Братът на Пабло Ескобар пусна златен телефон на пазара, оказа се Самсунг

Рени Петрова 11 март 2020 в 16:42 4065 0

Снимка Еscobar Inc.

Сгъваемият телефон, който братът на наркобоса Пабло Ескобар - Роберто, пусна в продажба през декември м.г. с цел "да унищожи Епъл, се оказа Самсунг. 

Тогава Роберто заяви, че има мисия "да унищожи Епъл и Самсунг" и обяви цена от 399 долара, в сравнение - сгъваемите телефони на Самсунг са 1800 долара. 

Оказа се обаче, че "The Escobar Fold 2" всъщност е Samsung Galaxy Fold, но облепен със златно покритие. Предполага се, че стратегията на Роберто е да закупува Galaxy Fold от серия 2019 г. и да ги продава обратно на много ниски цени. Единственото различно в устройствата е началната снимка, която изобразява Пабло.

Известен влогър в Ютуб смята, че това е измама, тъй като според него компанията на Ескобар изпраща телефоните само на известни влогъри, но не и на други потребители. 

До потребител, поръчал телефона, от компанията на Роберто пишат, че устройствата са купени от търговци на дребно и едро, които не са успели да ги продадат. 

Escobar Inc., създадена през 1984 г. в Меделин, твърдят, че снабдяват телефоните си от същите фабрики в Китай, които произвеждат и Galaxy Fold. "Начинът, по който убиваме Samsung в нашия смисъл, е буквално да купуваме повече телефони от същите производители и да изрязваме всички трети посредници", заявява изпълнителният директор Густафсон, цитиран от "PCmag".

Много от потребителите, поръчали телефони още през декември, пишат, че все още чакат поръчките си. Други казват, че от компанията не са позволили да бъдат анулирани поръчки, а вместо това са поискали да се изчака. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови