Германски чиновници конфискуваха домашно куче и го продадоха в eBay

OFFNews 03 март 2019 в 16:01 4917 2

Германски град си осигури челните заглавия в новините, като конфискува домашно куче заради неплатени данъци и го продаде в eBay, съобщава Би Би Си, като цитира германски медии.

Случката е от Аахен. Общинските служители първоначално искали да приберат инвалидната количка на човека с увреждане - като най-скъпата вещ, която намерили в помещението. Но вместо на нея се спрели на женския мопс Еда.

Речено - сторено. Взели кучето, но какво да правят с него? На един от чиновниците му хрумнала идея, която осъществил, без много-много да се замисли: пуснал Еда за продажба срещу цена €750. Кучето харесала Михаела Джордан - полицайка, която обаче заподозряла продавача: цената ѝ се сторила подозрително ниска и решила да се разкаже за това на местния вестник Ahlener Tageblatt, който всъщност пръв съобщи за необичайната продажба.

Позвънила и на оставения за връзка номер към обявата и говорила със служител от администрацията на Аахен, който обяснил, че кучето било конфискувано, защото собственикът му дължал на града пари, включително неплатени такси за притежание на куче. Кучето е здраво, научила полицайката, която в крайна сметка се съгласила да го купи.

След това обаче установила, че Еда има здравословни проблеми, за които никой не я е предупредил. От смяната на собствениците през декември кучето е минало през четири операции на очите, включително една по спешност по Рождество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови