Правителството, без което не можем

... или как да ремонтираме кабинета, за да спрат протестите...

Венци Мицов 23 юли 2020 в 14:18 8371 1

И така, скъпи протестиращи, май победихме!

Какво, недоволни сте? Ама как така? Я да погледнем обективно какво точно се случи.

Има ли оставки - има!

Има ли промяна с Гешев - има! Човекът е в отпуск и временно не нахлува в президентството и Светия синод!

Има ли сменени министри - има!

Демек всичко е както си трябва. Дори Нова чат-пат говорят за това, че има протест.

Победихме, ей!

Дойде свободата...

Обаче, като се замисля, май не съм съвсем прав. Гледам аз промените в кабинета, гледам, гледам... и си мисля, че нещо не е както трябва.

Нещо не е съвсем правилно в тия рокади, мамка му! Защо махат Николинка например?

Значи Марианка може, а Николинка не може? 

Кажете ми какво повече е направила Марианка от Николинка и аз веднага ще се съглася с вашите аргументи, ще си посипя главата с пепел, а после с пепел от рози, а накрая ще се полея целия с една тава мусака и ще се самозапаля.

Не можете, нали?

А защо министър Ананиев беше министър на финансите при Герджиков, а после зам.-министър на финансите при Борисов, а после министър на здравеопазването при Борисов, а сега министър на финансите пак при Борисов? И защо го ограничават човека, а не го сложат министър на спорта, а министърът на спорта да го турят министър на икономиката, че то у нас нито спорт има, нито икономика...

Изобщо, толкова много въпроси се натрупват, че дори няма да задавам основния - защо протестът е срещу премиер - министъра, а премиер-министърът вместо да обърне внимание на този факт, снема доверието си от Николинка.

Но въпреки това промените в кабинета са факт. Демокрацията победи, Европа и ЕС ликуват, Решетников страда.

Щото, нали, Решетников чрез Радев реди служебните кабинети. Ето, в последния такъв финансовият министър определено е назначен от Решетников чрез Радев. И се казва Кирил Ананиев.

А сега Решетников е в немилост при Борисов. И финансовият министър се казва... Кирил Ананиев???

Ох, омотах се здраво. Няма повече да разсъждавам и да анализирам, защото си мисля, че кабинетът днес трябваше да изглежда по друг начин.

Време е за кабинет, който да излезе от партийните доктрини. Само такъв кабинет ще успокои страстите и ще ни позволи да вървим напред.

Седя и се чудя - ако имах възможност, ако бях управляващ... На кого щях да заложа.

И веднага идват моите няколко скромни предложения за министри в кабинета на KLETA MAJKA BALGARIQ!!!

Ето ги всичките.

1. Министерство на здравеопазването се поема от Гала! Гала е обичана от хората, има висок рейтинг! В своя екип тя има експерти, които ще извършат революция в родното здравеопазване. Вместо спорните задължителни ваксини, екипът на Гала ще въведе уринотерапията от най-ранна детска възраст. Ще има задължителни консултации в поликлиниките, които ще включват пилинг с кафе, козметични маски с мед, мляко и краставици. Няма спор, че Гала ще бъде консенсусна и надпартийна фигура в правителството.

2. Министър на транспорта - Спас от Кочериново! Човекът е доказан експерт в купуването на евтини самолетни билети. Да, май все още е следствен, но то па кой министър не е заслужил да е следствен...

3. Министър на вътрешните работи - Динко от Ямбол!!! Да заловиш лошите, па да ги вържеш със свински опашки, па да ги закараш на мегдана, па да им викнеш - "Гоу бек ту Търки имидиятли, ве"! Кой друг може да се справи по-добре от Динко? Веднага виждам в екипа му шефовете на футболните агитки примерно. Доказани биткаджии, ултрасите от агитките могат спокойно да патрулират нощем. А и така ще секнат спекулациите, че те са платената част от всеки протест. Демек, опитвам се да ви кажа, че сигурността трябва да е в ръцете на Левски и ЦСКА в София, на Ботев и Локо в Пловдив и на Царско село... в някое село, ама дали Царско село има агитка вече не се наемам да твърдя. Може би някй от вас познава и тримата души от тая агитка.

4. Министър на туризма - според мен тук трябва да имаме революционно решение. За мен министрите тук са няколко - Цветан Василев, Васил Божков и братя Галеви. Те предпочетоха туризма... Не знам защо така се получи, но така изглежда...

5. Министър на финансите - тук няма спор. Иван Костов. Каквото и да стане, все Костов е виновен, така че финансите са твърдо за него. Ставаш сутрин, нямаш пари за кафе - Костов е виновен. Прибираш се вечер, нямаш пари за бутилка ракия - Костов е виновен. 

6. Министър на културата - е, тук съм силно разколебан. За мен вариантите са два. Вариант едно - Венета Райкова. Най-четената българска писателка за последните 250 години у нас е един модерен и нестандартен вариант за културен министър. Отсега си представям как Национален фонд "Култура" ще стане Национален фонд "Култура, мистика, окултизъм и паранормалност".

Венета Райкова притежава всички качества, необходими за министър. А и "искам да сваля Венета Райкова" звучи далеч по-лицеприятно от "искам да сваля Банов".

Вариант две - Джорджано. Млад, модерен, трудолюбив и бездарен. Качества, идеални за министър. Представям си отсега как сутрин министър Джорджано тръгва към министерството, пеейки на шофьора в служебната кола "ОТИВАМЕ НА КОПООООООН"!!!

7. Министър на икономиката - без министър на икономиката! Ние икономика имаме ли, че да имаме министър?

8. Министър на спорта - МНОГО ЯСНО, ЧЕ АЗ! КОЙ Е ПО-ДОБЪР ОТ МЕН ЗА ДА ПОВЕДЕ СПОРТА КЪМ НОВИ ВЪРХОВЕ??? И В ЧАСТНОСТ ХУДОЖЕСТВЕНАТА ГИМНАСТИКА!!!

Добре де, дадох ви своите предложения за нов кабинет. Но не съм ви отговорил на най-важния въпрос.

#КОЙ?????

#КОЙ е достоен да поведе един консенсусен кабинет, че да секнат всички протести?

За мен има само едно име, което е безспорно!

Има само един човек, който никога през целия си живот не е пропускал протест.

И контрапротест също.

Има само един безспорен лидер, само една светла личност, която обединява всички протестиращи и контрапротестиращи!

И той е...

Неговото име е...

Йоло Денев!!!

Аз не мисля, че в България съществува друг, който да е обичан еднакво от всички - и от опозиция и от проправителствено настроените хора!

А и Тангра е зад него с цялата си мощ!!!

С това свършвам. Само още нещо малко накрая.

Този ремонт на кабинета е уникален с няколко неща.

Той нито е ремонт...

Нито това е кабинет...

И няма нужда от поправки, а от заслужен отдих.

Колкото по-дълъг отдих, толкова по-добре.

Тия хора толкова работиха, толкова се умориха, че чак аз се уморих да ги наблюдавам отстрани какви жертви правят за MAJKA BALGARIQ, докато ги возят служебните им шофьори...

А сега ви казвам ЧАО и ще се видим довечера на протеста.

Нееее, аз не протестирам, просто минавам оттам, че наблизо продават слайсове кето хляб на много изгодна цена...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9016

1

Стоян Трушков

26.07 2020 в 22:50

Как и какво да се смени в системата на управление

Навсякъде правителствата покрадват, но се борят за развитие на производството, за нови мощности, за реално правосъдие, за образование и за защита на труда. Това в крайна сметка увеличава постъпленията в хазната, а оттам – и криминалния пай на управляващите. Тук у нас това бе фатално занемарено – стигат им и готовите европейски пари. Вместо разумна грижа за националното стопанство – най-обикновен хайдутлук. И непознато за европейската общност изоставане в напредъка и жизненото равнище.

Не е ли на първо време приложим варианта в програмата за управление на което и да е правителство да има заложени цели, които са разбираеми и споделяни от цялото общество.

Примерен вариант за съдържанието на такава програма:
1.Да има критерии за достигане нивото на развитите страни.
2.Да има критерии за изпълнение на програма за изпълнение на критериите по т.1.
3.Да има критерии за оценка на дейността на държавните органи при изпълнението на критериите