Японски милиардер стана автор на най-споделяния туит

OFFNews 07 януари 2019 в 11:49 4149 0

Японският милиардер Юсаку Маезава е авторът на най-споделяния туит в социалната мрежа "Туитър", пише Би Би Си.

Неговият туит от 5 януари вече е споделен повече от 4 милиона пъти, задминавайки предишния рекордьор - тийнейджърът Картър Уилкинсън, който през 2017 г. попита през "Туитър" веригата за бързо хранене Wendy's колко ретуита са нужни, за да му осигурят безплатни пилешки хапки за цяла година.

От Wendy's отговориха, че са необходими 18 милиона. Оттогава младежът е получил 3.5 милиона споделяния, като много знаменитости ретуитнаха поста му.

Милиардерът Юсаку Маезава обаче предлага награда за някои от споделилите неговия туит. Създателят на веригата за онлайн търговия на дрехи Zozo обещава да раздели 925 хил. долара между 100 души, избрани на случаен принцип от тези, които са ретуитнали.

"За да участвате, всичко, което трябва да направите, е да ме последвате и да споделите този туит", пише Маезава в социалната мрежа.

Японецът Юсаку Маезава става известен като барабанист в пънк бандата Switch Style, но печели богатството си от мода. Смята се, че състоянието му възлиза на 3 милиарда долара, голяма част от което е изхарчил за изкуство.

В Европа Маезава стана популярен миналата година, след като плати на компанията SpaceX да го разходи до луната. Туристическото му пътешествие в космоса предстои.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!