Из делниците на един луд, обзор януари-март 2018 г.

Тони Филипов, д-р 28 декември 2018 в 13:07 12167 0

1 януари
ЧНГ и т.н., братя и сестри. Обратно на всички пожелания ние няма да кажем нека новата година да ви донесе, а ще кажем друго: нека отнесе! Дано ме разбирате. Напоследък почвам да се чувствам като преди десети ноември. Тогава си виках, че Живков ще ни събере кърпичките на всички. За малко беше. И сега пак са ме налегнали такива фаталистични чувства. Като го гледам Борисов колко е витален…

Каквото му дойде.

Президентът Радев и съпругата му са във Виена, лично канцлерът на Австрия ги поканил на концерта във Виенската опера. Герберските тролове веднага атакуваха, че щели да профукат маса народни пари за един концерт. За разлика от г-н Борисов, който също имал покана, но я отклонил с цел да направи икономии на хазната. Съмняваме се. Известно е, че той никога не е ходил на опера. Вежди го заведе 3-4 пъти на театър и веднъж на оперета. Но до опера не стигнаха. И щом у нас се знаят тия работи, то се знаят и из европейските дворове. Та Борисов не е поканен. И така е по-добре и за него, и за операта, и за родината. 

Македонският президент Георге Иванов вика: „Очакваме по време на българското председателство на ЕС да получим дата за започване на преговори за присъединяване към ЕС“.

Завиждам на македонците за трепетите, които ги очакват. Помните ли, когато и ние чакахме дата какви вълнения бяха? Ще ни дадат ли, няма ли да ни дадат… А грандиозната битка на Паси да изтегли приемането от 1 януари 2007 г. на 31 декември 2006 г.? За съвсем малко я загуби.

Макетата и в НАТО ще влизат. И тук ще мечтаят как това ще им донесе стабилност, милиарди инвестиции… . О, времена на надежди! Като сега помня как през 2003 г. питаха Бойко за заплатите на полицаите и той каза: «Трябва да устискаме догодина до приемането ни в НАТО. Тогава съм сигурен, че ще дойдат много инвестиции в България и ще повдигнем заплатите на полицаите. Просто трябва тук тези няколко месеца да се изкарат дотогава…”

Е за тия надежди им завиждам.

Дето викаше Валери Петров, имах мечта да имам часовник. Сега имам часовник, но нямам мечта.

3 януари

Нова национална драма – ратификацията на т.нар. Истанбулска конвенция. То не е точно драма, а по-скоро каша. Конвенцията е посветена на защитата на жените от насилие. Но патриотите и други родолюбиви лица силно се притесниха, че с нея се цели да се въведе „трети пол“ и да се поеме ангажимент за легализиране на еднополовите бракове. Тетка Цачева и Екатерина Захариева вложиха много усилия да обяснят целта на конвенцията, но никак не е лесно да вкараш нещо в главата на патриот. По-скоро нещо ще излезе, отколкото да влезе.

Гледам на картата на airsofia.info какво дишаме. PM 10 осем пъти над нормата и PM 2.5 пет пъти над нормата. И си мисля, че шансът да се отровим, преди да ни изпедерасти Истанбулската или някоя друга конвенция, не е за подценяване. Общинските лемури симулират дейност, но никой не протестира. Правителството симулира борба с корупцията, никой не протестира. Свинщините са навсякъде, но ние сме впрегнали целия си интелектуален (и полуинтелектуален) потенциал в битка за и против конвенцията.

Ех, народ, народ, кога ще станеш народ?!

За последен път питам.

5 януари

Горката Европа… Ние ще я председателстваме. Като се замислиш в крайна сметка СИК ще управлява ЕС шест месеца. Борисов и кукловодите, които му купиха длъжността главен секретар преди 15 г., днес ще определят дневния ред на Европа…

Онова с бика е легенда. Истинското похищение на Европа от говедата става в наше време… Европа на Конрад Аденауер, Жан Моне, Робер Шуман, Валтер Халщайн, Алтиеро Спинели стана Европа на Борисов, на Меркел, на неизтрезняващия Жан-Клон, да не се връщаме назад да споменаваме ония разбойници Саркози и Берлускони…

11 януари

Гвоздеят в програмата по откриване на Българското председателство беше речта на председателя на Европейския съвет Доналд Туск. Патриотична България се подмокри от кеф. Туск говори на български, цитира дедо Вазов, поласка ни за миналото, спомена Стоичков. Само киселото мляко пропусна, и то наистина щеше да е неуместно тук.

Прочетох, че Туск като станал председател на ЕС, не знаел добре английски. Но обещал, че за двата месеца до встъпването в длъжност ще го научи. И се постарал. А нашият десет години разнася славата ни по света с ръкомахане… Ако беше употребил времето, през което риташе мач, за да учи езици…

А за речта на Туск, не ми се обиждайте, но смятам, че само повърхностен ум може да се заиква от такива куртоазни речи. Защото те прикриват страшни истини. И думите на Туск, и лиготиите на Юнкер, и цялата тази захариада, дето се лее, легитимира корупцията и руши вярата в Европа. В лицето на тези господа Европа дава знак, че не ѝ пука от това, че сме затънали в лайната без извинение. "Европа, разправя Юнкер, е в сигурни ръце с премиера Борисов… Българското правителство се бори с корупцията и постига значителен напредък в това отношение…"

Гаче ли вчера е паднал от Мелмак!

А, бе, аланкоолу! Погледни докладите по механизма за наблюдение, бе! Виж какво сте писали там година след година: Има воля, но няма резултати. А в последния доклад вече и воля няма. 

Мамка им йезуитска! Бесен съм! Европа се управлява от един пиян клоун.

16 януари

Вчера трябваше да тръгне делото "EVN", обаче се отложило. В него обвиняемите са Трайчо, Дянков и Прокопиев.
„Чак не ми се вярва, вайка се Прокопиев, колко назад във времето сме се върнали, когато истината беше монопол на управляващата партия, а институциите се използваха само за репресия."

Каква я мислехме, каква стана, а, господин Прокопиев? Дали през 2009 г. мутрата не се укрепи на власт с ваша помощ, с вашите министри, с вашата икономическа експертиза?

Ирония на съдбата... По него време (преди изборите през 2009 г.) ние с господин Пеефски и неговата майка воювахме ежедневно от страниците на „Монитор“ срещу Боко Тиквата. А господин Прокопиев му помагаше да сглобят бъдещия кабинет. Еми…

Вицето Симеонов става все по-смешен в мерака си да услужи на Цеко Минев. Вика: „Вторият лифт в Банско е благотворителност… Истината е, че там има фирма, която се ангажира да го направи, без да има печалба. Никой не се замисля за това“.

Не е така. Аз например се замислих. И отхвърлих това твърдение като несвързано с главния мозък. 

22 януари

Не разбирам защо се влага толкова патос в спора за Истанбулската конвенция. Страхувам се, че тази конвенция е идеален случай за хибридната пропаганда да забие още един клинец в петата на гнилия Запад и да ни посочи правия път към Евразия. И не само аз се страхувам.

В Русия, за разлика от Гейропа, няма такива лигавщини. Путин лани подписа промени в закона за домашното насилие, които силно либерализираха режима на домашен побой. По новия закон всеки руснак/рускиня може да пребива партньора си и да мине само с дребна глоба. Стига това да не става по-често от веднъж годишно. И да не ѝ/му потроши кокалите.

Един достоен отговор на либерастките лиготии на Европа!

25 януари

Караянчева силно се възпали от упреците на Радев към управляващите. Най-много се засегнала от критиките му за парламента: „Прав сте, г-н Радев, че доверието в НС е критично ниско. И този притеснителен факт… в голяма степен се дължи и на грубите и непремерени нападки на държавния глава…“

Само дето нападките са от вчера, а доверието в НС отдавна се колебае около стохастичната грешка. През 2011 г. “Алфа Рисърч“ измери 5% доверие на българите към парламента им, през 2013г. - 11%, през януари 2015 г. - 11%... Тогава Радев още го нямаше дори във въображението на Нинова и Решетников…

26 януари

Борисов вика: „Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене..."

Един мой настолен приятел казва, че „само дребните грабители са безбожници, големите са винаги набожни“. И колкото по, толкова по. Демек, можем да вярваме на Борисов, че е най-религиозният, доколкото… Така, де, сещате се. 

29 януари

От показанията на Бисер Лазов и касиерката Юлия Илиева по делото за КТБ става ясно, че Андрей Райчев, Кънчо Стойчев, Димитър Абаджиев, Стефан Гамизов, Росен Карадимов и т.н., са получавали огромни суми от Цветан Василев. Кънчовците взели на два пъти по 500 хил. евро през 2013 г. А спонсорираната от банкера партия на Бареков „България без цензура“ почна да печели впечатляващи проценти дори и преди още да е създадена. Та намеквам, че този милион евро е инвестиран в проценти. Така де, те на Кънчовците са им за продаване.

Питат банкера верно ли така са раздавани пари. Вика: „Пеевски е носил на Цацаров по 100 хил. евро на месец. Лично той ми е казвал, че ги носи директно на него“.

Пеевски му е казал и за други хора, на които носи пари. Няма да се учудя, ако някой от тях е с адрес „Дондуков“… Или да се учудя?

1 февруари

Председателката на НС Караянчева вика: "Колеги, предлагам да подкрепиме с едноминутно мълчание жертвите на комунизма и жертвите на "възродителния процес". 

Може и така да се каже, но по-правилно ще е да ги почетем. Щото умрял да подкрепяш е неблагодарна работа…

2 февруари

От ИПИ на Красен Станчев пресметнали, че за последните 10 г. контрабандата на цигари е ощетила бюджета с 4 млрд. лв. Големият бум бил през 2010 г., когато контрабандата достига 30.7% от всички продажби. От което бандюгите печелели между 450 и 640 млн. лв., а бюджетът губел по 800 млн. от данъци и акцизи. И сега, въпреки хвалбите на Борисов, цигарената контрабанда е сериозна и се оценява на 120-170 млн. лв.

За тези 10 г. в ръцете на престъпния свят били останали чисти между 2.5 и 3.5 млрд. лв. Ама като се казва престъпния свят, вие да не си помислите, че става дума за някакви подземни хора! Не, не! Съвсем известни и видими хора, някои от които по съвместителство управляват държавата.

7 февруари

Пеефски, който успешно прокара през НС закона си за доограбването на КТБ, сега щял да пише закон за медиите. Да се изясняла собствеността, да станело прозрачно финансирането… Това е толкова перверзно, че нямам думи…

Майка ѝ на тая България! Хаир нема да види държава, в която Пеефски пише законите, Борисов управлява по тях, а Цацаров ги охранява.

Виктор Лилов написа във Фейсбук: „Чувам, че Нинова превела от името на БСП 100 бона на сайта „Епицентър“ на Валерия Велева за медийна подкрепа. А аз мислех че е искрено това нейното, а то - рубли!“

Не е прав. Това, че човек прави нещо по убеждение, не пречи да вземе и някой лев. Винаги има хора, готови да платят за убежденията ти. Ако не за едни, то за други.

Животът го налага, няма как. „Да живееш, значи да се нагаждаш, казва Емил Чоран. - Всеки човек, който не умира от глад, е подозрителен.“

Снимка Хр. Комарницки, Прас-Прес

9 февруари

Продължава настъплението на простака. „По страшен от СПИН-а, по-жилав от рака…“ Не знам, братя и сестри, дали сте се замисляли, че простотията е като водата, може да приема формата на всеки съд, в който я сложиш.

Особено страшна е овластената простащина. Валери Симеонов, подпомаган от още трима „интелигенти“ от НФСБ, написал адрес срещу зелената джихадистка Ска Келер, който прелива от пошлост и цинизъм. Все едно запорожките казаци пишат до султана. Само дето накрая не са казали „Целуни ни по гъза!", но контекстуално се подразбира.

„Коя е тази нагла и самонадеяна особа… От височината на кое минаре, завършилата университета „Шабанчъ“ в Истанбул Ска (що за име!?) раздава правосъдие в чужда държава със самочувствието на добре платен командирован сюнетчия?“

Не се казва Ска, бе, тъпанари! Името ѝ е Франческа, Франческа Мария Келер. Ска ѝ викат на галено.

А за израза „добре платен командирован сюнетчия“ направо щях да се спукам от завист. Аз не бих могъл да го измисля, хем ще стане вече 15 г. си вадя хляба с простотии.

Борисов се дистанцира от вицепремиер си. Ама така е, дето вика един пич, „с глупаците си зает през цялото време“.

Екземпляри като Симеонов ме възпират да приема теорията за интелигентния дизайн и ме убеждават в правотата на Дарвин, че човекът е произлязъл от маймуната. Някои дори още не са произлезли напълно. Не случайно "Политико" писа: „Ако някой може да спъне българското правителство по време на председателството, това е Валери Симеонов.“

 Валери стана широко известен по света с кавалерството си, когато лани предлагаше на една баба на границата да ѝ носи чантата

13 февруари

Червените написали обръщение във връзка с Луков марш, в което срещаме следното изумително изречение: „Народният съд от 1945 г. е едно необходимо и неизбежно военновременно правосъдие."

То обаче престоя само час в обръщението и бързо беше смотано, защото не било позиция на партията, а израз на личното мнение на автора Валери Жаблянов. Валери е политолог по образование, завършил е СУ, преподавали са му такива светли умове като д-р Филипов (съвсем малко!) и някои други, но това не помогна и той не успя да осмисли думите на др. Живков: „Социализъма е едно недоносче!“ В такива моменти човек разбира, че и науката не е всесилна. Или, казано по народному, една червена кратуна увира половин час след павето, с което е затисната.

14 февруари

Св. Валентин. Интервю на премиера пред Хъкмъкян. Според нас не трябваше да е баш на св. Валентин. Някой може да си помисли нещо. Казано е, че е празник на влюбените, но никъде не е казано в кого са влюбени. Защо да не може и в себе си?! Това, както учеше Оскар Уайлд, е единствената доживотна любов. Говореше се из София, не се кълна, че е вярно, че премиерът е забелязван да върви по Моста на влюбените и да се държи за ръка. (Прощавай Фред.) Слухове…

Както всяка публична изява на премиера, така и тази, затвърди окончателно изначалното ни мнение, че по-просто нещо на по-високо място никога не сме имали. Десет години вече ги повтарям тия работи, но Борисов продължава да си седи на високото място и няма намерение да слиза, нито пък има кой да го бутне. Защото Борисов – това е нацията в широките ѝ измерения. Той резонира с трептенията на „колективното тяло“, както би се изразил ага Доган. Да, не се ебавам, това е истината и напук на някои твърдения, точно тази истина не ни прави свободни… 

15 февруари

Президентът Радев се докачил от думите на премиера, че шефът на кабинета му Иво Христов (непрофесора) бил работил за Пеефски, и зададе няколко риторични въпроса към Борисов: „Имал ли е и продължава ли да има срещи с Пеевски? Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с Пеевски? Продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?”

Това даже не са въпроси, а направо отговори. Положителни.

Борисов светкавично не отговори на най-важните от тях. Просто нелюбезно ги отмести. " Явно Радев не може да ми прости, че не сме купили изтребителите.“

Престрелката между Радев и Борисов извади и лицето Пеевски от дупката му: „Нямам и никога не съм имал бизнес интереси или други обвързаности с премиера…“

Чавдар Николов

Сигурно се чудите защо му викам „лицето“, при условие, че това, което виждате, не потвърждава такава хипотеза. Особено пък как са се сговорили карикатуристите да го рисуват като дзвер… Добре, де, а какво да му викам? Фигурата?

19 февруари

Вежди рекъл вчера: Надявам се, че Борисов и Радев ще се разберат като мъжкари… Те са сериозни, достолепни мъже, на всичкото отгоре са и екстремни в живота – единият е летец, а другият – каратист…”

Било му е неудобно да каже единият е летец, а другият пожарникар. Щото каратист не е професия. И по-добре, щото, ако беше, Борисов гладен щеше да ходи…

Забелязвам във Вежди интересна метаморфоза по отношение на Пеефски. Делян Пеефски, вика, е демонизиран в обществото и това не е честно.

Същият този зле образован и още по-зле възпитан екземпляр говореше съвсем друго през 2013 г.: 

„Всички ли сме роби на един дебел, грозен, на 20 г. милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост...“

22 февруари

Нищо. Предчувствие за Гинка.

23 февруари

Гинка Пайтакова, по мъж Върбакова, от Пазарджик, купува милиардния бизнес на ЧЕЗ у нас. Кума на Гинка, разправят, била Теменужка Петкова.

Теменужката снема всяка отговорност: "Това е процедура, която беше проведена от чешката държава, по чешкото законодателство. Българското правителството няма никакво отношение“.

Но за всеки случай подаде оставка.


БоГинка, Снимка Валдес Радев

Интересно кой наднича зад Гинка. Може и СИК да е, но може и някой друг. По наглостта и безочието си тази сделка много напомня на сделката, при която трима пикльовци от Ст. Загора купиха Дипломатичския клуб в Горна баня с кредит от 8.5 млн. лв. КОЙ стои зад Гинка може да е въпрос, но по може да е отговор. С тази уговорка, че няма кой да остави КОЙ сам да се облажи от тази тлъста далавера. Както не го оставиха сам да оглозга Булгартабак. Тази сделка не е станала и няма как да стане без благословията на премиера.

От правителството съобщават, че Борисов е възложи на ДАНС и НАП да направят пълна проверка.

Ах, недей! Какви ли вълнуващи открития ще направят разследващите? Я си представете, че вземат, та открият, че зад сделката седи лично премиерът. Дали ще посмеят да му кажат?

А ако се чудите откъде се взе тая Гинка, веднага ще ви кажа. Гинка е ескалацията на наглостта и безскрупулността на управляващите и персонално на Борисов. Този път обаче отидоха твърде далече. Не знам дали ще могат да се върнат…

В интелектуално отношение Борисов отдавна е дал доказателства, че е в себепревишаване. И даяни на овърдрафта, който един милион българи щедро му отпускат. Но, ако тази сделка мине, то това ще означава, че и ние сме в много сериозно себепревишаване като граждани и човеци. Много сериозно! Помислете за това, ако не ви мързи.

27 февруари

Борисов дава заден за сделката с Гинка.: "Да приемем, че нашата опозиция е алармирала, ние сме подценили…“

Май усети, че този път ще набара фазата. Според експресно изследване на Галъп 72% от българите намират за неморална и неприемлива тази сделка.

Работата почна да се обръща. И Борисов демонстрира свирепо настроение. Някакви неизвестни гадове искали да го свалят от власт. "Някой иска да повтори февруарските събития, по друг сценарий със същите изпълнители... Тоя път оставки няма да има. Обещавам им на тези хора да ги разнищя докрай".

Боже, Боже… Десет години вече крадат и не се научиха! Почнаха като Паниковски и така и ще свършат. Може ли такава аджамийска работа?! Българската пословица казва: „Който е откраднал минарето, той е намерил калъф да го скрие". А тия тръгнали като на сватба, без калъф, без нищо…

28 февруари

На среща в сараите Пеевски декларирал, че няма нищо общо със сделката за ЧЕЗ. Имал документи, които сочели кръгове, свързани с премиера Борисов.

Възможно е, ако се съди по политиката на вестниците на медийния империалист. Още на 25 февруари Иван Тропанкев написа в „Монитор“: „Скандална е сделката с продажбата на ЧЕЗ“. А, както е известно, Тропанкев никога не си казва мнението, преди ръководството да му съобщи какво му е мнението.

Вчера се навършиха 116 г. от рождението на любимия ми Джон Стайнбек. Той е казал хиляди хвъркати мисли, сред които и тази: „Понякога проституирането не е въпрос на съдба, а съчетание от способности и склонности”.

1 март

Юнкер изчетка яко приятеля си Борисов на срещата на лидерите на балканските държави в София: „Българите могат да се гордеят с начина, по който лидерите им водят европредседателството…“

И те се гордеят! И ката ден благодарят на Бога! Благодарим ти, Господи, за този премиер, който си ни дал и прости ни, ако не го харесваме достатъчно. По-точно хич…

2 март

Полицаи обикаляли по къщята на граждани, които се изказвали неласкаво за руски патриарх Кирил във Фейсбук, и ги принуждавали да подпишат предупредителен протокол, че няма повече да огорчават главата на руската църква.

Манол Глишев ревнува, че него не са го уважили с предупредителен протокол и съобщи на всички заинтересовани институции: „Бих се изсрал в митрата, която митра сетне бих нахлупил обратно върху всесветейшата Гундяева кратуна“.

Не сме единодушен. Трябва сериозно да се помисли преди да предприемем такава сериозна мярка, като тая да му се изтропкаме в короната на светиня му.

Шегувам се. Не бива така. Все пак сме цивилизовани хора. 

Но ако ме попитате от кого се срамувам повече, дали от сквернословието на Глишев, или от унизителната проскинеза на вицепрезидента пред руския патриарх, нито за миг няма да се поколебая! Да паднеш на колене пред руския поп и да му целуваш ръка ми се струва позорно!

5 март

Валери Симеонов зачеса руския патриарх с argumentum ad hominem: „Патриарх Кирил е известен като цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари за 14 млрд. и вино за 4 млрд. за нуждите на църквата. Тоя, същият, има частен самолет, той има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя, същият, да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент… Това не е православен духовник. Това е агент Михайлов от КГБ, второразрядно съветско ченге…”

Изглежда, че понякога е добре да имаш и един изявен простак в правителството. Но един, максимум двама, не цяло правителство.

6 март

От Чехия пристигна съобщение в стил „Те ти, булка, Спасовден!“ „Хосподарски новини” съобщава, че в договора за продажба между ЧЕЗ и „Инерком” имало клауза, която изисква от купувача да сътрудничи по делото на ЧЕЗ срещу България в международния арбитраж. Ако искът на ЧЕЗ бъде удовлетворен, обезщетението можело да достигне 600 млн. евро. И затова чехите се опъват българската държава да влиза в сделката. Щото става малко шизофренично българската държава да съдейства срещу българската държава…

Не че не е възможно, де… Ставало е и пак ще става, имаме работа с бандити! Те по цял ден мислят какво и как да откраднат.

В тази история интересите на държавата ги няма. Тук се надлъгват чешките разбойници с българските разбойници. И двете страни са единодушни, че ЧЕЗ трябва да спечели делото в арбитража. Единственото, което е спорно, е кой какъв дял да вземе от стотиците милиони евро.

9 март

Цацаров възложил проверка по концесията за ски зоната в Банско по сигнал на "Зелените". Тя трябва да установи и кой е действителният собственик на "Юлен". Според премиера Борисов собственик на „Юлен“ е Цеко Минев. Но според Цеко Минев не е Цеко Минев. Обаче няма значение кой е, важното е да е спокоен…

12 март

Ердоган направил поредната провокация на конгрес на AKP в Сакария, където живеят много изселници от България: „Кърджали е част от нашите душевни граници.''

По този повод Вигенин вика: "Ако душевните граници на Ердоган мръднат още малко, на срещата във Варна той ще се окаже домакин. Безличната позиция на МВнР прави съвсем реалистична шегата с шербета".

Не беше шега. Президентът съвсем сериозно посъветва Борисов да прави, да струва, но да гледа на срещата Европа-Турция във Варна ролята на България да не се свежда до домакина, който разнася шербет.

Между другото, Борисов такъв, какъвто го рисува Комарницки, прилича точно на евнусите, които разнасят шербет. Но на живо не прилича чак толкова. 

14 март

Жириновски, лидер и кандидат за президент на ЛДПР, вика: „Хрушчов веднъж каза на британците: "Достатъчни са ми две ракети и вашите острови ще престанат да съществуват". И те си затвориха устите за 20 г. Две ракети и сбогом, Тереза Мей!... Главнокомандващият да изпрати Балтийския флот към бреговете на Британия…"

Бесът на тоя отявлен руски екстремист беше провокиран от решението на Тереза Мей да вземе драстични мерки срещу Русия заради случая "Скрипал". Мей даде срок на казаците да си признаят, че те са отровили Скрипал и дъщеря му. Изглежда, че се надяваше те да признаят и да се извинят.

„Попитах Том дали страните винаги се извиняват, когато са сгрешили и той каза: „Да, малките го правят."

Само че Русия не е от малките и досега няма случай да се е извинила.

Председателят на НС на ЧЕЗ Вацлав Пачес рекъл: "В последните години има силно напрежение, най-вече свързано с премиера Борисов, а това означава и с българската държава, и това е една от причините ЧЕЗ да продава активите…"

Демек българската държава в лицето на премиера ги е притискала с цел да си продадат бизнеса. Така го разчитам.

15 март

Соломон Паси вика: "През последните 4 г. от Москва бяха ударени няколко мощни плесници на хората, които смятат, че Русия им е приятел. Последната ситуация с руския патриарх беше много сериозен удар…"

Верно, голям шамар им заби патриката. Русофилите сега са се затаили като сукнян молец. Шамарът е почти равностоен на оня, дето им заби Путин от Македония. Там за азбуката.

След Кирил се обади и ген. Решетников. Този същият, дето нарече най-големите русофили у нас - проф. Светлана Шаренкова и проф. Димитър Иванов Гестапото – русопаразити.

„Не се обиждайте, написа Решетников във ФБ, думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пастирска любов…"

Дето рекло Айшето, приканено към орално изпълнение, мерси казваме ние на такава любов!

19 март

Иска ми се да се пошегувам с руснаците, че пак си избраха Путин и то с умопомрачителните за демократичните държави 76.67%, но се страхувам да не стане като оная приказка, дръж ми мари копелето да се посмея на оназ курва… Да не сме (сте!) избирали три пъти подред мутрата, да се смеем. И само мутрата да е… Оня ден написахме в Прас-Прес: „Борисов, Сидеров, Каракачанов, Валери Симеонов. Не ви ли идва да се гръмнете, бе, братя?! Сизиф е бутал един камък само, а вие избутахте безброй камъни и дървеи нагоре. И те после ви падаха по главите… И въпреки това не ви дойде акълът. Не го чакайте, да знаете! Старите хора казват, че акъл и мензис не дойде ли навреме, хич и не го чакай…

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов гласувал вчера за Путин. Както навярно помните, той е не само почетен консул на Русия, но също и руски гражданин. Ето това значи сбъдната българска мечта! Хем е с Русия в Евразия, хем с България в ЕС. Нещо като и онова до края, и душата в рая…

Борисов събрал вчера част от министрите и се възмутил от дупките по пътищата. И поискал до всяка дупка да дежури полицай. "Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е реална опасност за живота… Докато не се оправи – ще стои там“.

Всяка година по това време пътищата и улиците у нас изглеждат така, сякаш не зимата е свършила, а войната. (Това го взехме назаем от един казак преди време и забравихме да му го върнем…) И сега изведнъж премиерът направи откритие. 

А, бе, аланкоолу! Ти управляваш от 2009 г., бе! Тия дупки до една са рожби на твоето управление.

Сн. Христо Комарницки

Демагогия и популизъм от най-ниска проба!

29 март

Борисов: "Към този момент не считаме, че трябва да изгонваме руски дипломати… Показали сме своята пълна солидарност към Великобритания. Оттам нататък трябва да запазим канала за комуникация".

И така комунистите на Борисов загубиха единственото си предимство пред комунистите на Нинова – вече няма как да минат за прозападните комунисти, еврокомунистите, които много прогресивни хора избираха, за да не попадне властта в другите комунисти, които искат да ни водят в Евразия!

ГЕРБ трябва да се прекръсти. Европейското развитие трябва да се замени с евразийско. А вероятно и развитие трябва да отпадне. Щото какво развитие е да се връщаш там, откъдето идваш?!
Фрогнюз научил от дипломатически източник, че руски дипломати пратили по служител на МВнР хабер на българското правителство – ако изгоните наши дипломати, чакайте компромати. Ставало дума за документи, уличаващи високопоставени български политици в далавери по „Южен поток“, АЕЦ-Белене и др.

Френският „Нувел обсерватьор“ пише, че ВМРО е замесена в криминална търговия с български паспорти, а лидерът й и негово протеже в ДАБЧ прибирали десетки милиони евро от тая далавера, в резултат на която стотици македонци, албанци и косовари влизат незаконно в ЕС. И по този повод Велизар Енчев вика: „В кабинета има организирана престъпна група, търгуваща с европейски паспорти.“

Не, не е така. Целият кабинет е ОПГ – организирана престъпна група. И вътре в цялото има подгрупи със специфична специализация: ток, огради, паспорти…

To be continued tomorrow

P.S. Книга шеста на „Из делниците на един луд“, 400 страници, 16 лв., гарантирано удоволствие.
За да я получите трябва да звъннете на Тонифона (0885233691) или да изпратите следните данни на мейл [email protected]: 1.Име и фамилия; 2.Телефон за връзка; 3.Офис на Еконт, който ви е най-удобен. (Става и през Фейсбук на лични.) Ако желаете книгата да има автограф или посвещение, посочете на чие име да бъде.
Можете да я поръчате и в електронната книжарница Mushkato.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови