Из делниците на един луд (4-8 юни)

Тони Филипов, д-р | 11 юни 2018 в 10:26 | 16801 |4

Понеделник, 4 юни

Миналата седмица мина под знака на посещението на Борисов в Москва. И тази ще мине под същия знак. Комунистите от всички партии в НС, под ръководството на ГЕРБ (широки социалисти), ще ревитализират Втора атомна…

Изпуснахме ги мамка им комунистическа!

Къде е Васко Кръпката? Къде е тоя лъжец? „Комунизмът си отива, спете спокойно деца…” И ние спахме. А те не спаха…

Казах миналия път и ще повторя: Комунистите на Борисов вече няма как да минат за прозападните комунисти, еврокомунистите, които много прогресивни хора избраха уж, за да не попадне властта в другите комунисти, които искат да ни водят в Евразия! Сега всички се събраха – и тесни, и широки, и националсоциалисти и откровени фашисти…

Сн. Христо Комарницки, в. „Сега“

Национално представително проучване, проведено от институт "Отворено общество" – София, показва, че доверието на българите в демокрацията спада със 7% за последните 3 г. Негативната тенденция съвпада с периода на управление на второто и третото правителство на Борисов. Всъщност, ако трябва да сме честни, то не просто съвпада, а е следствие от това управление. Демокрация ли? Банкянският дерибей една година не е стъпил в парламента! Ебати парламентарната република, не ли?!

Имаше един такъв действителен случай. Един се събудил от кома и гледа, че го откарват нанякъде. Къде ме карате? В моргата. Ама аз съм още жив… Е, нищо, то и ние още не сме стигнали… Та и нашата демокрация така. Засега приятелите ѝ са повече от враговете ѝ - 45% срещу 33%. Но то и управлението на Борисов още не е свършило.

Бареков подготвял телевизионно предаване. „Моята цел, вика, е да покажа лицето на истинската и качествена журналистика и публицистика в България, което в последните години беше забравено…“

Лъжеш, майна, лъжеш, като профилна снимка във Фейсбук лъжеш. Ти направи на гъз българската журналистика и няма как сега да показваш лицето ѝ. Ти и качествената журналистика сте като вода и шарлан, никога няма да се смесите.

Помните ли, братя, когато съвсем наскоро ви говорих за вредата от специалност „Българска филология“? И ако Малария Велева я е завършила задочно, този артикул я е учил редовно.

Пък друг герой на нашето време не можа да се порадва на членството си в ДПС, изритаха го набързо, че край него го отнесоха и районния и общинския лидер на партията. „ДПС, разправяше Кузов, е либерална партия и затова избрах да стана неин член.” Дето викат в едно шоу, да е либерална, да е либерална, колко да е либерална?! Май не чак толкова, че да преглътне осъден педофил.

Имайки пред очи някои литературни образци, например Казандзакис, не мисля, че традицията им повелява чак пък такава нетърпимост. Как почваше „Христос” отново разпнат”? Седи агата на Ликовриси на чардака, пуши си чибука и пие ракия. От лявата му страна седи красиво закръглено турче, което току му пали чибука и му пълни чашата. И агата възхвалява бога: “Голям майстор е Аллах, голям майстор, мераклия. Сече му акълът! Как му е хрумнало, да речем, да направи ракията и Юсуфчо?!”

Както и да е. Кузов в ДПС е срамно, но дето почетният председател ага Доган е направил обща фирма с Румен Вълка, не е срамно? 

Вторник, 5 юни

„Всички обичат хазарта, но СЕМ най-много“, пише в. „Сега“. - Абсурдни и дори нагли доводи в защита на хазартния бизнес се чуха през последния месец… Най-абсурдният аргумент… дойде не от футболните клубове и бизнес организациите, а от СЕМ.“

Юристите на държавния медиен регулатор написали и повечето членове се съгласяват, че забраната на рекламата на хазарт по телевизията ще ограничи "конституционно установеното право да се доставя и получава информация" и "ще влезе в колизия с европейската директива“.

Повтарям, макар че едва ли ще помогне: Конституционното право на информация! Тия лъжат повече и от Бареков!

Хей, ама аз имам право на информация и за другите си пороци, бе! Искам редовно да ме информирате, ако може преди 22 часа, къде и за колко човек може да олаби жилата. (Максус съм вулгарен!) Да не изброявам сега и да се разкривам пред вас, но искам информация за всичките си пороци. Те не са много и са все конвенционални. Ами тези със сексуалните аберации, те нямат ли конституционно право на информация?! Педофили, зоофили, дендрофили, русофили… Пардон, русофилството е друг тип отклонение… Чуйте само простотиите на Чуколов за това, как руснаците можели да ни произведат танкове, самолети и каквото си искаме по натовските стандарти и нема какво да ви убеждавам… За тоя още няма измислена клинична пътека!

Не, не може само хазарта. Или всичко, или нищо.

А, бе, кой ги пише тия реклами, бе! Какви са тия идиотщини?! „Всичко, за което сте мечтали в спалнята!“ И ми представят някакви чаршафи… Никога през дългия си живот не сме мечтал за чаршафи. Турете едно русо гадже между чаршафите, бе! Например моделът Кейт Ъптън, най-сексапилна жена в света според сп. „Максим“. И тогава вече можете дори да си вземете чаршафите…

Ей, рекламата е наука и не бива да се оставя в ръцете на директора по производството!

Австралийски учени открили, че човекът има "втори мозък", който се намира в... червата. Т. нар. Ентералната нервна система (ЕНС), която се състои от милиарди неврони, регулиращи работата на стомашно-чревния тракт. Тя е автономна от централната нервна система (ЦНС), включваща главния и гръбначния мозък. ЕНС може да се нарече и "първи мозък", защото се е появила в хода на еволюцията по-рано, отколкото ЦНС.

Прогрес? Днешната наука открива това, което китайците са знаели преди 2500 години! 

„Китайците вярват, пише Гор Видал в „Сътворението“, че душата и умът на човека се намират не в главата, а в стомаха. Без съмнение това обяснява защо толкова много се вълнуват от приготвянето и поднасянето на храната. А може би обяснява и защо паметта им е по-добра от нашата. Знанията им се съхраняват не в ограничената по размер глава, а в стомаха, който има способност да се разширява…“

(Само в скоби ще вметна, че грешат, дълбоко грешат тези, които подценяват Делян Пеефски. Обърнете внимание също така колко е поумнял Борисов, откакто е на власт!)

Пенсиите, напълно обратно на вас, китайците смятат, че куркането на червата е признак за блестящ, вечно буден ум. А оригването смятат за най-искрената проява на стомаха-ум, който изразява доволството си, когато човек се оригне сито. При това изобщо не се прави разлика от какво е предизвикано оригването. Маже и от бял лук.

Сряда, 6 юни

Кравата Пенка на Иван Харалампиев от с. Копиловци предприела индивидуален брекзит. Напуснала благодатния ЕС, където се полагат толкова грижи за това животните да живеят и умират щастливи, и минала в Сърбия. Пенка била бременна в последния месец и вероятно е искала да роди извън ЕС. От „Гранична полиция” обясниха, че полицаите първо успели да отблъснат кравата, но тя скоро се върнала в галоп и униформените нямали друг избор освен да се отдръпнат.

Така Пенка излязла зад граница. Обаче била заловена в Босилеград, разпозната по паспорта на ушите ѝ и позорно върната в родината, където я очаква строга, но справедлива присъда – смърт чрез заколване. Българските власти обаче не смеят да изпълнят присъдата, защото се вдигна голям шум. За Пенка писа цялата прогресивна европейска преса (Die Welt, The Independent, The Telegraph, BBC) и част от азиатската, като Россия сегодня и The India Today …

И както е добре известно, когато има клане по нашите земи, Европа силно ни съчувства, през другото време не ни съчувства толкова силно… Та стане ли дума за клане, винаги се намира и по един Уйлям Гладстон, който да напише „Уроци по клане…“ и да стресне Европа. Евродепутатът от консерваторите Джон Флак написал писмо до Борисов и до Антонио Таяни да се занимаят с проблема с Пенка: „Със сигурност това е случай, при който прагматизмът трябва да надделее над стриктното зачитане на правилата.” В ЕП върви подписка за помилването на Пенка, до момента били събрани над 9000 подписа!

Пенка  

Прав е Светослав Терзиев, че „начело на ЕС държавата си спечели в Европа повече съчувствие с кравата Пенка, отколкото с премиера Борисов.“ И, ако ме питате мен, сега трябва да потърсим и предложим на Европа друго някое говедо, Борисов не ги затрогва.

Новото италианско правителство на популистите от „Движение пет звезди“ и „Лигата“ планирали да поискат от ЕЦБ да опрости на Италия дългове на обща стойност 250 млрд. евро. Обаче в интервю за един германски вестник с име от тук до Орлов мост тетка Меркел им показа къде я е клъвнал петела. С по-културни изрази, но със същия ефект: „Принципът на солидарност между членките на еврозоната не трябва да превръща валутния съюз в инструмент за споделяне на дълговете…“

По същия начин, но с малко по корави средства, ако ме разбирате, предлагам да отговорим на идеята на Московски да се направел референдум дали сме съгласни да платим дълговете на БДЖ! Като деца говорехме на обратен език. Още не съм го забравил: Рук! Рук! Рук!

Пък в новото испанско правителство имало 11 жени! И само 6 мъже! Ебати кокошарника! Не му завиждам на Педро Санчес. На две да им съвпадне цикълът… Вервайте ми, дълго съм работил във феминизирани редакции (то други няма), та знам какво говоря! Лудичък ще го направят, сам ще си говори!

Четвъртък, 7 юни

Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха докарани в съда и държани през цялото заседание със закопчани на гърба с белезници ръце. Като особено опасни престъпници, примерно серийни убийци. На мястото на съдийката щях да разпоредя да им се сложи и по една маска като на Ханибал Лектър. Щото може и да хапят…

Не знам, но докато не се изрине тази хавра в правосъдието, на никъде няма да вървим. Така сме се задръстили, че дори не можем и да пропаднем повече.

Австралийската компания Prolong направила проучване за това как жените си представят идеалната продължителност на половия акт, пише в. "Дейли стар“. Средно си я представяли като 16,07 мин., с несъществени вариации с оглед на възрастта.

Освен същинските смешни движения, известни у нас като джаскане, ръгане, плющене и т.н., жените високо оценявали гушкането. Близо две трети, 65,4%, били на мнение, че мъжете масово подценяват силата на прегръдките преди и особено след сексуалния контакт.

Разбира се, при различните народи сексът има различни особености. Според едно международно проучване, публикувано преди време, което беше посветено на сексуалните характеристики на мъжете от различните националности, германците бяха определени като егоисти, шведите - твърде бързи (има си хас, в тоя студ!), холандците като груби, шотландците - много шумни, турците - страстни и досадни…

Къде сме ние?

Според проучване на сайта Pitat.me 66% от българките смятат, че българският мъж е добър любовник, а само 20% са неудовлетворени. На въпрос какво в сексуалното си поведение трябва да промени българският мъж, жените отговарят така: 14% искат повече разнообразие в позите и атрибутите; 28% - по-дълга любовна игра; 20% - повече взаимност след акта, демек да не се обръща веднага гъзним; 25% - да мисли малко повече и за кефа на жената, не само за собствения си. Това, че българският мъж веднага се обръща гъзним и оставя жената сама да доизживява края на оргазма си (ако изобщо го е получила, де) е толкова характерно за него поведение, че дори е възпято и в поезията, например на ТрендафилАкациев…

Та, ако искаме да се сложим на световната карта, можем да кажем, че българите почваме като холандци (от вратата за краката), по средата сме като шведи (около 6 сек.), накрая сме немци (обръщаме се и заспиваме). Но преди това се избърсваме от пердето. Опа… Това го задраскайте! Жена ми много се дразни. Сега пък ще излезе, че се бърша от пердето… Не, когато го напиша това, се дразни!!!

Ало, пенсиите, имам една лоша новина за вас! Преди време ви бях съобщил, че човек има през живота си средно около 7000 оргазма. Излъгал съм ви. И много съжалявам, ако сте взели предвид това число в практиката си и сте се раздавали спокойно. Ново проучване на британски сексолози твърди, че са 5778. С 1222 по-малко!

Предполагам, че и това число е предпоследно. Утре ще съобщят друго. Затова, братя, най-добре е лично вие да си водите сметка. Ще минат години и като не сте си ги броили, няма да има кой да ви каже какво е останало. И дали изобщо е останало. Аз за мен си, честно да ви кажа... няма да ви кажа. Просто ще се позова на древните гърци и по-специално на Питагор и Анаксагор, според които всяко добро е последствие на броене и измерване.

Братя от последната възраст, понеже ви споменах, та да ви съобщя какво препоръчах на вниманието на Борисов. За вас го правя, аз сладко не ям.

На предизборен митинг в окръг Хатай турският президент Реджеп Тайип Ердоган обещал да създаде в цяла Турция народни кафенета (къраатхане), които денонощно да предлагат безплатно сладкиши, чай и кафе. „Млади и стари ще идват, вика, ще четат книги и ще получават безплатно сладкиши, чай, кафе…“

Представяте ли си? Баклавички, саралийки, кадаиф, толумбички, кюнефе, пишмание, шекерпаре, сутляш на фурна… Излъгах ви, сега като ги изредих и видях, че и аз ги обичам. Особено сутляш на фурна. Сещам се как една година бяхме с колегата Минчев в Истанбул. И след цяла нощ пиене отидохме рано сутринта да ядем шкембе и сутляш на фурна. Толкова ми се хареса, че предложиш на колегата Минчев да се състезаваме кой ще изяде повече. Пък той ме изгледа презрително и ми рече никога да не ям дренки с мечка. И беше прав и аз съм го запомнил и много внимавам…

Данчо Ментата като лакомото мече…

Както и да е. Пенсиите, представяте ли си едно такова кафене, в което е топличко в студените зимни дни, където сервират кафе и чай на корем и ядете сладко колкото ви душа сака, защото сладкото на кастанетите не влияе, а и на другите работи, дето влияе, вече не влияе. И си ядете само за собствен кеф…

Петък, 8 юни

Вчера с гласовете на ГЕРБ, БСП, ОП и "Воля" 44-ото НС размрази проекта „Белене“. Единствените, които се противопоставиха, при това с доста разумни аргументи (дано не ми изсъхне ръката, с която пиша!), бяха депутатите от ДПС. Рекоха, че нито ни е нужна, нито ни е по джоба, нито пък ще стане… Изтъкнаха и нерешения проблем с отработеното ядрено гориво. Какво ще го правим? Къде ще го копаме? И дето вика колегата Чавдар Николов, ако сега се направи едно допитване по общините дали искат да се копа на тяхна територия, доста хора ще се замислят дали ни трябва Втора атомна…

Теменужката отговори с изказване, което сразява с тоталното отсъствие на логика: "Днес не сме в хипотезата да решаваме необходима ли е на България нова ядрена мощност, днес сме в ситуация - как, по най-добрия начин да защитим нашите национални интереси, да направим нещо добро за България.“

Да направим нещо добро за България, като ѝ построим за 10 млрд. евро централа, която не ѝ е нужна?! Да, на някой ще направим добро, но няма да е на България…

Решението на парламента ме кара да мисля, че цената на централата се е смалила, а сеизмичният риск е изчезнал. Ние знаем, че Борисов е всесилен, но чак пък да размества тектоничните плочи…

Валентин Николов, дето викаше на ИСУЛ ИНСУЛТ, но това не му попречи да стане шеф на АЕЦ „Козлодуй“, вика: „Ние, всъщност, имаме един безопасен проект в сеизмична зона.“

Безопасен проект в сеизмична зона.

С две думи, немам думи!

Да го духа Монтескьо! Колкото повече идиоти се съберели, толкова по-голям смях падал! Да, бе! Толкова много никога не са се събирали и никога не ми е идвало така да ревна с глас!

Днес, 8 юни 2018 г., точно 11 месеца след последното си участие в парламентарния контрол (7 юли 2017 г.), Борисов щял да уважи събранието. Миналата седмица финмин Горанов обясни, че премиерът „не може да си губи времето с парламентарния контрол“. А днес друг един велик демократ и оратор – Цецерон, приветства банкянския самодържец с думите: "Чест прави на министър-председателя, че днес е тук, сред нас, за да може действително да даде информация по парламентарните въпроси. Това, което се прави днес, трябва да бъде оценено и да бъдем действително обективни."

Казахме навремето, че, ако Цецерон ходи така, както говори, ще трябва да се придвижва с инвалидна количка. Обаче това важи с пълна сила и за началника му. Те са толкова еднакви в това отношение, гаче един такова ги е правил. „Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо."

По силата на най-простите силогизми, като Барбара например, излиза следното:

Ние постигнахме това, което трасира Радев.

Радев не трасира нищо.

Ние постигнахме некому дядова…

И когато горе говорят като пълни инвалиди, чудно ли е тогава, че и по-долните им подражават? Не, не е чудно.

Пак на база задълбочени изказвания из Фейсбк тръгна залагане чий коефициент на интелигентност е по-висок – на вътрешния министър или на главния му секретар. Като казвам по-висок, то не значи висок. Просто на единия е по-висок, но и на двамата е нисък…

А сега от тук до края, ще бъда сериозен! Сериозен като гробарска лопата. Защото си отиваме, братя! Отиваме си като достойни хора, като самоуважаващо се общество, като нормална държава… Какво ще оставим на децата си? Ще им оставим да изплащат една ненужна и опасна атомна централа. И то с благоволението на Вранча, в противен случай и нея няма да им оставим… Ще им оставим една държава, разчекната между Европа и Евразия!

Децата, разправят, били нашето бъдеще. Никакво бъдеще не са ни децата. Ние сме тяхното бъдеще! Защото те ще станат такива, каквито сме и ние, няма от къде да видят друг пример. Децата са нашето бъдеще и когато то дойде, никак няма да ни хареса…

Много ли ви разстроих?

Дано!

Хайде, бъдете… Всъщност, просто бъдете. Щото много вече бяха…

To be continued

Препоръчани материали
случайно прочетох

Рейтинг : 3998

21.06 2018 в 14:44 4
+ 0
- 0
Докторе, прав си за всичко, но не забравяй, че всяко решение на шайката е предпоследно.
MeduimShark

Рейтинг : 546

12.06 2018 в 22:08 3
+ 4
- 0
Тъжното е, че очевидно в България няма "матриял" да се направи свестна партия, която да обедини свестния "матриял", ако такъв изобщо има де.
Чичолина

Рейтинг : -945

11.06 2018 в 21:04 2
+ 4
- 0
Вярно и тъжно!
Новак

Рейтинг : 8950

11.06 2018 в 11:58 1
+ 6
- 0
Докторе, поклон за последния, “сериозния” абзац! (Не че другото не е от сериозно по-сериозно). Оставяме на децата си примера, че глупак може да определя живота ти и това да се приема за нормално. Оставяме им раболепието пред “по-горния” независимо какъв идиот е. Все си мисля, че Белене не толкова страшно (зависи от Вранча) колкото страшно е масовото затъпяване. Защото държавата не загина от Кремиковци или Червена могили, но загива от това, което комунизма направи с морала ни< със достойнството ни. Белене е някакво ново Кремиковци, а Боко и пасмината около него са същите нагли, тъпи и крадливи комунисти.