Новините от деня

Венци Мицов
28 юни 2015 в 08:16 | 13667 |22
Нищо кой знае какво...
Някакви провинциални изнервени батки слезли от колата, убили служител, който им направил забележка, че пътят е в ремонт, после се качили в колата и отпрапшили...
Никаква новина...
На фона на лежерната седмица, в която ние пък се групирахме като две армии - за и против прайда - и започнахме да се подготвяме за поредната война.
"Гей симпатизанти срещу контрагей симптизанти".
Не, знаете ли, това не е нормално!
Не е нормално да водим разговори, които винаги в крайна сметка ще ни доведат до изводи от типа - "Не на НАТО, да на НАТО, не на ЕС, да на ЕС, не на Путин, да на Путин, не на Обама, да на Обама".
Давам пример с разговора за прайда.
Страна номер едно - "Това содомитско сборище е пример как ЕС ни налагат еврогейските ценности, на фона на признаването на еднополовите бракове в САЩ е време да излезем от НАТО и ЕС и да се присъединим към православната майка Евразия".
Страна номер две - "Искате да ни върнете в комунизма, забранявайки да има паради. Искате Путин да дойде тук, за това не харесвате прайда".
В тоя разговор вече всички вие сте участвали.
Само че той не е бил за прайда - бил е за референдума на Плевнелиев. Или за заема от 16 милиарда (който, за да сме политкоректни, всъщност не е заем, а нещо друго).
Или за това дали назначенията на това правителство са като назначенията на предишното правителство.
В тоя разговор ще ви набутат дори да заговорите за цените на доматите на пазара, защото феновете на времето, когато доматите не са били гадни евродомати не спят, а пък онези, които ще ви обвинят в комунизъм, ако кажете, че като дете сте ял по - вкусни домати също са дежурни на линия.
Но да се върнем в началото.
На фона на разговорите за прайда, на фона на разговорите за 20 - те американски танка на една магистрала, която, подобно на останалите, се строи от времето на априлския пленум у нас, но за сметка на това управляващите се бият в гърдите колко голям успех имат именно с нея и подобните се оказа лобно място на един човек, който оставя 3 деца сираци.
Тема ли е това?
Видяхте ли я в медиите?
Видяхте ли коментари на "инфлуенсъри" и "опиниънмейкъри" в мрежите по повод трагедията?
Отговорът е повече от очевиден.
В тая тема няма нищо за упражняване на брилянтните ви геополитически познания.
В тая тема има само две неща - скръб и безпомощност.
Скръб, която не може да се превърне в ярост, защото не знаем срещу кого да бъде насочена - срещу управниците ли, които преди избори стартират изнервящи ремонти, защото през останалото време спят.
Срещу съдебната система ли, защото подобни убийци се чувстват напълно безнаказани.
Срещу образованието ли, защото ако образованието си вършеше работата добре, хората нямаше да са скотове.
Срещу ценностите на обществото ли, защото у нас семейството вече е една разпаднала се клетка в дългата верига за създаването на личност.
Срещу църквата ли, защото тя е заета не с духовни дела, а със заклеймяване на заниманията с йога.
И безпомощност, защото няма какво да направим.
Не ми се пише за прайда.
Бих работил, за да защитавам правата на хора, които биват мачкани от системата.
Бих работил безшумно, систематично, аргументирано.
Пише ми се за онези, които без време си заминават по най - нелепия и безумен начин.
Пише ми се за жертвите на автомобилните катастрофи, за децата, които биват пребивани от родителите им - наркомани, за бабата, която е изнасилена и обрана (20 лева и два - три буркана с компот и свинска мас), пише ми се за човека, който си продава кръвта, за да може да изпрати сина си абитуриент.
Пише ми се, но вие няма да го четете.
Вътре няма да можете да наместите отправните си точки за Путин и Обама.
Или за Бойко и Орешарски.
Или за Сорос или руското посолство.
А междувременно утре, на някоя друга магистрала някой друг изнервен клетник ще излезе, ще вземе камък и ще го запрати по вас.
Нищо, че това не е вашата новина.
И нищо, че докато се избиваме един друг коментираме кърменето в МОЛ - а или пък с 30 години закъснение започваме да атакуваме отдавна падналия комунизъм.
Или пък да искаме неговото връщане, щото при бай Тошо цигарите "Стюардеса" били 80 стотинки...

PS. Докато пиша тоя текст, разбирам, че Столична община ще получи предложение за гласуване, в което се иска глоба между 300 и 1000 лева, ако хванат някой да рови в кофа за боклук. Написвам го във Фейсбук, където моментално се появява коментар на симпатизант на управляващите, гласящ - "Много ясно, кофите са частна собственост".
Искате ли да коментирам това?
Или по - добре да я караме по вашия дневен ред...
Оня с Путин, Обама, прайда и военния парад на Червения площад?

Препоръчани материали
ясминка 29.06 2015 в 18:46 22
+ 4
- 0
Полк., ето как става:
Приемаш глоба от сто лв. за ровене в кофа.
Хващаш мангала да рови и понеже за трети път не може да си плати, обявяваш го за рецидивист и го вкарваш в затвора, където работи на минимална надница докато си плати глобата заедно с лихвата. В зависимост от глобата, лихвата и надницата, може и никога да не излезе. Сам се интегрира!
Трябва малка промяна в законите и приватизация на затворите, но и без друго има желание за реформи. Можем да почерпим опит от най-добрите, те сега са ни приятели.
полковник 29.06 2015 в 15:43 21
+ 0
- 0
ясм. по въпроса с кофите съм съгласен с теб, дори ти писах плюс. прочее, НЯКОИ, подчертавам го защото тук не влиза онази маса нещастници - бедняци - пенсионирани учители, работници, служащи, обездомени, ако мога да кажа такава дума, измамени, ограбени от "имотни", "съдия изпълнителски" и адвокатски мафии - които са докарани до състояние да ровят в кофите - НЯКОИ от тези които бъркат в кофите - цигани - си продават, както знаеш, кръвта за двеста лева - един сак кръв - стоят на групи пред болници и кръвните центрове - "банки" и питат минаващите имат ли нужда от кръв за техни близки и т.н.. А ти кажи, сега, кое е по чудовищно...
п.п.
както често се случва тук, коментарите "преляха" темата.
Кристи 29.06 2015 в 11:43 20
+ 0
- 1
Много е лесно да изкажеш мнение без да вземеш страна. Любимото ми избягване на същностното...
ясминка 29.06 2015 в 11:23 19
+ 0
- 0
Полк., те океаните и сега преливат, но по полит-коректни причини, ни занимават с ИДИЛ - сборище от пет човека, които могат да бъдат изметени за два дни, плашилището Путин и с фундаменталния въпрос "болест ли е или избор?".
п.с. Знаеш, че в армията са живи добрите традиции от Спарта - не бъди така безкомпромисен с братята по оръжие. Интересно ми е какво мислиш по въпроса с кофите? Залагам, че знаеш отговора.
полковник 29.06 2015 в 09:48 18
+ 3
- 2
proud /praʊd/
adjective
adjective: proud; comparative adjective: prouder; superlative adjective: proudest

1.
feeling deep pleasure or satisfaction as a result of one's own achievements, qualities, or possessions or those of someone with whom one is closely associated.
"a proud grandma of three boys"
synonyms: pleased (with), glad (about/at), happy (about/at/with), delighted (about/at/with), joyful (at), overjoyed (at/over), thrilled (at/about/by/with), well pleased (with), satisfied (with), gratified (at), content (at), appreciative (of)
"Moira was a delight to her proud parents"


ПРАУД!!! ГОРД! ПРА–УД нот то бе a педерерунгел.

antonyms: ashamed
(of an event, achievement, etc.) causing someone to feel proud.
"we have a proud history of innovation"
synonyms: pleasing, gratifying, satisfying, fulfilling, rewarding, cheering, heart-warming; More
happy, good, memorable, notable, red-letter, glorious, splendid, wonderful, marvellous
"it's a proud day for all of our workers"
antonyms: shameful
2.
having or showing a high or excessively high opinion of oneself or one's importance.
"he was a proud, arrogant man"

от туй по ясн за разликата между ПРАУД и ПРАЙД - здраве му кажи:)))

p.s. да не хиперболизираме темата за едно болни хора и излишно да насочваме внимание към детайли от тяхната отвратителна болест.
мешката 29.06 2015 в 08:52 17
+ 3
- 1
Полковник, отговарям ти:

Какво е прайд?

Прайдът е мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора (ЛГБТ) и техните близки и приятели, което съчетава социално-политически протест с развлекателни елементи.

Думата „прайд“ идва от английската дума pride, която означава гордост.............sofiapride.org

Това го взех от официалния сайт на организаторите. Нямаме различия с теб - просто става ясно, че освен обратни тия хора са и неграмотни. Ако не си схванал иронията ми, значи трябва да си взема бележка!
полковник 29.06 2015 в 03:40 16
+ 4
- 1
ясм., последно обявиха че е болест. Но и да не го обявят и да го болест е! И друг път съм писал - истината не е категория от училищната аритметика. Всички педерунгели и лесбийки(надявам се ти да не си такава, а ако си - нямам нищо за или против)да ревнат че две и две е пет - с това няма да променят факта че две и две е четири. Болестите са болести! И педерлъка е болест. За другото прочети отново написаното. Адвертайзинга им е добър - вероятно това имаш предвид, но какво има за чудене - Ленин продаде най гнилата стока - Болшевизма азиатски тип на половината свят - и трябваше да минат седемдесет години, докато се усетят хората, че дъвчат говна и си самовнушават че е елексир! Така че ако и да е тревожно, не виждам някакъв феномен, че педерягите стоят високо на пазара на извратените идеи. Справка - ИДИЛ, леволиберасти, фенове на Ванга, веганци, вегетарианци... Надявам се все по-вече хора да се усетят, че нито света ще се опържи от глобалното затопляне, нито океана ще прелее нито педераслъка и исляма са нормални неща!
п.п. Интересен начин, ясминке, да показваш, че ме харесваш. Значи, ако и да си малко по дребнава, все пак не си лесбийка.
Гражданка на РБ 29.06 2015 в 02:01 15
+ 6
- 2
Честно казано, темата Sofia Pride във форматът й "език на омразата/ език на любовта" и "не-/толерантност" никак не ми е интересна. Ако в предишния си коментар съм изразила упрек към автора Венци Митов, то е, защото знае за какво иде реч. За някои от коментиращите не съм сигурна.
За какво всъщност настояваха участниците и подкрепящите ги? Май повечето от тях също ще се затруднят в изразяването на искането си за въвеждане в образователната система на джендър пърформанса на Джудит Бътлър. И ако това стане, ще ги накара да се почувстват равноправни и недискриминирани? Нещо не ми се вярва. А децата ще учат удивителни неща, че тялото съществува преди пола и са им наложени повтарящите си ролеви пърформанси, които са вид насилие над индивида и прочие.
Джудит Бътлър пише интригуващо и интелигентно, но пише интелектуални утопии.
Професор Балкански 29.06 2015 в 00:30 14
+ 5
- 0
Тея с Колима-Експрес на почивка в Сибир all inclusive ...
kонбекон 28.06 2015 в 23:56 13
+ 3
- 3
Че са прайд - прайд са, че са горди - горди са, ма много са шумни беее, сякаш те са правилото, а ние - изключенията.