Ксенофилия - разкази от Централата

Николай Фенерски 23 ноември 2015 в 08:34 8514 6

Телефонът в Уайтхаус иззвъня. Дрън-брън, както си звъни онзи телефон, специалният, скрит в касата на стената. Звънеше, подкрепен от червен светлинен сигнал, привнасящ една излишна тревожност у временния обитател на кабинета. Черният човек отключи касата със специалния си ключ и вдигна слушалката. Произнесе само една дума:

- Слушам.
- Бари, имаме извънредна ситуация, качвай еърфорс уан и бегом насам! - нещо в тоя смисъл де...
- Тъй вярно, ваше превъзходителство.

По специалния телефон няма излишни приказки, ако се наруши протоколът, следват строги наказания. Барак вдигна обикновения телефон и разпореди на секретарките си самолетът му да бъде подготвен за излитане до двайсет минути. След това по мобилния обясни на Мишел, че се налага да пътува по спешност и я помоли за прошка, все пак тя е дъ фърст лейди, трябва вече да е свикнала с необичайното работно време на половинката си.

25 минути по-късно. Барак си наля един портокалов сок и затвори очи да помедитира, защото имаше лоши предчувствия. Никога досега не беше нарушавал разпоредбите на Централата, надяваше се да не се е издънил по невнимание, все пак заповедите са ясни и прости, съобразени и с ниския коефициент на неговия предшественик. При последното изслушване на инструкции във ФЕД преди месец си направи добре сметката, че предстоят натоварени дни и седмици. Икономиката на страната според него се крепеше върху обикновена зелена хартия с напечатани картинки върху нея. Много хартия, милиони тонове. Налагаше се да се продадат нови инструменти за взривяване и стрелба и да се отмъкнат нови петролни кладенци, за да се постигне поне временна стабилност. Така поне той си представяше действителността. А тя беше твърде илюзорна. Самолетът се отлепи от пистата.

След няколко часа кацна на Острова, където Централата заседаваше само при извънредни ситуации. Барак забеляза, че на съседната полоса е паркирал самальот с червено знаме. Аха, досети се той, Володя също ще присъства. Значи работата е напечена. Или просто навлизаме в нов етап, сега ще разберем.

- Господа – започна Главният, - ще покажем две презентации, всяка една трае двайсет минути и след всяка една ще има кратка почивка и петнайсетминутно обсъждане на отделните точки, за да установим до каква степен сте усвоили новия материал. - На кръглата маса седяха петима непознати от медиите около шейсетгодишни типове с клюнести носове и безизразни очи, един доста познат на интересуващите се от световна политика, също с гърбав нос, неговият поглед излъчваше хитрост, наричаха го Хайнц, Главния стоеше отстрана, а един до друг точно срещу екрана зад гърба на Главния седяха Володя и Барак.

Главния продължи с увода си:

- Накратко ви подготвям за това, което ще видите. На предстоящата среща на ООН Барак заявява, че ръководи най-силната армия в света. Володя държи по-убедителна и твърда реч, с която търси сметка на другите за положението в света и Сирия. Задава въпроса „Вие разбирате ли какво сторихте?“ възмутено. На следващия ден Володя пуска самолетите да прелитат и да гърмят, задействат се и ракетите от Каспийско море, неволно навлиза няколко пъти в турското въздушно пространство. След което се пускат явните дезинформации, че са убити невинни сирийци, трябва да бъде явно. Да бъде съшито с бели конци, целта е Володя да излезе напред и да се издигне в очите на всички проли, плебсът трябва да го заобича на всички континенти, дори и в САЩ, така ще постигнем следващата си цел. Той ще бъде оправдан да започне по-мащабни действия и никой няма да се върже на демонизирането му с изключение на либералните прослойки в Европа, но и това не е лош вариант, нека да има злодей и за тях. Дуализмът е много лесна игра, за всекиго има по нещо. Специалните отдели са подготвили наши собствени шахиди, които ще изиграят доста важна роля, Брюксел ще се окаже напълно блокиран, столицата на ЕС ще бъде парализирана месеци наред. След което ще настъпи нуждата от следващ етап. Всички ще го поискат. Това е важно за нас, да бъде доброволно поискано. Иначе няма да спечелим играта. Борим се персонално за всяка отделна душа. Трябва да ускорим малко процесите. 2016 ще е предпоследната година преди „решителните мерки“ и подготовката трябва да бъде на ниво. А за неконтролираните шахиди не се тревожете, те също са програмирани в наша полза.

Хайнц кимаше след всяко изречение на Главния. Барак и Володя слушаха съсредоточено. Останалите старчоци излъчваха дистанцираност, все едно ги нямаше и бяха само декор. Филмите бяха прожектирани. Обсъжданията минаха гладко. Президентите на двете държави получиха още подробни указания, бяха инструктирани да демонстрират разговори и близост и на предстоящия форум на Г7, да го направят сякаш е нерегламентирана и непринудена среща. След което поеха към летателните апарати. Еърфорсът откара Бари накъм Лас Вегас да релаксира след тежкия ден, а самальотът затътрузи тялото на Володя към Сибир, където и той да разпусне, като поязди малко жерави. Главния си отдъхна, обичаше спокойствието... Но старчоците му оказваха натиск и нямаше мърдане. Хайнц играеше ролята на буфер между тях и него и беше стратегът на операцията. Преди да се оттегли в заслужена почивка, Главния извика в кабинета си пресаташето и започна да му диктува последните инструкции за деня:

- Да се пусне снимката как папа Франциск целува ръка на Ротшилд, докато с Хайнц и останалите момчета гледаме сцената и се радваме. Да се опровергае излязлото наяве твърдение, че бездомните кучета в София са репресивен апарат на властта срещу населението. Там провеждаме изключителни лабораторни експерименти, София е най-добрата ни лаборатория и не бива общественото внимание да бъде изостряно в тази насока. Ще вземат да се досетят всички и ще ни провалят научните опити. Ние тези кучета ги прекарахме от доста далече и ги пуснахме да беснеят по улиците. Някои от тях са генно модифицирани и ги наблюдаваме специално с вграден микрочип. Да се публикува уж като случайно изтекъл Канцлеракт – да се държи в тайна основанието, върху което се развиват днешните държави, да не се допуска друго изтичане на договори и споразумения. Канцлеракт ще послужи само като предупреждение към всички, че ние управляваме. Това е за днес, драги. Сега ти пожелавам лека вечер. А, забравих – на писателя, който ни протоколира, дозата препарати да се удвои. Не бива да допускаме да изтрезнее...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови