Как да спасим черноморския сезон

Емил Йотовски 08 юли 2019 в 11:05 18166 5

Няма да мрънкам и веднага започвам с предложенията. Сезонът е провален! Да! Но има надежда. Само трябва държавата да запретне ръкави и да предприеме следните действия:

Да се направи билетче от лотарията – „Златен сезон“. Купуваш, търкаш и с изхарчените пари спасяваш сезона.

Да се пуснат още сто-двеста кила кокаин в разфасовки по сто грама да плават на различни места и който ги улови – негови са си. Победителите да ги дават по телевизията, за да привличат още хора.

Да се даде право на всеки концесионер от два до четири следобед да дави по един човек на плаж. Хората обичат зрелища (още древните римляни така са си спасявали сезоните). В часовете за давене царевицата да е на половин цена. От десет на осем лева.

Да се въведат нови материали за шезлонги. Тиково дърво от чам, балсово дърво от чам, както и махагон от чам.

Да се даде право концесионерът да може да бие по един клиент на ден без причина с цел поддържане на плажната дисциплина.

Да се направи ДМС кампания „Спаси сезона“ за да могат хората доброволно да превеждат пари за каузата.

Да се направи спортно състезание. Мутрите от единия концесионен плаж да могат да нападат мутрите от другия и да заграбват територия. Нещо като стратегическа игра, но с мутри.

Знам, че ще ревете при следващото предложение, но ако сте патриоти ще ме разберете.

Всеки концесионер да има правото на средновековното феодално право – „правото на първата нощ“. В случая „правото на първия плаж“. Концесионерът трябва да може по закон да преспи с всяка жена, която за пръв път идва на плаж. Така се дава възможност на жените да раждат и ще оправим демографията.

Ромите продаващи царевица да носят перуки като Моцарт. Не знам защо, но ще стои много изискано и туристи от цял свят ще се стичат да ги гледат. Снимките с тях да са срещу пари. Може да се направят и магнити за хладилник.

Като казах снимки, та се сетих: Снимка на сгънат или неизползваем чадър – 5 лева. Снимка на чадър и шезлонг -10 лева Снимка на сметката от заведение -50% от цената на сметката.

Снимка на празен плаж – по договорка с концесионера, но не-по малко от 10 % от концесионната такса.

Да се въведе „Данък предварителен туризъм“. Направо да се приспада от заплатата. Няма искам-не искам. Щом си гражданин си длъжен да си турист. Така ще е законно. Който се дърпа – престъпник. Знаете ли колко работа на МВР ще се отвори да лови престъпници?

Задължително да се затворят изходите към Гърция. Не да се лигавим с някакви задръствания. Така де, в трудни времена се налагат трудни решения. Да се обяви на населението, че това се прави за тяхно добро. Да кажем, че така се предпазва от ухапване от комари.

Ако и това не проработи, да се обяви война на Гърция. Ще се наложи на гърците да ни превземат, ще станем тяхна територия и тогава не ние, а те ще имат провален сезон.

Вижте, че е лесно?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5430

5

Stifen

17.07 2019 в 11:12

Доброзорни 30 дневни бригади от всички българи от 14 до 70 години - като безплатни чистачи, миячи, келнери, камериерки т.н. по хотелите на мутрите

11178

4

Крушата

13.07 2019 в 12:18

Никак не е смешно, защото положението е реално по-трагично от това, което си представя авторът на дадената статия - хумористичен опит.

13510

3

Mayya

08.07 2019 в 13:06

Хахахаха!!! Своевременно Инициативен комитет да Ви излъчи за преговарящ с Гърция - да не вземат да се опъват и да не искат да ни превземат. И това да стане преди да са въвели "Данък Предварителен Туризъм", щото Тя ще го въведе. Със сигурност. Само й дай идея и й глей акъла ))))

14469

2

случайно прочетох

08.07 2019 в 12:42

:-)))))))))))))))
Браво, Йотовски!Усмихна деня ми!

6145

1

kokoten

08.07 2019 в 12:17

...много яко...евала...