян Пеевски "ПСТ Груп".

Ако "ПСТ Груп" наистина е на Пеевски и ако в началото на годината той наистина е бил в немилост и ако сега е спечелил… Много „ако” станаха? Около Пеевски винаги има много „ако”… Та това означава, предполагат колегите от OFFNews, че вече му е простено.

Простено му е, простено. Фрогнюз съобщава, че след бунта на бежанците в Харманли АБ обявила спешна поръчка за поправяне на оградата на лагера. И понеже е „спешна”, законът позволява да се мине без търг по ЗОП и агенцията сама да покани изпълнител. И поканила Кой? „Водстрой”. Пеевски. Сумата не е велика, едни 50 хил. лв., които са нищо за Корпулентния, но така се препикава територията.

Като стана дума за лицето (умишлено преувеличавам малко) Пеевски, та да кажем и друго. Поискал на Домуса 60 млн. лв. за 60% от пресгрупа „Доган хабер”, в която влизат „Монитор”, „Уикенд”, Телеграф”, „Политика” и „Меридиан мач”. На Домуса, естествено, му се видяло безумие да даде 30 млн. евро за вестници с общ тираж 70-80 хил. И е прав. Ако приложим утвърдената система за пресмятане - Cost per thousand (CPM) то ще излезе, че Пеефски иска по 375 000 евро за 1000 читатели. Е, скъпи читатели, нема толкова скъпи български читатели! За такива пари Домуса наистина може да си купи вестник навсякъде по света. Според Фрогнюз, които явно имат къртица в Доган сарай, Пеевски му обяснил, че не купува просто медии, а машина за убиване и рекет. „Той припомнил на Домусчиев, че с тези издания е ликвидирал КТБ и превзел бизнеса на Цветан Василев, с тях държал премиера Борисов на къса верижка и съхранява водещото си положение в ДПС.

Мога, рекъл, да превърна за дни „Лудогорец” в селско отборче и да го съсипя.” За Цацаров нищо не споменал. Явно не върви с тоя пакет.

Според колегите, посредник в сделката между Прасчо и Домуса бил Горанов, личен приятел на Пеевски и наемател на един от най-луксозните апартаменти в гъзарския комплекс на Домусчиев „Есте Хоум енд Спа“ в София.

Усилено се говори, пише Фрогнюз, че поне 30% от продаваните акциите били на Борисов, но ги държал чрез подставени лица. Което ме кара да мисля, че Прасчо и Борисов са измислили хитър номер – да продадат на Домуса само разходите по издръжката на изданията. 

Следва на стр. 2

Страница на статията : 0102
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

85

El Commandante

10.12 2016 в 22:33

Taка, приятели и козячета, налага се да внеса едно уточнение за хода на кампанията "Ел Команданте подарява Доктора" понеже се образуват некои недоразумения, които леко ни опъват нервните системи.

Нищо непоправимо разбира се, но все пак, пояснявам още ведъж: книгите ще се изпращат след поискване пратено до Владо Йончефф, ОТ МЕЙЛ АДРЕСА НА РЕГИСТРАЦИЯТА на ника ви в Офнюз.
Владо Йончефф ще има приятното задължение да свери мейл адреса и да потвърди че е реален и че юзър с такъв мейл е регистриран в Офнюз и пише тук.

Дали пише смислени и разумни неща, или плющи несвързани идиотии на сороски език е абсолютно без значение за мен, както казах вече, радваме наред.

Моля не ми пишете на моя мейл, тъй като аз, сами разбирате нямам никаква възможност да проверявам кой кой е и в тази връзка се получават опъващи нервите ситуации, което изобщо не е целта на цялостното занятие.

И така-при стартирането на кампанията-искания и молби-Владо Йончефф е вашия човек.

Мерси за вниманието!

63994

84

Red or Dead

09.12 2016 в 18:19

Йончев, Бог да те поживи....от ЗДРАВЕ да се не отървеш.;)

Много се радвам за бързия и НАЙ-ВЕЧЕ ПОЛОЖИТЕЛЕН....нишан:)....

Имам предчувствие, че ще има добра посещаемост в “ръкавичката“.....и със сигурност няма да има псувни и други “любезности“.....няма да ти е в тежест, сиреч.....пък и надявам се взаимно да си начесваме крастата......

Още веднъж....ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ, от мен и всички МЕЛОМАНИ предполагам.....МУЗИКАТА за разлика от политиката има свойството САМО да.....ОБЕДИНЯВА.....

13273

82

Владимир Йончев

09.12 2016 в 17:35

Място има, по-скоро време и сили не достигат. Но и на мен ми липсва и ще направя всичко възможно.

63994

81

Red or Dead

09.12 2016 в 17:15

Г-н Йончев,добър вечер,знам,че съм....безочливо нахален,НО има ли все пак място в сайта за една мъничка.....”Музикална ръкавичка”...
Отново поднасям извинения,но страста към музиката е над всичко
KEEP THE ROCK....ALIVE!!

13273

80

Владимир Йончев

09.12 2016 в 16:07

Скъпи съфорумци,
Отново искам да благодаря на Ел Коменданте за предложението и да кажа, че ще направим нещата, така както той е предложил.
Тони Филипов, д-р обаче в момента няма достатъчно налични бройки. Заради неочаквано големия интерес е продал всичко, което първоначално са му докарали.
Разбрахме се във вторник да отида до склада на печатницата и да взема бройките.
Веднага след това започваме да движим нещата, според предложението на Ел Коменданте.

63994

79

Red or Dead

09.12 2016 в 15:16

Професоре,мен пък ме кефи....
Това явно са им....АРГУМЕНТИТЕ...ВСИЧКИТЕ :-) :-) :-)

63994

77

Red or Dead

08.12 2016 в 18:16

Сега се сетих, че тази година се спомина и Кийт Емерсон....това е най-тъжната година за ЕLP и всички фенове на най-великата група комбинирала съвършено класическа и рок музика......нека ги поменем с един техен шедьовър.....

https://www.youtube.com/watch?v=xKvGVVpj9jQ