2 г. затвор грозят жена, нарекла 'кон' съпругата на бившия си във Фейсбук

OFFNews 08 април 2019 в 09:42 7099 1

Снимка LALEH SHAHRAVESH/Би Би Си

Британка може да отиде в затвора в Дубай, защото нарекла новата жена на бившия си съпруг "кон" във Фейсбук, съобщава Би Би Си.

55-годишната лондончанка Лейла Шахравеш била арестувана на летището в Дубай, където отивала за погребението му. Сега я грозят 2 години затвор заради два коментара във Фейсбук под снимка на мъжа.

Британското външно министерство коментира случая, като обяви, че оказва подкрепа на Шахравеш, която е майка на едно дете.

Жената била омъжена за бившия си съпруг 18 години и живяла в Обединените арабски емирства 8 месеца от тях. Върнала се във Великобритания с дъщеря си, а съпругът ѝ останал в ОАЕ. Последвал развод. Шахравеш открила, че той се е оженил отново, когато видяла снимки на новата двойка във Фейсбук. Публикувала два коментара на фарси, единият от които гласял: "Надявам се да те закопаят, идиот! Проклинам те! Изостави ме заради този кон".

Новата съпруга докладвала коментарите.

Според закона на ОАЕ за киберпрестъпленията, човек може да бъде хвърлен в затвора заради позорящи изявления чрез социална медия. Жената може да бъде осъдена на 2 г. и глобена с 50 хил. паунда, независимо, че е писала във Великобритания, а не в ОАЕ.

Шахравеш и дъщеря ѝ отпътували към ОАЕ на 10 март, за да присъстват на погребението на мъжа, който починал от инфаркт. По време на ареста жената била с 14-годишната си дъщеря, която по-късно отлетяла обратно за дома си. Паспортът на жената бил конфискуван. Самата тя била много разстроена, дъщеря ѝ - също и иска отново да се събере с майка си, според адвокат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови