Който умре в планината – глоба!

Емил Йотовски 04 януари 2019 в 09:53 11576 5

Туристи тичали в планината, моля ви се и не ги пуснали в частен заслон. Били нещо недоволни. Е, не може така. 

Туристите щели да пукнат от студ. Единият дори бил по къси гащи. Закалявал се е. Лъже! Ако иска да се закалява, да пие витамин С. Всички знаем как става закаляването. Как не го е срам? Ами ако го види някое дете, какво ще си помисли? А? Било е през нощта, ще кажете? Ами, ако детето е с уред за нощно виждане? А?

Представяте ли си как зад вратата едни хора ядат и пият, пукат пиратки и бичат хора, а от другата страна едни други пукват от студ? На пръв поглед изглежда нечестно, ама дали е така?

Първо!

Какво очаквате през зимата? Да не е студ ли? Да не би да искате от топлинен удар да пукнат? Хайде да се придържаме малко към реалността.

Второ!

Планината не е за тичане. Ако искате да тичате, тичайте си вкъщи или на места обозначени за тичане. Същото важи и за ходенето. Малко ли алеи направи общината? Това тротоари, това градинки… Ама вие напук в планината. Да бутате властта искате.

Трето!

Били хвърляли снежни топки по прозорците. Това, както щете го наричайте, ама си е хулиганство.

Четвърто!

Активисти ли сте, зелени ли сте, филодендрони или еделвайси. Дайте да се разберем. Вие сте си вие – планината си е планина. Ако нещо не ви харесва – не го харесвайте. За останалото си има закони. Ето го и закона за частната собственост. Значи хората с пот на челото са си направили частен заслон, за да могат да си папат и пият в тесен семеен кръг, а вие ходите и им разваляте празника. Повтарям - частен заслон. Щом имат документи, значи е частен.

И планините са частни. Ако са издадени документи, разбира се. И се развиват. Тоест, бочат се разни неща по тях с цел развитие на планината, от което планината автоматично става от обикновена, тривиална планина – развита планина. Носи приходи. Нещо като развитото социалистическо общество, но става въпрос за планина.

Засрамете се малко, ако нямате морал, поне закона спазвайте. Ами ако вземе да се самосезира прокуратурата? А?
Плюс това кой е казал, че планината не е за пиене?

Грешка! Планината е за пиене. Аз, лично съм пил на планина и от опит знам, че там е много подходящо. Дори може да се яде салам и руска салата. Сигурно ще кажете, че и яденето е забранено? Не драги ми опоненти. Щом не е забранено, е позволено. Това се нарича демокрация.

Ако толкова държите да спортувате в планината, което след толкова много фитнеси около вас си е живо извращение, моля не пречете на пиещите и ядящите. Това се нарича толерантност.

Ако искате красиви гледки – ми имате си компютри. Сложете си подходящ скриншот. Наслаждавайте му се. Дори може гледка от луната да си сложите.

И последно! Който умре в планината, трябва да се глобява. Хората са измислили за тази цел болници, гробища и други заведения.

Хайде честита нова година. И помнете! Ако искаме да уважаваме чуждото, трябва да уважаваме чуждото. Това все едно Божинката го е казал, ама не е той. Само по буквите си прилича.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

5

rrr11

04.01 2019 в 16:42

Много слабо. Не му се е получил ироничния коментар на автора. Нямате ли си редактори, не е нужно всяка писаница да се публикува.

11912

4

бацка

04.01 2019 в 14:20

До #3 - току-що сам се опроверга.

5806

3

Мишленце

04.01 2019 в 12:21

По-малоумен коментар от този на Йотовски трудно може да си представи човек!

11912

2

бацка

04.01 2019 в 11:00

Адски и добро, всъщност. Но ако кратуната е пълна с тиквени семки, вникването в смисъла му е мисия невъзможна.

10571

1

Hissarion

04.01 2019 в 10:38

Мислех си, че Терзиевски има несвързани мисли, но на това и професор Вучков и Пената ще свалят шапка в недоумение какво е искал да каже автора.