Из делниците на един луд, обзор април-юни 2018 г.

Тони Филипов, д-р 29 декември 2018 в 14:07 9836 0

2 април

Румъния изгони един руски дипломат, колко за адет. Външният министър Мелешкану, бивш шеф на разузнаването, вика: "Не зная в цифри, но ние усещаме много солидно присъствие на руски шпиони…“

А ние нищо не усещаме. Щото в нашия басейн рибки няма и ние си плуваме, плуваме…

5 април

Въпрос в „Стани богат“ по телевизора ме извади от контакт: „Кой разум се търси с радиотелескоп?“ И първият отговор е "шопският". Представяте ли си в едно изречение шоп и разум? Дори и да предположим, че съществува нещо като шопски разум, то той ще се търси с микроскоп, бе, алоу, не с телескоп! 

13 април

Според данните на НСИ до края на годината за пръв път от Втората световна война насам сме щели да паднем под 7 млн., ако се запазят темповете. А те не само ще се запазят, ами може и да се увеличат, ако на върха на държавата се задържи управляващото користно невежество.

Съобщавам ви го, защото оттук с една проста екстраполация можем да кажем кога ще изчезне българската простотия - точно след 135.06 години. 

16 април

Днес се навършват 93 г. от най-кървавия терористичен акт на ХХ век - атентата в църквата „Света Неделя”, финансиран и подпомогнат от военното разузнаване на СССР и извършен от военната организация на БКП. Загиват над 200 души, а над 500 са ранени. Убити са много военни, депутати, граждани, включително и деца.

17 април

Кметът на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова са арестувани с подкуп и държани с белезници над 5 часа на кръстовището пред Спортната палата. Милицаите през това време броили парите, на една бохча, опъната направо на улицата. 70 хил. евро в копюри по 100 евро. Седем пачки. Което, ако не си милиционер, отнема 20 – 30 мин. Те разбира се, са можели да запечатат пакета и да ги броят после. Но са искали веднага да ни информират за точната сума. От прокуратурата съобщиха, че целият рушвет бил 250 хил. евро, платим на анюитети паралелно с извършването на услугата.

По някаква случайност на мястото на ареста се оказали няколко телевизии. И лицето (умишлено преувеличавам!) Антон Тодоров също било там. Абсолютно случайно и по покана на прокуратурата…

Прокурор Гешев: „Не ние сме преценили откъде ще мине кметицата, това си е неин избор. В момента, когато успяхме да я настигнем, наблизо вече чакаха следователи, химик, физик, фотограф…“

Седели си и си чакали, зер може някой да им забрани! Може би „прокурор“ е дума, на която трябва също да се потърси място в сравнителните степени за тъпота, не ли?

Ама и тая кметица голяма овца излезе! Тръгнала и тя барабар Петко с мъжете… Ако си сам юнак на коня, ако над теб не седи мощният чадър на партията, ако прокуратурата и народната милиция не те пазят, ти си длъжна да си почтена, ма, како!

Тази кметица е народът в действие. Нека не се лъжем, никак не са малко сред нас тези, които са честни и некорумпирани просто защото не са имали шанс в живота.

18 април

Вицето Захариева направи едно изказване по повод ареста на кмета на „Младост“, което не се хареса в някои среди: „Мисля, че малко се прехвърлиха границите вчера..."

Това, пита Цацата коварно, позиция на министър Захариева ли е или на цялото правителство? Демек, и Борисов ли мисли така. Щото, ако и той мисли така…

Христо Иванов обясни: „Реакцията на Цацаров в смисъл "а твоят шеф готов ли е да плати цената за твоето волнодумство" ми е добре позната… обичайната реакция на Цацаров, който е свикнал да напомня заплашително, че държи в шах Борисов“.

Ами държи го, да! И периодично го пита: „Нали нема да ни боли?“ Като оня, дето отишъл на зъболекар, но за застраховка стиснал доктора за деликатностите…

Христо Иванов завършва малко зловещо: „И отсега да кажа - както настоявам да се спазват правата на Иванчева, така и ще настоявам за спазване правата на Борисов, Пеевски и Цацаров, когато дойде неизбежният ден да ни ги покажат по телевизора, проснати на асфалта (надявам се живи).“

Надява се живи, но не изключва и да не са чак толкова живи… Лично ние единия го чакаме на брега на Перловската река и няма как от там да мине жив…

Цецка Цачева мълча, мълча и току нищо не каза. „Доколкото знам, вика, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права в акцията срещу Иванчева". От прокуратурата веднага ѝ обадиха, че доколкото пък те знаят, тя нищо не знае: "В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва каквато и да е проверка…“

Ако безличността (безличността като характер, като интелект, като визия…) трябваше да има име, то непременно щеше да е Цецка. Край нея в партията има и много други тъпанари, но всеки от тях има някакъв цвят, някакъв само негов си идиотски чар. А тя горката нищо си няма, нищичко.

25 април

България се издигна с още 2 места в Индекса за медийна свобода на „Репортери без граници“. Бяхме на 109 място в света, но вече се издигнахме на 111-то. С което вече убедително водим не само на страните от ЕС, но и на Балканите.

В изводите на „Репортери без граници“ изрично се подчертава ролята на Пеефски за това постижение: "Най-мрачното въплъщение на ненормално състояние на нещата е Делян Пеевски, собственик на 6 вестника и почти 80% от разпространението..."

От групата на Пеевски дават организиран отпор.

„Монитор“: „Репортери без граници“ доказаха, че са „Платени без граници“. Платени естествено от Фабриката за фалшиви новини на БГ задкулисието – „подсъдимите олигарси Иво Прокопиев, Цветан Василев и Огнян Донев и аверът им Сашо Дончев, които всячески клатят легитимните институции в страната, за да избегнат възмездието за престъпленията си“.

Текстът е анонимен, но едва ли го е писал лично Пеевски. Писал го е някой журналист с пистолет, опрян в красното чело… Е, може и да не е било пистолет, а само трудова книжка.

В столицата на Армения Ереван и други градове протести. Арменците, подкокоросвани от опозиционното движение "Граждански договор", искат премиер от народа. Недейте, бе, братя арменци, недейте с премиер от народа! Ние опитахме, избрахме си един, който е прост като нас, даже и малко по-прост от нас и дълго ще си плащаме. 

26 април

Ремонтът на НДК не можа да устиска дори до края на председателството. Плочките на площада се надигнали като войнишки…
Последният ремонт е на стойност 2.5 млн. и е дело на "Джи Пи Груп", фирма, за която се твърди, че е на Златев.

Не знам дали е вярно, но един Вальо вика, че имало пророчество от Ванга: „Първо ке се надигнат плочките, подир тях и ората”.

27 април

Иво Инджев вика за Борисов: „Той няма цел, а оцелява. Бойко Борисов, по неясни причини, които не знаем, се страхува от Путин и от реакциите в Москва…“

Преди време четох статията на една журналистка от руското издание „Инсайдър“, в която се обясняваше резкият обрат на унгарския премиер Орбан към Русия. До 1998 г. бил яростен еврофил. Но някъде по това време посетил Москва, където му показали един запис, на който руски бизнесмен дава на един млад унгарски политик куфарче с един милион марки. И това променило външнополитическите предпочитания на Орбан. Дали е така, само той и Путин знаят…

8 май

Много гюбре сме вкарали в парламента, бе, братя! Гюбре до гюбре… Нали знаете какво е гюбре? Ферментирало лайно.

Тъкмо Сидеров малко затихна с невроатлантическите си простотии и Марешки почна. Иска референдум за излизане ни от НАТО. Щото не искали да ни подарят няколко самолета.

Точно като джуджето Хаяско: „Знаеш ли колко е важно да си ми пирятел? Много е хубаво... Всички пирятели ти дават разни работи. Ти какво ще ми дадеш, като ми станеш пирятел? Имаш ли да ми дадеш малко сок от боровинки?“

9 май

Гледам едни пред паметника на Съветската армия да веят руския национален флаг, червени знамена със сърп и чук и да разнасят портрети на Сталин. Този път мисля да не се цензурирам и да ги нарека с думата, която заслужават – идиоти! А същата дума, струва ми се заслужава и лидерът на БСП Нинова, която дружелюбно се снима с тези безмозъчни екземпляри. Да, хора, които разнасят портрета на най-масовият убиец в човешката история, могат да имат само това оправдание, че са безмозъчни.

14 май

Борисов дава на съд Корнелия Нинова за нанесени морални щети. Щото рекла "Крадецът вика дръжте крадеца".

„Неверните твърдения, изречени от Нинова, накърняват честта и достойнството ми в изключителна степен…“

И за това накърняване на „честта и достойнството в изключителна степен“, Борисов е искал едва 26 хил. лв. Не си оценява високо честта и достойнството, така ми се струва. 

18 май

Унгарците ни обвиняват във връзка с мигрантите, че работим за интересите на Германия. Може и да е вярно, но е от любов, а не за някой интерес. Вижте ги на снимката как се държат за ръка. И Борисов ѝ говори, предполагам на есперанто, а тя го е зяпнала в устата…

Ще строим "Белене". Пак. Правителството внесе в НС предложение за свалянето на мораториума за изграждането на централата.

Темата за АЕЦ „Белене“ е може би най-добрата илюстрация за това колко постоянен е Борисов в непостоянството си. Като махало се движеше през годините от едната крайност до другата крайност. И, ако днес не се възмущавам особено яростно на последното му решение, то е защото едва ли е последно. Тази централа ще ни излезе през… А, бе, ако е през носа, ще сме щастливи. А, ако някой случайно още не е разбрал защо ще строим една абсолютно ненужна, скъпа, морално остаряла и в крайна сметка опасна централа, ще го кажа ясно: за да угодим на бялата мечка и покрай това да откраднем някой милиард. 

22 май

Регионалният министър Николай Нанков вика, че около 30% от населението на страната ни нямало достъп до канализация. Голяма работа! Те да имат какво да ядат, па ще намерят къде да… Така, де, не е ли така? Дето е казал Брехт, хляб дайте, канализацията после.

23 май

Снощи имаше протест пред МС срещу „Белене“. Борисов се чуди и мае: “Защо викат под моите прозорци, при положение, че в момента Радев е на посещение в Русия. Не можах да схвана…"

Прави се на улав. Цяла България разбра, че Радев е в Москва да му вземе поканата. И Путин го каза, и Медведев: "Очакваме с нетърпение посещението на българския премиер Борисов…" Даже му казаха и кой ден да иде – 30 май.

Имаше един виц за поручик Ржевски. Преди да тръгне на бал, той сложил един банан в левия джоб. Ще поканя, рекъл, Наташа Ростова на танц, ще я притегля към лявата страна, тя ще усети банана и ще се отмести към дясната… И точно там ние ще я посрещнем. Та някак ми се струва, че Радев е в левия джоб, в ролята на банана. Но може и да греша. 

24 май

Борисов при папата. Не разбрах дали е имало четвърто погалване по главата. Чух, че рекъл на светия отец: „Моли се за мен!“

Не за България, а за него лично!

Макар че пък, като се моли за него, се моли за България. Зер някой ще отрече, че държавата - това е Той?! Питали го веднъж нещо и той рекъл: Вижте, бе, „Б“ (България) е втората буква на азбуката. Първата е „А“, Аз!

Какво да говорим повече. 

28 май

"Витоша" (Бистрица) победи "Нефтохимик" с 6:3 и спечели първенството по футбол за ветерани. Премиерът Борисов, център нападател на „Витоша“, се отчете с три гола, една греда и една асистенция. Дето се вика, почти сам ги победи.

Направи впечатление, че на фланелката на премиера стои името на най-голямата хазартна фирма у нас „Еfbet“, собственост на Васил Божков. Ако в тази държава имаше опозиция… Но в тази държава няма опозиция. Заета е с изборите в Галиче.

Както и да е. След мача съотборници, фенове и фенки изнесоха Борисов на ръце.

Виждате на снимката колко близо до… Как да го кажа по-благозвучно…. Ще го кажа библейски. Виждате колко близо да чреслата му има ръчички. Няма как да не е осъществено и докосване. Да, така мисля. На левия бут има две ръце, които изглежда са дамски. И те не са там, за да помагат в носенето на тялото! Но това, което е още по-интригуващо, са ръцете отзад, които не виждате. Какво ли правят? В моменти на върховна еуфория всичко може да се очаква. Помните ли снимката на българския тим след мача с Мексико на световното в САЩ? Как Илиян Киряков изненада Балъков изотзад. После обясняваше, че станало неволно. Да, де, неволно. После и на Борисов ще се извиняват, че било неволно…

Един вика: „Голяма работа, че са му бръкнали, тъкмо са го тренирали за Москва.“ 

30 май

Питат журналистите премиера за предстоящата визита в Москва. А той им казва: „Да, бе, точно пък на вас ще ви кажа какво ще правя в Москва…“

Завършен демократ! И тези край него са прихванали. Горанов например: „Премиерът не може да си губи времето с парламентарния контрол…“

Да си губи времето?! В парламентарна република България!

Тези дни из Фейса размятат лафа, че имало умни, които не го показвали, но имало и прости, които не го криели. Възможно е и по повод на Горанов да е пуснат. Ако не е за патрона му, де... 

31 май

От визитата на Борисов в Москва излезе едно голямо нищо! Както пише Малария Велева, „от тридневно, през двудневно, посещението на премиера Борисов завърши с една обикновена 12-часова визита в Москва. Без официална вечеря. И без фанфари!“

Демек, пълно фиаско. Мадам е разказала как е минала визитата детайлно и цветисто, но тук нямаме място. Ето финала:

„Беше унизително...

Този миг бе отчайващ за националното ни самочувствие...

Беше унижаващо...

Защо, бе г-н Премиер, допусна това?“

Много беше срамно да го гледаме как се гъне като глист на синапова клонка. Доста сме поживял, но не помним някога български държавник да е (се е) унижаван толкова грозно. 

7 юни

Кметицата на „Младост“ Иванчева и заместничката ѝ бяха докарани в съда и държани през цялото заседание със закопчани на гърба с белезници ръце. Като особено опасни престъпници, примерно серийни убийци. На мястото на съдийката щях да разпоредя да им се сложи и по една маска като на Ханибал Лектър. Щото може и да хапят…

8 юни

Банкянският самодържец благоволи да иде в събранието и да информира депутатите за резултатите от посещението в Москва: „Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо."

Да повторим:

Ние постигнахме това, което трасира Радев.

Радев не трасира нищо.

Ние постигнахме некому дядова…

Цял един народ се носи в килватера на управляващата ни глупост и няма сила, която да го отклони!

Отиваме си, братя! Отиваме си като достойни хора, като самоуважаващо се общество, като нормална държава… Какво ще оставим на децата си? Ще им оставим да изплащат една ненужна и опасна атомна централа. Ще им оставим една държава, разчекната между Европа и Евразия!

Децата, разправят, били нашето бъдеще. Не, ние сме тяхното бъдеще! Да им пикам на бъдещето!

Много ли ви разстроих?

Дано!

13 юни

От утре светът ще е футбол, както гласи клишето. Изследователски екип от учени от техническите университети в Дортмунд и Мюнхен разработили проект, който с помощта на изкуствен интелект определил, че Испания ще бъде новият световен шампион по футбол.

Според мен всеки интелект, бил той естествен или изкуствен, ще крушира в опита да прогнозира игра, която се играе от членестоноги. Това си е мое мнение.

Братя цигани, една спортна новина за вас. В 330-хилядна Исландия не бил останал никой, всички били на мач в Русия. Не е виц, истина е. Не знам защо реших, че точно вас ще ви интересува…

Боже, какви традиции имат хората. На българите им дай само хора да вият по света и у нас. На днешния ден се отбелязва Световният ден на голото колоездене (World Naked Bike Ride).

Всяка година из улиците на Лондон, Виена, Торино, Амстердам и т.н. хиляди колоездачи събличат дрехите и се качват на велосипедите в знак на протест - срещу задръстванията, замърсяването на въздуха, нетолерантността на шофьорите…

И изобщо когато човек реши да се съблече, кауза ще се намери.

14 юни

В деня на годишнината от протестите #ДАНСwithme, провокирани от избора на Пеефски за председател на ДАНС през 2013 г., шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви, че са прекратени две проверки срещу Пеефски - за корупция и за конфликт на интереси. „Оказва се, каканиже прокурор Георгиев, че или Пеевски е един от най-проверяваните и чисти хора в държавата, или има много добри адвокати и счетоводители.“

От петричкия бизнесмен Коце Маца сме запомнил: „Човек в зряла възраст трябва да има добър адвокат, добър счетоводител и добър свещеник.” И свещеник! Щото…

В тази връзка, да ви кажа, лятото е дори приятно да се седи на брега на Перловската река. Един Иван от Своге ми пише, че Пеефски може да е минал под вода и аз да не съм го видял. Което е пълна глупост! За толкова години не съм видял лайно да плува под вода… Извинете. 

21 юни

Ако Пилат стане от гроба да види днешните ни политици, направо ще се възхити от умението им да си умиват ръцете. Понеже няма как да откажат предложението на Валери Симеонов за ограничаването на рекламата на хазарта, депутатите от ГЕРБ и БСП в комисията по бюджет и финанси решили да го пратят в ЕК за нотификация. С което на практика ограничаването на рекламата на хазарта се отлага за неограничено време.

Валери вика, че ставало дума за силни финансови интереси - "три милиарда интереси".

Срещу такива интереси не само Валери, но и Борисов е безсилен. Както виждате, целият парламент е напазаруван. 

22 юни

Болен Лидеров продължава упорито да гони разсъдъка си към обратната страна на интелекта?! Станал с белите мечки, за да постави точно в 4 часа сутринта цветя пред паметника на Съветската армия и да поседи почетен караул, заедно с колегата си Чучелов…

„Крайно време е, вика, да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ в победата над Хитлеристка Германия...“

Е, няма как да не сме горд, че много отдавна сме поставили вярната диагноза на „Атака“ – партия, създадена на нервна почва.

Сидеров е новият Георги Димитров! Волен Тарабата! Патриот-интернационалист. 

25 юни

Борисов: „Разпоредил съм на Станислав (Иванов) да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара“.

Разпоредил?!

Добавете си го към онова място, където казах, че Борисов е завършен демократ.

Не сме единодушен дали първо да се страхуваме или да се срамуваме от премиера. На откриването на „Дигитална асамблея“ дръпнал една полуакадемична реч за изкуствения разум: "Много е важно това, което правиме - контрола върху него! Основната мисловна дейност за управлението да остане в човека. Разбира се, има професии, които може и да изчезнат, изцяло да бъдат заменени от роботи. Но контролът, управлението трябва да си остане в човека. Поне аз така си мисля…“

- Мисля… - започна Прасчо.

- Недей! - каза Йори…

Досущ братчеда от „Двойникът“ с Тодор Колев: „Нека изучим законите на природата, за да можем да s управляваме”.

Елена Йончева вика: „Големият проблем в България е къде изчезват милиардите. Само от скритите акцизи на горива някой е присвоил 1 млрд. евро. Въпросът не е какъв остров си е купил или ще си купи Борисов, защото с милиард евро могат да се купят много острови…“

Историята с този остров е толкова злокачествена, че не ми се разправя, но няма как. Започна я самият Борисов. Един анонимен сайт написал, че гръцки медии съобщили, че Борисов купил техен остров. Този сайт никой нормален човек не го чете, камо ли да му вярва. Но Борисов му „повярвал“ и направи една сценка пред българските журналисти в Брюксел: „Гръмнали гръцките медии, че съм купил остров в Гърция. Просто нещастни, долни лъжци жълти! Мръсници! Лъжа! Лъжа след лъжа! Жалки, нещастни, долни лъжци мръсни!“

Технологията е проста. Хващаш една фалшива новина и я опровергаваш. И след това, колчем се появи истинска новина, веднага я свеждаш като надежност до фалшивата. Ако например се появи реална новина за един милиард, откраднат от акциза на горивата, вадиш коза от ръкава: „Да, бе, вярно е колкото за острова.“

26 юни

Борисов вика за емигрантите: „В един момент може да им хареса и да си кажат, че не Германия, ами България се развива добре. Правим България все по-хубава…"

Когато Борисов говори, фактите мълчат. И се крият в миша дупка от срам.

29 юни

Ало, Мента Стоянова! Не ви ли е срам?!

Не, не я е срам.

Предложила от 1 октомври акцизът върху т.нар. "нагреваеми тютюневи изделия" да се изравни с този върху конвенционалните цигари. Което обслужва Пеевски и другите двама собственици в „Булгартабак“, на които съм „забравил“ имената…

Ревизоро пък се е нагърбил да наложи един изключително лобистки закон за горивата в полза главно на ЛУКойл. Валери Симеонов отиде чак в Бахрейн и заведе 5 министри, за да лобират за интересите на Цеко Минев…

Всъщност, неправилно е да наричаме гореизброените лобисти. Лобизмът е почтена или поне регламентирана от закона дейност, който закон у нас неслучайно го няма. Тези не са лобисти, тези са мошеници, продажници, корумпета и тук-там откровени бандити! 

4 юли

Нойзи коментира мачове по телевизора, заедно с Вуцов. Каза, че бразилците проявявали хюбрис. И на мен в кривото гърло ми влязоха поне 30 грама питие и три фъстъка. Булката си отби, доде ги изкарам. Една ФБ-приятелка вика, че го чула да казва и немезис, но аз това не съм го чул.

Който разбере – разбере! Тъпаците да го духат!

Аз пък съм решил да предложа на ръководството на МВР да запише на фасадата на сградата си думите на Хораций: Sapere aude! (Осмели се да бъдеш умен.) Не е ли яко?! Ако се бях сетил по-рано, щях да го предложа за мото на Българското председателство. Защото, като гледам накъде вървят нещата, все повече смелост ще се иска, за да бъде умен човек в тази среда. И защо? Ако си прост като другите, ще си щастлив като тях. 

6 юли

За гладната стачка на Босия не съм единодушен. Тя изглежда неразумна и безсмислена. Босия едва ли ще постигне нещо, дори и да умре от глад.

Обаче!

Обаче спомняте ли си онзи момент от „Полет над кукувиче гнездо“, когато Макмърфи се опита да вдигне един огромен железобетонен блок? Изначално беше ясно, че не може да го вдигне. И наистина не можа.

„И все пак се опитах. Поне се опитах, майка му стара.“

Всички знаем истината за безобразията, срещу които протестира Босия. Така де, не сме по-глупави от него. И още много истини знаем. Но…

Евтушенко има едно стихотворение за Галилей, озаглавено «Карьера», в което казва, че ученият, съвременник на Галилей, не бил по-глупав:

Учёный, сверстник Галилея,

был Галилея не глупее. 

Он знал, что вертится земля, 

но у него была семья.

Знаел и той, че Земята се върти, но имал семейство.

Радан Кънев вика: „Следя с болка и тревога утрешната Национална конференция на СДС….“

Да, бе, да… За малко да повярвам.

Що се правиш, че не знаеш, че СДС-то отдавна е мъртво?! И всички опити да се съживи напомнят възкресяването на котарака Чърч от „Гробище за домашни любимци“ на Стивън Кинг. Уж е жив, ама не съвсем и мирише на пръст. И е зъл, злобен. И хората, които до вчера са го обичали, се гнусят да се докоснат до него.

Но така е то, нищо не е вечно, освен може би комунистите…

9 юли

В социалните мрежи се разпространява едно видео, в което се твърди, че Борисов е купил къща на любовницата си Мис бикини 2006 Борислава Йовчева за 3 млн. евро в Барселона и е захранил сметките на нейни фиктивни фирми с 5 млн. евро. 

Намеква се също, че манекенката има 6-годишно дете от този, дето ѝ е купил къщата… Премиерът, естествено, отрича: „Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори…“

Спомняте ли си какво ви казах за мнимия скандал с острова, който уж Борисов си купил? Дали е знаел, че новина с къщата се пече, не се наемам да кажа. Но е факт, че не го завари неподготвен. За достоверността ѝ той се позова на острова.

11 юли

Депутатите приеха промените в Закон за горивата, по силата на които задължават дребните търговци да се регистрират при непосилни за тях условия. Така сме щели да преборим сивия бизнес в сектора. Ако големите фирми, главно Лукойл, държат днес 80% от пазара, утре ще държат вече 100%. И ще си имаме в лицето на Лукойл един чисто бял бизнес, който досега е скрил 60-70 млрд. печалба, но за следващите десет години ще може да скрие поне 100 млрд.

Единствен Валери Симеонов се възпротиви. И вбеси колегите си от ОП. „Аз, вика Сидеров, съм направил Симеонов политик и няма да позволя да ми обяснява как да искам съгласието му. Моите коалиционни партньори трябва да се вслушват в това, което казвам, ако искат да бъдат политици…“

Сещам се, че на едно място Камю казваше, че някои хора изразходват огромно количество енергия, само за да бъдат нормални. Та предполагам, че Сидеров вече е на ръба на енергийните си запаси. Откакто го помня толкова дълго не е бил нормален.

Ако сте очаквали, че Старата госпожа и „борбената“ ѝ лидерка ще се противопоставят на тези промени и ще защитят дребния бизнес, сгрешили сте. И да искат, не могат, защото съпругът на Нинова е ръководител на групата за контрол и метрология в Лукойл.

В „Прас Прес“ пише, че Нинова била агент на ДС с псевдоним Лайкучка. Водещ офицер ѝ бил Ташко Ерменков. Но не мога да се закълна, че е вярно.

13 юли

На срещата на НАТО председателят на ЕК г-н Юнкер ходеше с походката на еволюционно недовършен неандерталец. С мъка слизаше по стълбите и единствен Петро му подаде ръка. Какъв срам! От 28 държави в ЕС, една Украйна се притичва на помощ на Юнкер в този труден за него момент! Украйна, дето нито в ЕС я искат, нито в НАТО я пускат… А онази чума Тереза Мей гледаше и се подхилкваше. Такива са те! За тях не твърд, ами, дето каза Жоро Томов, направо ръбест Брекзит, да ги боли!

От пресцентъра на ЕК обясняват, че г-н Юнкер страдал от ишиас и затова ходел на ебем страна с прикляквания.

Не бих искал да реагирам остро на нещо толкова тъпо. Ще кажа само, че ишиасът е соматично заболяване, а от кадрите на видеото се вижда, че г-н Юнкер страда от нещо, което е по-скоро психосоматично. Защото, освен походката, е засегнат и говорният апарат, зрението и т.н. Забелязва се ясно изразена поведенческа неадекватност, която се изразява в това, че бие шамарчета на държавните глави, души ги уж на майтап, целува ги почти насилствено и т.н.

Не, г-н Юнкер не страда от ишиас. От нищо не страда. Страдат тия около него, дето се чудят как да скрият позора, че главата на ЕС се налива като чалтик пред цял свят.

От ушите му излизат винарки, те ми говорят за ишиас

Страхувам се, че на стената на ЕС вече пише онези пророчески четири думи: „Мене, мене, текел, упарсин.“ (Даниил, 5:24)

И останалият свят не отива на добре. Вижте какво се получава: Европа, се управлява от алкохолик, Америка от луд, Русия от мегаломан. България... Всъщност, България управлява ли се или само се краде?

Не се учудвайте, ако утре ме видите пред китайското посолство да манифестирам за вечна дружба с ККП!

А, бе, те дали ще дават грантове?

17 юли

Депутатите гласуваха поправките в закона за приватизацията, които са направени, за да не плаща Домусчиев неустойка, задето наряза на скрап флота ни и уволни 95% от работниците.

Домусчиев явно е пресметнал, че дори и да плати неустойката, пак е на далавера. Но после явно е размислил, че ако не я плати ще е на още по-голяма далавера. И с помощта на ГЕРБ, Атака и ВМРО ще си спести едни 50 млн. лв.

Какво казвате? Че са 58? Да, те наистина са 58 млн. лв., но не могат да му бъдат спестени всичките. Защото самата дейност по спестяването си има цена и тя никак не е малка. За Сидеров съм чувал, че когато му падне не си играе да стриже, а направо дере.

Кочината не прощава! Дето викаха в хоремага на село, с каквито се събереш, с такива ще се напиеш!

Истината е, че политиците са едни и същи навсякъде. Това, което ги прави различни, са народите. При овчите народи политиците си правят каквото си искат. Затова д-р Филипов смята, че прабългарите са били овчи народ, а не конен народ, както твърдят историците-патриоти.

25 юли

Герберската шизофрения вече трудно се прикрива. Оня ден единодушно гласуваха лобистките промени в Закона за приватизацията. Днес ги отричат в панически порядък. И едва ли не се молят на президента да тури вето.

А, бе, Радев защо не тури вето на Закона за горивата? Вероятно не е забелязал, че и той е лобистки.

Цветанов вика, че се предоверили на икономическата комисия, а и „коалиционната култура“ им налагала да помагат на своите партньори.

Направо ме омагьоса с глупост! Коалиционната култура?! Да не счупят хатъра на ВМРО и Атака. Има една поговорка: За хатър лайно не ям! А герберите го изядоха…

Само че ние не сме най-глупавият в Редута (знаете ли колко журналисти живеят в тоя квартал?!), та да вярваме, че е само за хатъра на патриотите. Просто герберите се опитаха да изиграят номера на Мичето. Ако мине. Ама не мина… 

27 юли

Борисов обобщава парламентарния сезон: "Преминахме през много изпитания… Правихме и грешки, но в един парламент е така, понякога се допускат грешки и се променя мнението на 360 градуса. Това се случва навсякъде по света.“

Обърнете внимание – на 360 градуса! Отличник?! Златен медалист?! Да, да… Един отличник ще каже, че мнението може да се променя на 357 градуса, хайде, нека са 358, в краен случай 359. Но 360 никога! При 360 градуса тръгваш от Банкя и се връщаш в Банкя. 

Корнелия Нинова се качи и на колело. Казах ви аз, че тя е готова на всичко да се качи - на кон, на коза, сега и на колело! Накрая ще си намери майстора!

Запада тази партия, запада. Сергей водеше социалистите на Бузлуджа с мотор, Нинова с колело, следващият лидер ще ги води пеш.

Хайде и бъдете…

Всъщност, просто бъдете. Щото много вече бяха…

To be continued tomorrow

P.S. Книга шеста на „Из делниците на един луд“, 400 страници, 16 лв., гарантирано удоволствие.
За да я получите трябва да звъннете на Тонифона (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.
Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови