Японска компания предлага виртуални екскурзии със самолет

Елена Николова 12 август 2020 в 14:54 3801 0

Снимка firstairlines.jp

Токийската компания First Airlines предлага виртуални екскурзии до популярни туристически дестинации.

"Пътуващите" могат да се насладят на Париж, Ню Йорк, Рим, както и на други градове с помощта на специални очила за виртуална реалност. 

Туристите се настаняват в първа или бизнес класа на приземен самолет. В нестандартното изживяване е включена и консумация на борда. Менюто е съобразено с местната кухня на избраната дестинация. Чрез панелни екрани се прожектират гледки и движещи се облаци, които създават усещането за реален полет.  

Служителите на First Airlines демонстрират на своите пътници и правилата за безопасност преди полет, оборудвани с жилетки и кислородни маски. 

Цената за първа класа на виртуалния полет е 6 580 йени (около 103 лв.), а за бизнес - 6980 йени (около 109 лв. ), независимо от дестинацията. 

Развлекателната компания First Airlines е част от разрастващия се пазар за виртуални екскурзии в Япония, наложил се заради пандемията. 

Заради нея бяха отменени повечето полети от Япония. През юни най-голямата самолетна компания в страната - ANA Holdings, отчете спад с 96%. 

Миналия месец Международната асоциация по въздушен транспорт прогнозира, че броят на редовните пътниците в световен мащаб ще се възстанови чак през 2024 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови