Краят на това правителство е видим и скорошен

Юрий Йорданов
05 декември 2013 в 13:18 | 7983 |40
Юрий Йорданов
Юрий Йорданов

Независимо от привичното и сиво ежедневие на спорадични протести и "дълбото удоволетворение" на властта от "успешните" си първи седем месеца на победа над протестиращите. Въпреки усещането за края на надеждите ни, реалността победи чуествата! Няма как в една страна член на ЕС (била тя и най-бедната) да няма ефекти от публичната проява на гражданско общество по този забележителен за света начин.

Битката за "нищото". наречено "морал" не е свършила. Тя просто сега започва. Но Българите осъзнаха силата си и вулканът България тътне. Глухите софийски управници го чуваха, но запушили ушите си с долари и рубли, не поискаха да видят реалността. Илюзията, че България не е София, територията ни е сама в "свободата" си да е "троянски кон" свършва.

От първия ден на членството ни в ЕС България не от Кула до Кулата и от Малко Търново до Калотина. България не е просто член на Европейския съюз само да взема пари от "богатите". Има си и задължения, за които правителството не поиска да си спомни. Сляпо вярвайки на окураженията от Москва.

Днес, "приказката Орешарски" свърши!

Ловецът извади Червената шапчица от корема на Вълка!

Камбаната Украйна удари и мощните й звуци ще отекват дълго. По света, в Европа и у нас! Ставащото в тази страна е един урок за Европа, но е още по-голям като значимост за местните ни "копия" на Янукович.

От видяното от нас в кадрите от площада Евромайдан - освен с мащаба си и добрата си и бърза организация, украинците не се различават от нас и нашите повече от 170 дни съпротива на същите по генезиса си и целите си управляващи. Ние, българите, просто имахме по един невидим начин гърба на Европа. Лоша или добра - именно тази Европа и членството ни е ЕС ни помогнаха да не бъдем бити и "разчистени" по бруталния "патент" на силите на реда в Киев.

Вчерашната новина за развитието на проекта "Южен поток", изразеното в официално становище на ЕК за несъвместимост на проекта поставя правителството на Орешарски "задачи", които са нерешими.

Краят на това правителство е виден и скорошен.

Независимо от очакваните "логични" и хладнокръвни усилия на пропагандата, международната изолация на България, спирането на Европейските средства по програмата "околна среда" и други знаци за спиране на други пари по програми, перспективата на България да "добута" с този кабинет до Нова Година са минимални.

Приказката свърши!

Започва инвентаризацията на склада от натрупани десетки "химически оръжия", забранени от разума. Започва нова среща на Българите с реалността, за която никой не говореше. А всички "рационални" знаем.

В корема на Вълка е страшно и ние, българите, тепърва ще го разбираме по единствения възможен начин. През мъчителна среща с реалността.

Като след всяко пиянство - идва абстиненцията и болката от трезвостта.

Отворете прозорците!

Препоръчани материали
иван 14.12 2013 в 21:26 40
+ 0
- 2
за съжаление авторът би бил най- щастлив ако потоп залее България и удави орешарски. Това че ще има и други пострадали мисля че няма значение за него.... collateral victims така да се каже..
KIRMAN 09.12 2013 в 20:57 39
+ 0
- 0
Леле-е-е що са коментари , що е чудо ! няма какво да добавя ! Имам само два малки въпроса : 1. Г - н /Г - жа / alf от същата планета ли е като този от сериала ? и 2. Гледахте и слушахте ли последния гост на " лице в лице " тази вечер ?
WWW 09.12 2013 в 16:37 38
+ 0
- 1
Имам чувството, че подобни автори, намиращи изява предимно във вестници като "Капитал" и "Дневник", Нова ТВ и "новинарски" сайтове като Offnews не само са отворили виното предпразнично, но и преживяват с помощта на сериозни опиати. Материалът е толкова откъснат от действителността, че чак ми е тъжно за автора.
"Ловецът извади Червената шапчица от корема на Вълка!" ??? какво да му коментираш? Винету отвсякъде.
"Като след всяко пиянство – идва абстиненцията и болката от трезвостта." има ли нужда от анализ... ;)
Ludlustrator 07.12 2013 в 19:42 37
+ 0
- 0
Та к'во точно подкрепяш, на Безуханова мадурите ли?
Ludlustrator 07.12 2013 в 19:40 36
+ 1
- 0
Това къде го пишеш, сам разбираш ли си го, или с горният пътеписец си имате някаква комунистическа закачка?
Ludlustrator 07.12 2013 в 19:36 35
+ 0
- 0
И да ги охранява Баце, и да остане там де, той тук им пази накраденото, а там ще ги пази някой да не ги открадне.
Ludlustrator 07.12 2013 в 19:33 34
+ 0
- 0
Как да не казва нищо, всичко си е точно, ментетата за HP консумативи тръгват от изток и пристигат на запад.
Ludlustrator 07.12 2013 в 19:27 33
+ 0
- 0
Ако не беше гротескно , щеше да е смешно, дребен мошеник за морал взел да говори, как си мислят че ще могат да пробутат Безуханова, добре позната в ИТ средите, нали ще бъде разпердушинена.
Ст.Либертов 06.12 2013 в 22:04 32
+ 0
- 2
Юркий, краят на простотията, която си въобрази, че може да диктува, е не само видима, тя вече е факт. Простаците протестъри и техните кукловоди окончателно са аут, понеже позьорство и фалш винаги водят до фиаско.
Мери 06.12 2013 в 14:07 31
+ 0
- 0
Преди повече от 4 години имах глупостта да гласувам за ГЕРБ, защото усещах, че само те имат възможността да предотвратят създаването на правителство, отново начело със Станишев. Но човек се учи от грешките си и вече не само няма да гласувам за ББ, но и за съпругата Ви-Саша Безуханова, г-н Йорданов! Изобщо за когото и да е било, създаден в лабораториите на олигархията. Без мен в Цирка за увеличаване на богатствата им!