За политическия елит

Емил Йотовски
22 март 2019 в 07:27 | 2895 |4

Идват избори и все по-често се чува за политическия елит.

Да, имаме такъв. Елитарна група, които работят имане, купуване и продаване на власт. Те друго няма нужда да работят, защото това е най-доходоносната професия. За да си политически елит, не се иска много. Трябва да слушаш и да те слушат.

Първото става със слагане, второто със сила.

За да си политически елит не трябва да притежаваш морал и чест. Трябва да си изменчив като дим.

Много често политическият елит е съставен от лошо образовани хора. Специалисти по нищо. Дори и специалисти по нещо, тези хора са забравили тесните си специалности и са се усъвършенствали да бъдат политически елит.

Когато стане въпрос за власт, политическият елит започва да говори. Показва се и взима отношение по всякакви въпроси. Обещава. Обещава. И ако не сте забелязали – не изпълнява.

Политическият елит използва думите „законно“, „демократично“ и „правово“. Говори за „нашите избиратели“ и „нашите потребности“.

Политическият елит обича лукса.

Политическият елит не обича законите. Не ги спазва.

Политическият елит има биячи. Има медии. Има.

Политическият елит няма никаква представа как живеят хората, които не са политически елит. Той не се интересува от нищо друго освен от властта. Всичко останало са само средства.

Когато някоя фракция на политическия елит западне, тя има способността да се коалира. Тук принципи също липсват.

Важното е да се оцелее. Целта на политическия елит е да продължи да бъде политически елит. С тези си качества политическият елит може да се идентифицира с тумор, който се разраства и руши без да се интересува от съдбата на организма, в който живее.

Политическият елит има къса памет. Я да не се заблуждаваме, въобще няма памет.

Политическият елит е тясно зависим от паричните потоци. Колкото повече пари, толкова по-мастит елит.

Политическият елит иска да бъде боготворен и преизбиран. Купуването на гласове е престъпление, но само за тези които не са политически елит. Отказът от гласуване е срамно. (Я и него да го направят незаконно, че да се свършва с тези мъртви души в избирателните списъци.) Ако народът не го избира, има начин да се самоизбере.

Бъдещето на политическия елит е да се срасте в един голям организъм. Да се превърне във върха на хранителната пирамида и да бъде недосегаем.

Като се замисля, вече живеем в бъдещето.

Препоръчани материали
Krasimir Chenov

Рейтинг : 838

24.03 2019 в 23:12 4
+ 1
- 0
И някой може ли да каже какво стана с доктора? Не пише ли вече тук?
Krasimir Chenov

Рейтинг : 838

22.03 2019 в 09:14 3
+ 3
- 20
Да се казва винаги за кого в крайна сметка работи политическият елит. Кой е на върха на хранителната верига. Всички са гневни и храчат и плюят а не назоват КОЙ е ТОЙ ! Върхът на пирамидата е БКП в нейното съвременно превъплъщение БСП+ГЕРБ+ДПС+АТАКА+СДС+ВМРО а сега и плюс ПРЕЗИДЕНТА. И техните кукловоди от Кремъл.
Hihi1981

Рейтинг : 3537

22.03 2019 в 08:46 2
+ 2
- 0
Факт!!!
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 832

22.03 2019 в 08:26 1
+ 3
- 0
Политически елит????? Какво е туй животно?
"Българският политически комплекс" е по-правилното заглавие.
Ние живеем сред смесица от префърцунено политическо говорене и огромна нищета. Илюзорен свят от изкуствени думички, с които управниците ни показват само и единствено как биват управлявани.
А в туй време при матряла - 44% от българите едва връзвали двата края. 48% направо му били изпуснали края.
И само 8 % му били отпуснали края.
Това е голямата истина за положение в България!