Ето кои породи кучета са най-умните в света

OFFNews 26 декември 2019 в 07:27 22946 0

Всяко едно куче е уникално и умно по различен начин. Но има породи, които са по-особени и определено много интелигентни сред себеподобните си.

Ето и шестте най-умни породи кучета в света, според Cesar's Way.

1. Немска овчарка

Има причина, поради която немските овчарки редовно са избирани за полицейски и служебни кучета - и, да, те определено са много умни животинки. Тази порода е много внимателна с децата, която я прави страхотен домашен любимец.

2. Лабрадор ретривър

Лабрадорите са много интелигентни кучета. Те са нежни и много подходящи за семейни любимци. Те са най-популярната порода кучета. Лабрадорите се справят чудесно като кучета водачи на слепи. Използват се и в спасителни операции.

3. Бордър коли

Бордър колитата са чудесни кучета за пастири. Може да сте сигурни, че няма да оставят нито една овца да избяга. Те са атлетични и пъргави, но най-важното - обичат да се гушкат.

4. Голдън ретривър

Златните ретривъри са интелигентни, приятелски настроени и предани спортни кучета. Тези умни животинки се използват за при лов, наблюдение, издирване и спасяване. Също така са много мили и лоялни към стопаните си. Също като лабрадорите, често са използвани и за водачи на незрящи.

5. Шетландска овчарка

Шетландските овчарки са игриви, интелигентни, привързани и лоялни към стопаните си. Те обичат да учат нови трикове и са страхотни пазачи.

6. Пудел

Пуделите са много умни, горди и активни кучета. Те се дресират лесно, като могат да бъдат обучени да следят, ловуват и да се подчиняват на команди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови