Дете изпрати картичка до Рая на починалия си баща. Ето какво му отговориха Британските кралски пощи

Василена Иванова 05 декември 2018 в 14:22 10824 1

Да изпратиш писмо до Рая звучи невъзможно. Да кажеш на някой, който вече го няма, че ти липсва, също. Колкото и да ни се иска някой от Рая да ни чуе, можем само да вярваме, че това се случва.

Не така е мислил седемгодишният Джейс от Шотландия, който изпратил картичка за рождения ден на починалия си баща, адресирана „до Рая“. На гърба ѝ пишело: „Г-н пощальон, може ли да занесете това до Рая за рождения ден на татко? Благодаря”.

Ето какво се случва, когато пощальонът Шон Милиган видял картичката в пощенската кутия за събиране на писма. Невинната детска молба била предадена на ръководството на Британските кралски пощи. Отговорът им, подписан от Шон и цитиран от Би Би Си, гласи:

„Просто исках да използвам възможността да се свържа с теб, за да ти разкажа как успяхме да предадем писмото ти до твоя баща в Рая. Беше голямо предизвикателство да избягваме звездите и другите галактически обекти по пътя към Рая".

Писмото завършва с уверението, че пощенският служител ще продължи да прави всичко, което може, за да доставя сигурно писмата до Небето.

За случая разказва майката на детето Тери Копланд, трогната от сина си и човечната постъпка на Британските кралски пощи, които отговарят на малкия Джейс.

„Преди няколко седмици седемгодишният ми син изпрати картичка на баща си до Рая, а днес получи отговор. Не мога да опиша колко е щастлив, че баща му е получил своята картичка.

Пощальонът можеше просто да подмине това писмо и да не полага усилия да отговаря на едно малко дете. Британските кралски пощи направиха огромен жест и възвърнаха вярата ми в човечността. Не мога да опиша колко благодарна съм на целия екип на пощите“, пише майката във Фейсбук.

Публикацията на майката накара хиляди потребители да я споделят и да повярват, че доброто съществува. А какво по-добро може да направи човек, от това да накара едно дете да се усмихне?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

1

Краси

05.12 2018 в 15:01

Когато моят син беше малък, всяка година изпращахме писмо до Дядо Коледа. Една година (към 1997, 1998 г.) и ние получихме отговор от Българските пощи, на което всички много се радвахме.
Сега това вече не се случва, дори не могат да доставят коледните картички за чужбина навреме.