Краят на “полета” на илюзиите

Юрий Йорданов 18 юли 2014 в 10:26 10435 16

Снимка Noresharski.com

Както винаги в живота, най-голямата цена за чуждото безумие я плащат невинните. Това просто съждение е известно откакто свят светува, но човешката природа не го научава лесно. Напротив.

Ефектите от атентата със самолета на Малайзия ще имат дълготрайни резултати и последствия върху Русия и бъдещето на тази страна. Светът също не е същият!

И тъй като Трета световна война няма да има, икономическите резултати от новите санкции срещу Русия ще ускорят края на мъките на Украйна и скоро ще видим смъртта на “Новорусия”.

Краят на илюзията, че в XXI век може да прекрояваш следвоенните карти идва по-бързо от очакваното.

По-задълбочените анализи, които светът ще прави в идващите дни и седмици, ще предизвикат бързите реакции на чакащия “прозренията” на Путин Запад. Поредната порция гузност ще се прояви в твърдост на санкциите и в действия, които бяха избягвани до сега.

За съжаление – цената винаги се е плащала и ще се плаща от народите на Украйна и на Русия. Пожелалата да напусне концентрационния лагер Украйна и народът й ще получат подкрепата, която досега не получаваха в истинския и заслужен размер.

Народът на Русия ще започне да осъзнава цената на официалните 86% подкрепа за Путин. Балонът скоро ще се пукне.

Едва ли някой си мисли, че Путин е дал заповед самолетът да бъде свален. Когато злото бъде оставено без контрол, то се самовъзпроизвежда и убива през инстинктите на слугите му. Но оставените без подкрепа и надежда терористи са пожелали: или да си отмъстят, или да се престараят във верността си към заповедта, която са били получили. Ефектът е само един.

През смъртта на невинните пътници терористите изгониха и последните мисли у по-умерено настроените, които смятат, че изходът е в по-меките санкции. Само си представете – преди ден станалата на 60 години Меркел притискаше новоизбрания украински президент Порошенко за преговори през видеовръзка. Преговорите, логично, се провалиха.

Може би сега ЕС и “умерените” в Съюза ще прозрат гузно защо само Полша и прибалтийските републики бяха “най-яростни” в съпротивата си срещу Русия и защо Западът свенливо търсеше мира.

Може би днес и цялата ни местна кохорта от политици с предложения за “меки санкции” ще се умълчи. “Южен поток” няма да има. И не е нужно да сме много умни, за да го предвидим.

Нима има още какво да се случи на света и Украйна, за да стане ясно – комунизмът е бил винаги зло, както и да бъде опакован. Добър бизнес със злото няма и не е имало.

Бог да прости невинните хора, които платиха и плащат сега за илюзиите на световните лидери. Няма пари, които да обяснят на когото и да е станалото и това, което ще се случи утре. Мирът и животът струват повече от цената, която искаха да платят лидерите досега.

Цената на мира днес бе предоговорена! През смъртта на невинните. Както винаги. Дано урокът е научен от всички.

Алчността убива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!