Прасето срещу държавата

Емил Йотовски 11 август 2019 в 11:14 10623 0

Ти умъртви ли си прасето доброволно!?

Днес е ден за умъртвяване на прасета. Доброволно умъртвяване. С цел ограничаване на епидемията от африканска чума. Хората с песни и цветя изпълнени със спонтанна радост точат ножове и палаво гледат към кочините. Знаят, че вършат добро дело, което е за тяхно добро…

Но не!

Бунтове, недоволство, съпротива. Защото тези, с прасетата, знаят, че след това следва немотия и глад.

Но държавата не се интересува от частните неволи на никого. Тя е над всички и гордо е вперила поглед в бъдещето. Което, ако се вярва на телевизиите, е светло и цветущо. Макроикономическо и нацъфтяло. Държавата толкова високо гледа, че вижда само най-високите граждани. Тези, които седят на офшорните си сметки. Знаем ги кои са, а и темата е за други прасета.

Да накараш човек да си убие поминъка е брутално. Поне трябва смислено да му се обясни защо трябва да пукне зимата от глад. Не да се лъже и да му се бичат лозунги, а да се обясни. Човешката.

Иначе, освен че е гадно, е и обидно. Тази разпоредба звучи така: „Държавата принуждава Еди Кой Си да гладува следващата зима. Ако има деца – и те. Ако не гладувате, ще попаднете под ударите на закона, защото е гласувана разпоредба. Хайде чао и си опичайте акъла, че по-зле ще стане!“

А какво направи държавата, за да не се случи това?

Нищо смислено! Сега се избиват прасета, защото ни налази същата тази епидемия, заради която се построи великата северна стена за *бем ти и парите. Същата стена, която щом дивите прасета я видяха, и полудяха от смях. Която се пръскаше с урина от вълци. Даваха я по телевизията и всеки, който разбира поне малко от огради, виждаше, че тази тел няма да спре и куче, камо ли прасе.

Разбира се, можеха да се направят табелки, на които на разбираем свински език да се напише, че това е територия на Европейския съюз и влизането на прасета извън кондиция е забранено. Толкова ли ви се досвидяха още няколко милиона за табелки?

Обаче освен Евросъюз си имаме държава, която трябва да е загрижена за хората, населяващи я. Поне по протокол трябва да е така.

Ако не сме на ЛСД, ще видим реалната картинка. Държавата е сбор от неподреденост, кражби и безумие. Ще го каже всяка майка на болно дете, затънала в бюрократичен цинизъм. Всяка баба с обран бостан. Всеки работещ бедняк, затънал в кредити. Ако не вярвате - попитайте ги.

Но какво ѝ пука на държавата за храната на някакви селяндури? Важното е да не се краде ДДС от тези, на които не е разрешено. А селяндурите ще преживеят я от тикви, я от кокошки. Може и кредит да теглят. Те, банките, за какво са?

Някой нещо?

Приятно умъртвяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови