Филмите, които очакваме през новата 2019 г.

OFFNews 01 януари 2019 в 08:24 5471 0

В сезона на филмовите награди, освен очакванията на феновете за това дали техните любимци ще получат мечтаните статуетки, новата година носи и големи очаквания за новите заглавия. 

След като в Холивуд се утвърди мнението, че филмите с водещи женски роли носят по-големи печалби, тази година на големия екран ще гледаме повече продукции като Капитан Марвел (Captain Marvel) - първият филм за супергерой с жена в главната роля, Brightburn (24 май 2019) и Hellboy (20 август 2019 г.), в който ще видим Мила Йовович. Засиленото женско присъствие на големия екран е гарантирано и с очакванията за появата на римейка на култовия филм с Мел Гибсън "Какво искат жените" - Какво искат мъжете/What Men Want (8 февруари) с Тараджи Хенсън в главната роля, както и филмите с участието на Ан Хатауей, Кейт Бланшет и Бионсе

Освен очакванията за засилено женско присъствие, 2019 г. е белязана и с дългоочакваните продължения на саги като "Междузвездни войни".

18 януари - Стъкленият/Glass

Годината стартира с едно от заглавията, събрало актьори като Брус Уилис и Самюъл Джаксън. Трилърът разказва за супергероя Дейвид Дън, който проявява свръхестествени способности, за да възспре действията на неуравновесен мъж с 24 самоличности. Режисьорът е М. Найт Шаямалан (M. Night Shyamalan), който отново с Брус Уилис сътвори шедьовъра "Шесто чувство" (The Sixth Sense).

15 март - Ние/Us

Родители отвеждат децата си на ваканция в къща на плажа, където очакват да изкарат прекрасни моменти с приятели. Спокойствието им обаче е помрачено от неканени гости. В ролите ще видим Елизабет Мос (Западното крило/ The West Wing), Ана Диоп и Яхая Абдул Матин II.

22 март - Къде отиваш, Бернардет/Where’d You Go, Bernadette

В адаптацията по комедийния роман на Мария Семпъл от 2012 г. главна роля има Кейт Бланшет. Историята е за страдаща от агарофобия архитектка, която внезапно изчезва. 15-годишната ѝ дъщеря (в ролята Емма Нелсън) опитва да разреши случая, като така се натъква на неизвестни факти от живота на майка ѝ. 

26 април - Отмъстителите: Край на играта/Avengers: Endgame

Засега малко се знае за сюжета на филма. Отмъстителите ще неутрализират щетите, нанесени от Танос, който заличава част от живота във Вселената. В ролите ще видим Робърт Дауни Джуниър като Железния човек, Бенедикт Къмбарбач в ролята на доктор Стивън Стрейндж, Скарлет Йохансон като Черната вдовица Larson, а Брадли Купър ще озвучава "Ракетата".

17 май - Джон Уик 3: Парабелум/John Wick 3: Parabellum

Заглавието на третата част от поредицата за легендарния убиец и отмъстител идва от латинската сентенция, приписвана на Платон: "Si vis pacem, para bellum" - "Ако искаш мир, готви се за война".

Джон Уик (Киану Рийвс) бяга, за да спаси живота си, след като в края на втората част за главата му бе обявена награда от 14 милиона. На територията на „Континентал“ той бе убил член на “Високата маса”. Уинстън (Иън Макшейн) бе дал на Джон 60 минути преднина из целия свят...

31 май - Годзила: Кралят на чудовищата/Godzilla: King of the Monsters

Крипто-зоологическата агенция "Монарх" се изправя срещу истинска армия от титанични чудовища, включително могъщата Годзила, която се сблъсква с Мотра, Родан и последното си отмъщение - триглавия крал Гидора. В ролите ще видим Мили Боби Браун (Stranger things, Grey's Anatomy), Вера Фармига (The Departed, The Judge) Сали Хокинс (Формата на водата/The Shape of Water) и други.

Ирландецът/The Irishman

Едно истинско завръщане на "кръстниците" на класическите гангстерски филми - на големия екран отново ще се съберат Робърт Де Ниро с Ал Пачино. Към звездната двойка се включва и друг техен колега от "гангстерските" им години - Джо Пеши, а филмът е режисиран от Мартин Скорсезе. Историята разказва за килър и вероятното му участие в убийството на синдикалния лидер Джими Хофа, който изчезва мистериозно през 1975 г. Още не е обявена датата на излизането му, но е ясно, че филмът ще се разпространява от Netflix.

Ал Пачино и Робърт Де Ниро по време на снимките. Снимка: imdb.com

Завръщането на Терминатор

През годината това е едно от големите завръщания на друг популярен екшън герой от 90-те години, заедно с Рамбо. Името на новият филм от поредицата с участието Арнолд Шварценегер все още не е обявено официално. Единствено е известно, че на бате Арни ще партнират Маккензи Дейвис (Марсианецът) и Линда Хамилтън - друга звезда от Терминатор и Терминатор 2.

Рамбо 5: Последна кръв/Rambo 5: Last Blood

Датата, на която ще бъде пуснат филмът, все още не е известна. По заглавието му обаче личи, че той ще бъде последният от поредицата (първият филм за Рамбо от 1982 г. се казва "Първа кръв"). Рамбо (Силвестър Сталоун) влиза в последната си схватка за справедливост. Този път с мексикански наркокартел. 

19 юли - Цар Лъв/The Lion King

Култовата анимация на Уолт Дисни от 1994 година се появява с нова визия благодарение на технологията CGI, която позволява нова "възстановка" на класически сцени от филма и придава на движенията на героите напълно естествен вид. Филмът е своеобразно завръщане на Джеймс Ърл Джоунс, който отново ще озвучи Мустафа. С гласа си Бионсе ще се превъплати в ролята на Нала.

9 август - Имало едно време в Холивуд/Once Upon a Time in Hollywood

Куентин Тарантино се връща на екран като сценарист и режисьор и "изтупва" прахта от раменете на актьори като Леонардо ди Каприо и Кърт Ръсел. Историята разказва за залязващ телевизионен актьор и дублиращия го каскадьор, които опитват да пробият във филмовата индустрия в разгара на култа към Хелтър Скелтър (Helter Skelter - апокалиптична война между расите), който властва в Лос Анджелис през 1969 г. 

6 септември - То 2/It: Chapter Two

Продължението на екранизацията на романа на Стивън Кинг. 27 години по-късно членовете на Клуба на загубеняците са вече пораснали и са се пръснали в различни посоки. Те не подозират, че им предстои ново събиране след ужасяващо телефонно обаждане. 

20 септември - Имението Даунтън/Downton Abbey

Изключителната британска телевизионна поредица „Имението Даунтън“ (Downton Abbey) се пренася на голям екран. Във филма се събира оригиналният актьорски състав от сериала заедно със създателя му Джулиан Фелоус, който е сценарист на филма и негов продуцент. Режисьор е Майкъл Енглър. За шест сезона „Имението Даунтън“ печели 3 награди Златен глобус и 15 награди Еми от общо 69 номинации, което го прави най-номинираният неамерикански сериал в историята на наградите.

4 октомври - Джокер/Joker

Хоакин Финикс и Робърт Де Ниро ще застанат един до друг в криминалния трилър, разказващ историята на провалил се стендъп комедиант, който се превръща в сериен убиец.

20 декември - Междузвездни войни: Епизод Star/Wars: Episode IX

Дългоочакваната продукция тъне в пълна секретност. Ясно е, че деветата част от сагата ще се режисира от Дж. Дж. Ейбрамс, като във филма посмъртно е отредено място и на Кари Фишер, като бъдат използвани кадри от заснемането на предишните филми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови