Из делниците на един луд, обзор август-септември 2018 г.

Тони Филипов, д-р 30 декември 2018 в 15:23 9959 0

1 август

Дойде и август. Синоптиците казват, че ще имаме хубаво време временно. И после пак дъжд. Егати сбъркания сезон! Направо джендър!

Д-р Николай Михайлов вика: „Корнелия Нинова е храбра и последователна в опозиция, но друго е да упражняваш власт, тя традиционно трудно се упражнява от БСП…“

Докторе, иди на доктор! Храбра Конелия?!

Да, храбра е. Видяхме как скочи срещу промените в Закона за горивата! Как с гола гръд поведе майките на децата с увреждания! Всички видяхме как благодарение на нейната смелост и пожертвователност бяха спрени промените в Закона за приватизацията. Видяхме…

Видяхме грънци!

Ако българската политика няма жива опозиция, причината е главно в БСП и храбростта на нейния лидер. Ама то как да си смел с такова минало…

2 август

Германският вестник „Виртшафтсбалт“ публикувал статия за Пеефски, илюстрирана с карикатура на Христо Комарницки. И колегите от „Монитор“ автоматично превърнаха Христо в герой на „разследване“, заедно със „затихващия“ „пасквилен“ вестник Прас-Прес“.

Май трябва да престана да наричам работещите в „Монитор“ колеги. Някои от тях отдавна са минали на обратната страна на журналистиката. Пеефски е лицето на злото, но той не пише собственоръчно гадостите. Само посочва с дебелото си пръстче жертвата и помиярите свършват мръсната работа, те измислят и написват гадостите за колегите си. Та в този смисъл да кажем едно голямо браво на Любомира Будакова, гл. редактор на "Монитор", на Васил Захариев, агент Викторов от ДС, главен на "Телеграф", едно голямо браво и на другите помияри, които, скрити зад широкия, пардон, дебелия, гръб на Пеефски, безнаказано мърсуват. Анонимно, подло калят всеки, който си е позволил да не хареса „нашия издател“. И затова призовавам вече да спрем да премълчаваме имената на ибрикчиите на Пеефски. Стига вече сме ги оправдавали с това, че си вадят хляба. Имаха цяло десетилетие да измислят по-почтен начин да си го вадят.

3 август

В обръщение на синода на БПЦ, който ние отказваме да наричаме свети, се хвалят конституционните съдии за богоугодното решение да отхвърлят Истанбулската конвенция като противоречаща на Конституцията.

Всичко дедо поп втаса, само гъз…, пардон, брадата си не среса. Наскоро прочетох някъде едни думи на Свети Йоан Златоуст, които затвърдиха убеждението ми, че светите хора не са в църквата, камо ли в синода: "Ако си дошъл в Църквата да търсиш святи хора, направил си грешка. В Църквата трябва да търсиш само Бога".

А ако ме питате мен, ще ви кажа, че, ако търсите бога, трябва да го търсите в себе си, не в църквата. Така казва една древна притча. Че бог се скрил вътре в човека, защото знаел, че човекът никога няма да се сети да го търси там.

6 август

Колегата Бедров пише, че за 2017 г. Пеевски посетил само веднъж парламента – за да положи клетва на 19 април 2017 г. Но Караянчева му извинила отсъствията и той си получил всички заплати – 44 580 лв. Напълно законно и напълно неморално.

В „Единайсетият час“ на Джейм Патерсън се казва: „Никой мъж няма да храни рибата, която е уловил.“ Казано е за жената, която вече е налапала кукичката. Но, като се замислите, то се отнася и за шараните, които гласуват. Не ли?

8 август

Цените на горивата подгониха 2.40 лв. за литър. В областите, в които са разположени 17-те бензиностанции на Марешки, цените на големите търговци са по-ниски. Марешки продава на 2.09 лв. И затова големите не могат да „ценообразуват“ както душа им сака. В Бургаско например "Лукойл" продава на 2.19 лв./л. Докато в регионите, където няма Марешки, поставя ценови рекорди - 2.32-2.33 лв. за литър. Същото правели и "Ромпетрол" и "Шел". Ако някой се е чудил защо КЗК глоби Марешки, да спре вече да се чуди. Продавал бил на загуба... Дрън, дрън! Може ли някой да продава години на загуба и същевременно да разширява веригата си, тоест, да разширява загубите си? Не ви питам, казвам ви. Едно от най-сериозните ограбвания на българина е с горивата. Дали Борисов участва в това ограбване? Трябва да е много прост, за да го позволява, но да не участва. Е, чак толкова прост не. Откакто той е на власт, "Лукойл" не е внесъл стотинка данък върху милиардите си печалба. Когато държавническата логика отсъства, се появява логиката на личния интерес, не ли? Да!

9 август

„Сега“ пише, че свинската чума, която върлува в Румъния, се превърнала в политически скандал. Медиите и опозицията обвинявали властите, че не са взели навременни мерки.

А у нас наобратно! Властите са обвинени че са взели мерки много предварително, преди да се появи чума! Всъщност, обвинени е малко силно, доколкото у нас опозицията е толкова кооперативна, че изглежда като част от управлението. А и медиите… Всички медии, които стигат до широките (и прости) маси, се държат от Пеефски. Малкото сред нас, дето все още мислят с главите си, си пишем един на друг във ФБ и няколко сайта. Разменяме си работи, дето ги знаем, и се убеждаваме в неща, в които сме убедени. Истината е, че Борисов ни надхитри. Докато ние се лигавехме да ласкаем народа колко бил мъдър и как никога не греши, той заложи на истината: „Какво ме интересуват умните, те са толкова малко, на мен другите са ми важни.” И спечели. Защото другите са милиони…

Политиката да управляваш държавата по вкуса на простолюдието е точно обратното на правилното. Това е пагубно за държавата, но и Борисов ще си плати неговото.

Заради някои българи съм готов да отида до края на света. Но заради други съм готов изобщо да не се върна… Да, др. Борисов, не се оглеждайте, за вас става дума. За вас, за Цецко Интелекта, за Тетка Цецка и т.н. И съм сигурен, че с една ваша обща снимка ще бъда недостижим за всякаква носталгия…

14 август

Адв. Николай Янев, един от авторите на Закона за търговския регистър (ЗТР), обяснява: „Предвид изискванията за съхраняването на ТР най-логично е да предположим, че сривът е резултат от умишлен саботаж… да се заличат следите от манипулирано вписване... Не е изключено обаче рухването на ТР да се дължи на обикновена мърлявщина, слаба правна, техническа и организационна култура, както и управленско късогледство“.

Срутването на ТР е бандитска акция. Безцеремонна демонстрация на това, че гангстерите, които ни управляват, могат да си правят каквото си искат. Бас слагам, че на мишоците в службите им е пределно ясно Кой какво прави и защо. Но времената не са подходящи да риташ тръна бос. То никои времена не са, де.

15 август

Шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова, която отговаря за ТР, вика: „Може да звучи наивно, но такива неща се случват. Никой не е застрахован.“

Никой не е застрахован… Това не беше ли реплика на юнаците от кипърската ЗК „Олимпик“? Защото там изведнъж се оказа, че никой не е застрахован. От 270 хил. нито един! Сега ще трябва да се бръкнат повторно, за да упражнят поговорката, че евтиното излиза скъпо, а бързото се прави по два пъти.

Паметник на клизмата в руския град Железоводск. Мисля, че вместо някакви царе със светещи очи, един такъв паметник в центъра на София би бил най-удачен.

Премиерът много загрижен, посъветва българите по-внимателно да си избират застрахователите.

270 хил. българи са получили усещания откъде задника си, но премиерът ги съветва да внимават. А къде беше той, къде беше държавата, къде беше финансовият министър, къде беше КФН?

Васил Давидов пусна една мъдра фраза по повод свинщината с ТР: „Назначават верни, а после им възлагат задачи като за умни“.

16 август

Борисов: „Когато чуеш от успели инвеститори какво е в България, съвсем друга представа ще получиш, отколкото хейтърите на жълтите павета“.

Да, успелите инвеститори вероятно имат друга представа. Обаче пък неуспелите имат още по-друга. Въпрос е кои са повече.

Хората от ужасите на войната бягат и пак ни заобикалят, та инвеститорите…

„За разлика, вика, от съседните страни, ние се развиваме нагоре…“

За нагоре не знам, но имам усещане, че се развиваме малко встрани… Но може и да греша.

Вчера отишъл да запали свещичка на „Богородичка“. Пиарите го снимали в една смирена поза, вглъбен, не оставя съмнение, че чете на ум някоя от дългите молитва към Пресвета Богородица.

От стената на г-жа Атанасова взех откъс от стихотворението на Валери Станков „Щом дяволът се кръсти“.

… абсолютната лъжа! – е с ранг държавна политика,

далеч от храмовия под на старата Желязна църква

излъганият мой народ с монета небосвода търка! –

щом Дяволът се кръсти в храм, а пък миряните си траят,

какво се случва? – аз не знам, но, сигурен съм, иде краят.

Само за сведение да кажа, че стихотворението е написано на 7 януари 2018 г. Това може да ви помогне да идентифицирате дявола…

20 август

Чета във вестника: „Половин София пак ще се къпе със студена вода“.

Точно така ще стане. Половин София не се къпе когато има топла вода, но сега ще се къпе със студена. Може да е дори повече от половин София. А може да е просто тази част от София, която се вози в трамваите. Не знам.

21 август

Габриела Козарева е новият шеф на Търговският регистър. Доколкото разбирам, момата е предложена от Пеефски на Сидеров, а Сидеров я е предложил на Борисов.

Гледам я таз мома и ми прилича на тез моми, дето, каквото и да пипнат, става. Има такива моми, просто им иде отръки. Може и да греша, защото само на снимка съм я виждал. 

22 август

Прескачам един журналистически сюжет. Как един пиар на правителството ударил с микрофона една журналистка и едва не ѝ счупил ръката. Как Борисов го уволни, обаче гилдията застана на негова страна и поиска да бъде върнат на работа. Щото бил душа човек, а битата била гаднярка. Няма да взема отношение, защото се страхувам, че съм много близо до необратима криза на професионалния идентитет.

24 август

При цялата свинщина в държавата катастрофата на бащата на президента в Харманли е несъществена дреболия. Но говори много за манталитета на обитателя на Бялата къща. Защо трябваше да се скрива тази катастрофа? Защо президентът не възрази да се напише акт на блъснатия инвалид, когато ясно се вижда, че именно баща му отнема предимство?

И точно тук е мястото да върна на президента въпроса, който той зададе по повод срива на ТР и фалита на ЗД „Олимпик“: „Как на този фон може да има доверие в институциите?“

Ами не може да има, г-н президент, никак не може да има. Защото моралът не е за другите, моралът е и за нас. Вас, имам предвид.

27 август

Тежка катастрофа край Своге. Много тежка. Десетки загинали. Виновен бил асфалтът! Метафората на това управление!

Асфалтът убива! По-точно не асфалтът, а кражбата на асфалт. Тоест, корупцията. Корупцията съвсем не е безобидна! Работата обаче е там, че повечето от нас мечтаят не толкова за намаляването на корупцията, колкото за увеличаването на личните им шансове да участват в нея. И падне ли им, участват без колебание. За 30 г. половината народ се изреди в управлението. И няма основания да се предполага, че другата половина е по-добра.

Пътят е ремонтиран от „Трейс груп”, любимци на властта, които строят за по 500 млн. на година. Договорът е подписан на 3 август 2011. Начало на строителните работи – 21 септември 2011 г.!

Председателят на БСК Радосвет Радев съобщава тъжни данни за състоянието на преките чуждите инвестиции (ПЧИ) у нас. За 10 г. от 2007 г. до 2017 г. ПЧИ са се сринали от 17.7 млрд. на 1.8 млрд. лв. Паднали са на 1.9% от БВП, а за доброто здраве на икономиката би трябвало да са около 10% или около 10 млрд. лв.

И така вече спокойно можем да обявим българите в чужбина за инвеститор № 1. За 10 г. те са изпратили у нас над 17 млрд. лв. 

28 август

"Разследването показва, вика министър Нанков, че материалите за ремонта на пътя не отговарят на нормативните изисквания."

А те не отговарят, защото лабораторията, изпитвала качеството на асфалта в участъка, където стана катастрофата, е собственост на фирмата изпълнител на обекта "Трейс труп".

Демек, изпълнителят сам си е строил, сам си контролирал, всичко сам. А, както казва Селин, „човек не остава задълго честен, когато е сам!“

По БНТ една пикла съобщи за катастрофата по следния извратен начин: „Има много жертви, но са само пенсионери.“

Демек, нищо против… Ей, братя, на ваше място ще протестирам.

29 август

Лойко Борисов много се ядосал от обвиненията на Корнела, че правителството е отговорно за катастрофата край Своге. И симулирал контролиран взрив на заседанието на МС: „Към никого няма да има нито закрила, нито пощада… Всяко длъжностно лице, което не си е свършило работата, ще бъде подведено под съдебна отговорност и ще му бъде поискана политическа отговорност…“

Опитът показва, че ще стане точно така. Някой път ще стане така, но досега не е ставало. Досега няма наказани нито за потопа в Аспарухово, нито за наводнението в Полски Извор, нито за взрива на влака край Хитрино, нито при взрива в завода в Горни Лом, нито за изгорелите във влака София-Кардам…

Да, виновни няма. И ще продължим да си мрем като кучета. И никой няма да се трогне. Защото ние, братя мои, не сме част от гоблена. Или поне не сме от лицето му. Може да ни има някъде из опъцето, заплетени из възлите… Е, на тези възли се държи картината, ама това се забелязва чак когато се развържат.

30 август

Само за сведение на народонаселението. Може би, като знае, да се притесни. Да не повярваш…

Участъкът на „Струма“ между Кресна и Крупник, дълъг 23.6 км., ще струва 1.05 млрд. лв. - по 44 млн. километъра. Да, теренът не е лесен, ще има мостове, тунели, надлези и подлези... Но пък ще се строи само едното платно. За другото, което ще върви по стария път, ще бъде обявена отделна поръчка.

Честито на печелившите.

Президентът Радев вика по повод инцидента с тейко му: „Не очаквайте от мен да коментирам пътен инцидент! Няма как обаче да се отмине фактът, че цели институции са впрегнати да раздухват случая, за да се прикрият реалните скандали…“

Истина е, че се прави от мухата слон. Но също така е истина, че муха има. И беше направен опит мухата да се скрие! Когато става дума за президента, дори и най-дребните мушици са важни.

31 август

На извънредно заседание на МС, два дни след Секновение, Борисов поискал главите на министрите Московски, Нанков и Радев заради катастрофата край Своге. Радев, когото ние наричаме Къпания, за да предпазим обществото от прекомерни интелектуални очаквания, рекъл: „Така постъпваме в ГЕРБ, без да имаме персонална вина, поемаме отговорността“.

Наистина, вина няма. Има престъпление! Цялото управление на ГЕРБ е едно ежедневно рецидивиращо престъпление! Нека симпатизантите на ГЕРБ да не ми се сърдят. Така мисля. Съвсем скоро и те ще мислят така, но ще е малко късно. Съвсем малко. Едно десетилетие от нашия живот ще си е отишло бадева!

„За нас властта не е самоцел!", будалка ни отворкото Биков.

Знаем, знаем. За вас властта не е само цел. Властта е и средство. Средство за още власт, за пари, за безнаказаност… 

3 септември

Каракачанов се появил на срещата на лидерите от управляващата коалиция със синя каска. Направо е като Швейк. От всякъде струи неовладяна интелигентност.

Не можах да намеря снимката на Каракачанов, но много приличаше на тази. (Сн. Петър Генчев)

Във ФБ се появиха призиви, всеки, който има контакт с военния министър, да го уведоми, че той е военен министър, а не кралски шут.

Шут? Един несбъднат Риголето! Ама не! Защото, както ми казаха, че бил казал Сервантес, „Ролята на шута не трябва да се играе от глупак“. Трибуле, който бил придворен шут на френските крале Людовик XII и Франциск I, бил известен със своя интелект и остроумие. Обезсмъртен е от Виктор Юго, Франсоа Рабле, прототип е на Риголето от едноименната опера на Верди…

Та никакъв шут не е Каракачанов. Обикновен смешник!

Само той да е… Лидерите на коалицията до един приличат на пораснали възпитаници на училище за деца със специални нужди. С тази разлика, че тези хора имат и особено тежки морални малформации.

Оня ден Атлантическият съвет в България излезе с остра позиция срещу правителството и специално срещу министър Каракачанов.

И с основание. Само в рамките на една година страната ни ще плати на Русия над 230 млн. лв. за ремонт на СУ-25, МиГ 29 и хеликоптерите Ми 17 и Ми 24.

Борисов ще гледа поканата за визита в Белия дом през крив макарон. Тръмп се развика на Меркел, че, докато САЩ издържат НАТО, за да пази Европа, тя купува газ от Русия и налива милиарди в руската икономика. Нашият случай е още по-тежък. Щото ние пък подпомагаме военната им индустрия!

4 септември

Веждито дръпна една реч в парламента, с която направо засенчи Цецерон. Ядосан е, че Нинова нарече ГЕРБ шайка крадци и ѝ отговори от името на цялата шайка. „Вие, госпожо, ходите като парламентарна манекенка да си правите фотосесии с мъките на хората. Можехте да засадите поне едно дърво, което щеше да бъде по-полезно за българската държава.“

Същи дедо Вазов: "Господа, сейте гори! По ще сте полезни за България, ако отгледате през живота си пет уврата дъбов лес, отколкото с море заучени фрази..."

Ей, шегувам се. Никога не може да има нищо общо между Вазов и Вежди. Че той Вежди наскоро научи къде е роден Вазов. "Аз даже се изненадах, не знаех, че Иван Вазов е роден в Карлово..." Артистът Христо Мутафчиев го поправя: „Сопот, Сопот…” Вежди замазва: "Е, от региона. Аз не ги деля на Карлово и на т'ва."

Никой министър на културата в цялата българска история не е внесъл толкова некултурие в културата, колкото Веждито. Чувал съм от гербери, че Борисов тествал прословутата си фраза първо върху него: „Ти си прост и аз съм прост, затова се разбираме!“ И видял че работи.

И сега ще го направят и академик. Акад. Вежди Рашидов!

Загиваме, братя! В интелектуално отношение загиваме! Всъщност, във всяко отношение загиваме.

Червените слизат сред народа. Пак!

А стига вече, бе! Измислете нещо ново! Например поканете народа при вас, да пояде и той малко чер хайвер с шампанско!

Ей, господа, верно, че положението никак не е розово, но не си въобразявайте, че е червено!

5 септември

За арестите на олигарсите няма да се изказвам, докато не разбера кой и какво иска да им вземе. Чувам слухове, че на Ветко му искали хотел „Маринела“, Маджо си го бил харесал. Не е невъзможно, цацаратурата работи по заявка. Между другото, „Сега“ писа, че, когато Гешев наследи Цацаров на поста, цацаратурата щяла да се прекръсти на гешевтура. Но то ще е само формално, по същество преходът е извършен.

10 септември

Борисов вика за подлежащите на оставка министри: "На мен ми е най-мъчно, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца в партията - и Московски, и Нанков".

Боже, колко грозно! Сатурн (Кронос) изяжда децата си. Пет изял, само едно му избягало… Ако бяхме подписали Истанбулската конвенция, това не можеше да се случи!

Президентът Плевнелиев… Каква порочна традиция! Сега, както и да се насер… извинете, както и да се изложи, той доживотно си остава „Президентът Плевнелиев“.

Плевнелиев разкрива една важни подробност от миналото си: "Аз бях направен за няколко месеца член на БКП, но като студент си хвърлих книжката, за което съм имал смелостта“.

„Като студент“ се отнася за времето след 10 ноември 1989 г., когато се изискваше огромна смелост да си хвърлиш партийната книжка. Борисов например нема тая смелост.

Както обича да казва д-р Филипов, няма по-тъжно нещо от герой, пропуснал времето за подвиг.

Не мога да разбера Плевнелиев опитва да се откопае ли, какво прави? Това е кауза пердута! Да се примири с думите на Горби, че има живот и след властта, да си отива вкъщи и да се направят с госпожата на лъжички. Знаете ли какво значи на лъжички? Някой път, като съм на кеф, ще ви кажа.

11 септември

Борисов вика за футболистите: "Ако продължат така и се класират, аз мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим. Мисля, че стотина милиона могат да се отделят за един нов стадион да им направим."

Не сме рекли, не сме ги откраднали! Пардон, исках да кажа, не сме ги отделили.

Един Валентин вика, че сме можели да отделим 100 млн. и за един кокетен мавзолей. Можем, стига той да… Така, де, сещате се, на жив човек не се прави мавзолей. Ако той благоволи да се гътне, ние ще се стегнем и за шест дена ще му го направим. Доказали сме, че можем за шест дена. На Гошо Тарабата за толкова го спретнахме. И, за да има историческа справедливост, ще възложим построяването на „Трейс“ или „Главболгарстрой“. Да му откраднат половината пари, да му пада таванът по главата…

12 септември

Борисов увеличава заплати на всички в бюджетната сфера с 10% в изборната 2019 г. „Разчетите, вика, ни го позволяват и от 1 януари ще го направим".

Разбира се, това повсеместно увеличение е икономически нелогично на фона на пълната липса на реформи и раздутия персонал. Но има политическа логика. Преди години, когато още не беше го ударил ишиасът, Юнкер каза: „Ние всички знаем какво трябва да се направи, но не знаем как да ни преизберат след това…“ Това като не знаеш, все едно нищо не знаеш! А Борисов само него знае и друго не му трябва! 433 хил. бюджетници, като турим и половинките им, отрасналите деца, родителите и ще получим оня милион избиратели, който ще държи Борисов на власт доживотно. Срещу милиард годишно. Наш милиард, не негов. Той неговите си ги пази.

13 септември

Край на лицемерието! Стига сме се правили на набожни! Доган си купи ТЕЦ „Варна“. На свое име си го купи! Довчерашният раздавач на порции днес пред всички си сипа една голяма тлъста мръвка! Без страх и без свян. И защо ли да ги има…

За 3500 лв. Доган се сдобива със 70% от дружеството. Което на практика означава, че за 3500 лв. Доган си е купил 40-50 млн. лв. активи. Абсурдно ли ви звучи? Ама е истина.

Папазов купува ТЕЦ-а за 48.5 млн. евро. Половината от тази сума е взета като кредит от ПИБ. А другата половина вероятно е взета от сметките на ТЕЦ-а. Там имало 43 млн. лв., които купувачът наследил.

Както казваше един от героите на сър Тери Пратчет в „Пощоряване“, „Ние купихме Голямата Магистрална с нейните си пари!”

След като купил ТЕЦ-а Папазов направил преоценка на активите на дружеството и то излязло на печалба от 60 млн. лв. за 2017 г. Собственикът Папазов/Доган си дава 30 млн. лв. дивидент и почти си е връща инвестицията. С една дума Гепи Мангизов купи ТЕЦ-а с парите на ТЕЦ-а.

Следващият етап е свързан с договор за студен резерв, който неработещият от 2015 г. ТЕЦ сключва с държавата. Държавната „Марица-Изток“ 2 се отказва от тия немъчени пари и ТЕЦ „Варна“ получава договор за 27.4 млн. при най-изгодните условия.

И най-интересното е, че нито от управляващите, нито от опозицията се чу дума за това драстично нарушение на писания и неписания политически морал! Ни дума!

14 септември

На Борисов изненадващо му се приходило на сесията на ОС на ООН в Ню Йорк. Досега е ходил само веднъж – през 2010 г., оттогава ходят все президентите. Лани ходи Радев и се върна със снимки с Тръмп. Обикновено „фото опортюнити“, разбира се. Но Борисов ако иде, няма да е за снимката. Целта му била да пресрещне Тръмп в някой коридор и да му говори за закона „Магнитски“ и колко несправедливо е прилагането му върху тримата Шишковци… Много рискован ход. Но няма друг начин. Борисов не е канен в САЩ от 2012 г. 

19 септември

Имам чувство, че премиерът ни е географски детерминиран. Говори различни работи в зависимост от географската ширина. Едно казва у нас, мине ли на запад от Калотина сменя дискурса. Ето сега в Залцбург рекъл, че решението на МС да бъде изготвена позиция срещу процедурата за отнемане на гласа на Унгария няма правна стойност, защото било взето на оперативно заседание. (Как се изучи!) А позицията ще бъде изготвена някой друг път, „след около две години“…

Каракачанов не повярвал на ушите си“ „Ама как, вика, самият Борисов каза, че гласува с две ръце…" Погледнала го е Мути с оня влажен поглед, който пази само за него и той е омекнал…

Голяма работа е Борисов. Лудички ги прави бабите!

Гласуваха новите министри. Росен Желязков поема транспорта, Петя Аврамова регионалното, в МВР закърпиха положението с Младен Маринов. Нелко Начев, FBF (Facebook friend) написа: „Двама от новите министри са с криминално минало, а третият - с криминално бъдеще!“

Se non è vero, è ben trovato.

Но мисля, че за един министър е вярно. За този, дето е бил шофьор на Мето Илиянски. Ама тя и Петя има не само бъдеще. Ако се разрови около поръчките по водния цикъл във Враца, спечелени от фирми на Пеефски, ще се види, че е жена с минало.

Борисов се хвали, че контрабандата на цигари у нас била спаднала до 4.7%. Това било най-ниското ниво от 2007 г. насам.

Значи за 10 г. на власт Борисов успя да достигне нивата от времето на „крадливата“ тройна коалиция!

Къде отиваме, може би?! Или се връщаме?

20 септември

Миналото не е това, което беше. Американският посланик Рубин посетил Доган и Карадайъ в централата на ДПС. Дори се снимал с тях. След скандалното придобиване на ТЕЦ „Варна“ от Доган това посещение ми изглежда като международна легитимация на откровено корупционно поведение.

А може би пък Н. Пр. Рубин да е принуден да избира между крадци. И Доган да му изглежда като по-малкият крадец? Не е изключено, да знаете! Борисов и ГЕРБ напоследък вдигнаха летвата толкова високо, че Доган минава прав под нея. 

21 септември

Боже, като се сетя как се присмивах на Радев, че е къпан… Обаче сега се натресохме на един още по-къпан и, както викат циганките на пазарджишката баня, търкан на керемида.

Работата е малко джуджешка – нема хора! Бандата кадри свърши.

Слушам го отзарана по телевизора: „В нашата работа имаме готовност да се хвърлим във всяка ситуация, без да мислим много…“

Да се мисли в милицията е безсмислено. То в цялата държава вече е така…

24 септември

Сега ще разкажа някои работи под заглавие „Един идиот в Ню Йорк“. 

В края на заседанието, посветено на борбата с дрогата, Борисов щурмува председателската маса и се ръкува енергично с Тръмп. То не беше точно щурм, а нещо средно между плонж и челобитие. След това като истинска кифла изприпка при сътрудничката си, която снимаше, за да види как е излязъл. И естествено, беше излязъл като задник. Защото е сниман в гръб и както се е привел към Тръмп, само задник се вижда. Познава се, че е той. Няма как да се сбърка с тоя костюм, който му седи като поръчан по интернет.

След като видял, че на снимката е излязъл като задник, премиерът се опитал да се прикелемиса към екипа на Тръмп и да търси нова възможност. Обаче гавазите на президента го пресрещнали: „Ти къде, бе?!“ И Борисов се върнал леко смутен. Той силно не може да се смути. 

Тъжна работа, от където и да я погледнеш, шамар за националното достойнство. Един клоун обикаля света и затвърждава славата ни на тъмни балкански субекти. Очаквам в скоро време някое от придружаващите Борисов лица да умре. От срам. Не всеки може да понесе гледката как Бай Ганьо показва стил „Вапор“ в банята, образно казано…

А, бе, братя, верно ли Андрей Райчев си е боядисал косата? От суета сигурно. Но може и да се крие от ощетени клиенти. В смисъл завлякъл е едни хора с голяма сума проценти и те търсят да го бият.

Понякога завиждам на представителите на някои професии, които така и така всички наричат педерасти и те могат да си правят каквото си искат, без от това да се променя общественото мнение за тях. Като например политиците, футболните съдии, съдиите изобщо…

25 септември

В Ню Йорк Борисов се срещна с грузинския си колега Мамука Бахтадзе. „България, рекъл му, е един от най-активните поддръжници на европейската и евроатлантическата перспектива на Грузия…“

Доколкото съм запознат, Грузия в ЕС и НАТО е едно от нещата, които биха доставили голяма радост на Путин. Или бъркам?

Боже, каква невероятна боза е в главата на този човек?! Никога не знаеш кое е истина и докога. Да не беше всеизвестно, че е еднокнижник, щях да си помисля, че е чел Хари Труман: „Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги.“ 

27 септември

През декември тръгва телевизията на БСП. Няма лошо. Нека и Старата госпожа да си има телевизия. Въпросът обаче е, че ако имаш какво да кажеш и най-вече ако искаш да го кажеш, не ти е нужна чак собствена телевизия. Например, ако г-жа Нинова се беше изправила в НС и беше попитала как така лидер на политическа партия купува ТЕЦ, кой щеше да я спре? Напротив дори, БНТ щеше да отнесе думите и до последното село, паланка, махала. Нинова обаче пропусна да се възползва от тази най-цинична далавера през последните години, която, да не кажа голяма дума, но можеше и на власт да я докара. И точно тука е заровено кучето. Защото май пак ще се наложи да управлява с Доган, няма с кой друг. Два пъти агата ги изработи мераклийски, но те май се лубрикират, ако мога така да се изразя, и за потретване.

Та искам да кажа на госпожа Нинова, че не ѝ трябва телевизия, дупе ѝ трябва, яко дупе!

To be continued tomorrow


P.S. Книга шеста на „Из делниците на един луд“, 400 страници, 16 лв., гарантирано удоволствие.
За да я получите трябва да звъннете на Тонифона (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.
Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови